• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Somijas parlamenta priekšsēdētājs, tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.08.2006., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142627

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 29.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

31.08.2006., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Somijas parlamenta priekšsēdētājs, tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju

LP_0226.JPG (13766 bytes)
Otrdien, 29.augustā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre, tiekoties ar Somijas Republikas parlamenta priekšsēdētāju Pāvo Liponenu
Foto: Uldis Pāže

Otrdien, 29.augustā, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Somijas Republikas parlamenta (Eduskunta) priekšsēdētāju Pāvo Liponenu (Paavo Lipponen) un viņa vadīto delegāciju, kas uzturas divu dienu oficiālā vizītē mūsu valstī.

Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas un Somijas divpusējās attiecības un Eiropas Savienības (ES) aktualitātes.

Saeimas priekšsēdētāja un Eduskuntas priekšsēdētājs pauda prieku par iespēju tikties mūsu valsts parlamentā un bija vienisprātis, ka Latvijas un Somijas attiecības vērtējamas kā ļoti labas un sekmīgas. Turklāt abu valstu parlamentu vadītāju tikšanās notiek zīmīgā brīdī – pirms piecpadsmit gadiem atjaunotas diplomātiskās attiecības starp Latviju un Somiju.

Tā kā Somija pašreiz ir prezidējošā ES valsts, īpaša uzmanība tika pievērsta ES aktualitātēm, tai skaitā ar Eiropas nākotni, Lisabonas stratēģiju un Eiropas enerģētikas politiku saistītiem jautājumiem. Puses bija vienisprātis, ka viens no nozīmīgākajiem uzdevumiem ir aktīvi risināt Līguma par konstitūciju Eiropai nākotni; svarīgi Somijas prezidentūras laikā skaidrot un pārliecināt kritiski noskaņotās valstis par tā nozīmi. “Līguma ratifikācija ir politiskās gribas akts,” sacīja P.Liponens un pastāstīja, ka Somijas parlamentā to varētu akceptēt šā gada oktobrī.

Puses pieskārās enerģētikas jautājumiem. P.Liponens apliecināja, ka atbalsta Baltijas valstu aktīvo dialogu šajā jomā un izprot centienus panākt vienotu ES enerģētikas politiku. I.Ūdre un P.Liponens arī apsprieda Lisabonas stratēģiju un pauda kopīgu viedokli, ka tās īstenošana veicinās Eiropas konkurētspēju.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja novēlēja Somijas kolēģim veiksmīgu vizītes Latvijā norisi un pauda pārliecību par turpmāko valstu attiecību padziļināšanos.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!