• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Ukrainas sadarbību tieslietu jomā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2006., Nr. 135 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142222

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 22.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

24.08.2006., Nr. 135

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Ukrainas sadarbību tieslietu jomā

Tieslietu ministrs Guntars Grīnvalds trešdien, 23.augustā, tikās ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Raulu Čilačavu, lai pārrunātu abu valstu sadarbību.

Uzrunājot vēstnieku, ministrs apliecināja, ka Latvijas Tieslietu ministrija (TM) ir gatava attīstīt sadarbību ar kaimiņvalsti, lai palīdzētu tiesiskās sistēmas reformā. Pēc ministra teiktā, Latvija būtu gatava sniegt informāciju par tiesību politikas aktualitātēm, dalīties pieredzē par tiesu sistēmas un uzņēmumu reģistru datorizāciju, kā arī kopējās tieslietu sistēmas infrastruktūras attīstību. Latvijas puse arī varētu sniegt palīdzību likumdošanas sistēmas pilnveidošanas procesā, ņemot vērā Eiropas Savienības un starptautisko normu attīstību.

Latvija ir gatava izskatīt piedāvājumus par kopīgu projektu izstrādāšanu Eiropas Savienības attīstības sadarbības un tuvo kaimiņu politikas ietvaros. Tomēr, lai šos projektus uzsāktu, TM būtu nepieciešams uzzināt Ukrainas tieslietu sistēmas iestāžu vajadzības, norādīja ministrs.

Ņemot vērā Latvijas pieredzi visas tieslietu sistēmas reformā pēc PSRS sabrukšanas un iestājoties Eiropas Savienībā, TM ir gatava dalīties ar savu pieredzi tiesību izstrādes un piemērošanas sistēmas reformā. G.Grīnvalds izteica viedokli, ka Latvijas pieredze Ukrainai būtu īpaši noderīga, ņemot vērā abu valstu līdzīgo vēsturisko pieredzi.

TM arī ir gatava palīdzēt veidot Ukrainas tieslietu sistēmas iestādēm kontaktus ar to radniecīgām iestādēm Latvijā.

Ukrainas vēstnieks Latvijā R.Čilačava savukārt ministram sacīja, ka Latvijas pieredze Ukrainai būtu ļoti noderīga un viņš vēršoties pie Latvijas kā pie draudzīgas kaimiņvalsts ar cerību, ka Latvija neliegs savu padomu un atbalstu.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!