• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, izsakot pateicību valstīm, kas 1991.gadā atzina Latvijas neatkarību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2006., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142158

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija godina valstsvīru, kas pierādīja savā darbībā izpratni par laiku, pasauli un starptautisko taisnīgumu

Vēl šajā numurā

23.08.2006., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, izsakot pateicību valstīm, kas 1991.gadā atzina Latvijas neatkarību

Ārlietu ministrs Artis Pabriks otrdien, 22.augustā, nosūtījis pateicības vēstules to valstu ārlietu ministriem, kas 1991.gadā atzina Latvijas neatkarību.

“Savā un Latvijas iedzīvotāju vārdā atļaujiet man izteikt vissirsnīgākos pateicības vārdus Jūsu valstij par Latvijas valsts neatkarības atzīšanu 1991.gadā. Šodien mēs varam novērtēt atjaunotās neatkarības vērtību, kas mūsu tautai deva iespēju sasniegt strauju un nozīmīgu izaugsmi pat pēc ilgstošiem okupācijas gadiem. Piecpadsmit gadu laikā Latvija ir kļuvusi par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti, mūsu iekšzemes kopprodukta pieauguma temps ir vislielākais Eiropā, un vairums sabiedrības ir pakāpeniski atbrīvojies no nospiestības, kas tika piedzīvota Padomju Savienībā,” vēstulē raksta Artis Pabriks.

Ministrs norādījis, ka Latvijas diplomātijai pēdējie 15 gadi ir bijuši lielu izaicinājumu, lielu sasniegumu un mazu kļūdu laiks. Artis Pabriks izsaka pateicību par valstu ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā un pauž cerību, ka starpvalstu sadarbība turpināsies.

Pirmās valstis, kas atzina Latvijas neatkarību jau 1991.gada 22.augustā, bija Islande, Igaunija un Lietuva. Tām sekoja daudz citu pasaules valstu.

ĀM Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!