• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 17.augusta sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.08.2006., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142160

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

23.08.2006., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 17.augusta sanāksmē

 

IZM: Par maksas pakalpojumiem izglītībā

Valsts sekretāru 17.augusta sanāksmē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pieteica izskatīšanai Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Noteikumi par Vispārējās izglītības kvalitātes novērtēšanas valsts aģentūras sniegto maksas pakalpojumu cenrādi”.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2005.gada 16.augusta noteikumu Nr.603 “Vispārējās izglītības kvalitātes novērtēšanas valsts aģentūras nolikums” 5.5.apakšpunktu Vispārējās izglītības kvalitātes novērtēšanas valsts aģentūra ir tiesīga sniegt maksas pakalpojumus izglītības jomā saskaņā ar tiesību aktiem, kuri regulē kārtību, kādā no valsts budžeta finansējamās iestādes var sniegt maksas pakalpojumus.

Atbilstoši Likuma par budžeta un finanšu vadību 5.panta devītajai daļai MK izdod noteikumus par valsts tiešās pārvaldes iestāžu sniegto maksas pakalpojumu cenrāžu apstiprināšanu.

Publisko aģentūru likuma 6.panta otrajā daļā noteikts, ka publisko pakalpojumu izcenojumu noteikšanas metodiku un izcenojumu apstiprināšanas kārtību nosaka MK, ņemot vērā, ka maksa par publisko pakalpojumu nedrīkst pārsniegt valsts aģentūras funkciju veikšanai nepieciešamo apjomu. Pamatojoties uz iepriekš minēto un saskaņā ar MK 2005.gada 23.augusta noteikumiem Nr.615 “Valsts aģentūru publisko pakalpojumu izcenojumu noteikšanas metodika un izcenojumu apstiprināšanas kārtība” ir izstrādāts MK noteikumu projekts “Noteikumi par Vispārējās izglītības kvalitātes novērtēšanas valsts aģentūras maksas pakalpojumu cenrādi”.

Noteikumu projektā noteikts cenrādis šādiem aģentūras maksas pakalpojumiem: vispārējās izglītības kvalitātes novērtēšanas nodrošināšana; pedagogu tālākizglītības kursu organizēšana; konsultāciju un metodiskās palīdzības sniegšana; pētījumu vadība un administrēšana; datu apstrāde; dokumentu atkārtota izsniegšana.

 

IZM: Par izglītības statistikas veidlapu paraugiem

Valsts sekretāru 17.augusta sanāksmē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pieteica izskatīšanai Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu “Noteikumi par izglītības statistikas veidlapu paraugiem”. MK noteikumu projekts “Noteikumi par izglītības statistikas veidlapu paraugiem” ir izstrādāts saskaņā ar Statistikas likuma 5.panta otrās daļas 3.punktu. Noteikumu projekts nosaka veidlapu paraugus, kuras vispārējās izglītības iestādes, interešu izglītības iestādes un profesionālās ievirzes izglītības iestādes sagatavo un iesniedz, lai nodrošinātu nepieciešamo informāciju saskaņā ar 2006.gada 27.jūnija Ministru kabineta noteikumu Nr.547 “Noteikumi par Valsts statistiskās informācijas programmu 2006.gadam” 8.punktu “Izglītības un zinātnes statistika”.

 

IZM: Par mūžizglītības politikas pamatnostādnēm

Valsts sekretāru 17.augusta sanāksmē pieteikts Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātā politikas plānošanas dokumenta projekts “Mūžizglītības politikas pamatnostādnes 2007.–2013.gadam”. Šis pamatnostādņu projekts ir svarīgs sabalansētas un zināšanām balstītas valsts attīstības veicināšanai.

Pamatnostādņu ilgtermiņa mērķis ir nodrošināt izglītību mūža garumā atbilstoši cilvēku interesēm, spējām un reģionu sociāli ekonomiskās attīstības vajadzībām. Nodrošinot mūžizglītību, Latvija stiprina savu iekļaušanos starptautiskajā apritē – mūžizglītība ir arī viens no Eiropas kopējās attīstības priekšnosacījumiem.

Mūžizglītība balstās uz personas iekšēju vajadzību vai ārēju faktoru izraisītu nepieciešamību iegūt un papildināt savas zināšanas, prasmes un kompetences. Mūsdienu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju laikmetā skolās un arī augstskolā iegūtās zināšanas un prasmes noveco arvien straujāk. Lai cilvēks varētu veiksmīgāk pielāgoties pārmaiņām, nezaudētu darbu, būtu sociāli un ekonomiski aktīvs, viņam ir pastāvīgi jāpapildina savas zināšanas, iemaņas un prasmes. Izglītība mūža garumā ar īpaši organizētu formālo un neformālo tālākizglītības sistēmu var piedāvāt nepieciešamās izglītības programmas un kursus, kas ļauj cilvēkam paaugstināt savu kvalifikāciju vai pārkvalificēties.

Saskaņā ar Nacionālo stratēģisko ietvardokumentu (NSID) 2007.–2013.gadam, mūžizglītības politikas ieviešanai plānoti 28120000 latu no Eiropas sociālā fonda. Pamatnostādņu rīcības plāna izstrādes gaitā to īstenošanai precīzi tiks noteikti arī valsts budžeta līdzekļi. Savukārt 30000 latu nākamajā gadā paredzēts piešķirt no valsts budžeta IZM Mūžizglītības nodaļas kapacitātes stiprināšanai un tehniskajam aprīkojumam.

Mūžizglītības pamatideja ir sekmēt cilvēka personīgo izaugsmi, pašpilnveidi katrā dzīves posmā, visās dzīves jomās mūža garumā, tādējādi radot priekšnosacījumus katra iedzīvotāja uzņēmības, adaptācijas spēju attīstīšanai un panākot sociālo iekļautību, nodarbinātību, aktīvu pilsonisku līdzdalību.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

ZM: Par kompensācijām dzīvnieku īpašniekiem par iznīcinātajiem dzīvniekiem

Zemkopības ministrija ir izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta noteikumos “Kārtība, kādā piešķir un dzīvnieku īpašnieks saņem kompensāciju par zaudējumiem, kas radušies valsts uzraudzībā esošās dzīvnieku infekcijas slimības vai epizootijas uzliesmojuma laikā”, kas izsludināti Valsts sekretāru 17.augusta sanāksmē.

Grozījumi noteikumos paredz izmaksāt kompensāciju dzīvnieku īpašniekam pēc salmonelozes uzliesmojuma radītajiem zaudējumiem. Kompensācija tiek izmaksāta, ja novietnē, kurā ir konstatētas salmonellas (S.enteritidis, S.pullorum, S.gallinarum, S.typhimurium, S.virchov, S.infantis, S.hadar), tiek iznīcināti dzīvnieki, inkubējamās olas, dzīvnieku izcelsmes produkti vai dzīvnieku barība.

Līdz šim šāda veida kompensācija netika paredzēta.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!