• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Gruzijas parlamenta deputāta vizīti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2006., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142626

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kazahstānas vēstieka iepazīšanās vizīti

Vēl šajā numurā

31.08.2006., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Gruzijas parlamenta deputāta vizīti

 

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Otrdien, 29.augustā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Gruzijas Republikas parlamenta deputātu Zurabu Tskitišvili (Zurab Tskitishvili).

Tikšanās laikā pārrunāta Gruzijas un Latvijas sadarbība pārtikas drošības un veterinārās kontroles jautājumos.

Gruzijas parlamenta deputāts Z.Tskitišvili izteica pateicību Latvijai par sniegto atbalstu, nododot eirointegrācijas pieredzi viņa valstij. Z.Tskitišvili informēja, ka vizītes mērķis ir iepazīties ar Latvijas pārtikas aprites uzraudzības modeli, jo līdzīgu modeli plānots ieviest Gruzijā. Viņš pastāstīja par paveikto likumdošanā, lai varētu ieviest pārtikas drošības sistēmu. Septembrī Gruzijā notiks uzņēmēju informēšana un debates par veicamajām izmaiņām, lai pārtikas kvalitāte atbilstu normām.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre pauda prieku par sadarbības rezultātiem, kā arī apliecināja Latvijas gatavību arī turpmāk dalīties eirointegrācijas pieredzē.

Saeimas preses dienests

Pie Ministru prezidenta

Ministru prezidents Aigars Kalvītis otrdien, 29.augustā, tikās ar Gruzijas parlamenta pārstāvi Zurabu Tskitišvili (Zurab Tskitishvili). Ministru prezidents apliecināja Latvijas valdības gatavību dalīties ar Gruziju savā pieredzē, veidojot vienotu pārtikas drošības kontroles sistēmu, kā arī citos jautājumos, kas var sekmēt Gruzijas virzību uz Eiropas Savienību (ES).

Zurabs Tskitišvili pateicās par Latvijas atbalstu Gruzijas likumdošanas saskaņošanā ar ES normatīvajiem aktiem pārtikas drošības jautājumos, īpaši uzsverot Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta palīdzību šajos jautājumos.

Aigars Kalvītis apliecināja Latvijas gatavību iesaistīties kopīgos sadarbības projektos ar Gruziju ES kaimiņu politikas ietvaros un aicināja izstrādāt konkrētus sadarbības priekšlikumus. Viņš arī lūdza nodot sveicienu Gruzijas premjerministram un zemkopības ministram.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!