Rīgā 2006.gada 29.augustā (prot. Nr.44 42.§)
1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138., 210.nr.; 2006, 82.nr.) šādus grozījumus:
1.1. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 58., 59. un 60.punktu šādā redakcijā:
"58) Komisijas 2006.gada 23.janvāra Direktīvas 2006/9/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 90/642/EEK attiecībā uz tajā noteiktajiem dikvata maksimālajiem atlieku daudzumiem;
59) Komisijas 2006.gada 26.janvāra Direktīvas 2006/4/EK, ar ko groza Padomes Direktīvas 86/362/EEK un 90/642/EEK pielikumus attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem karbofurāna atlieku daudzumiem;
60) Komisijas 2006.gada 13.marta Direktīvas 2006/30/EK, ar ko groza pielikumus Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimālajiem pieļaujamajiem benomila grupas atlieku daudzumiem.";
1.2. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 13.punktu šādā redakcijā:
"13. |
Benomils un karbendazīms, izteikti kā karbendazīms |
2 - miežiem 2 - auzām 0,1 - rudziem 0,1 - tritikālei 0,1 - kviešiem 0,01* - pārējiem" |
1.3. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 72.punktu šādā redakcijā:
" 72. |
Karbofurāns (karbofurāna un 3-hidroksikarbofurāna summa, izteikta kā karbofurāns) |
0,02*" |
1.4. papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 190.punktu šādā redakcijā:
"190. |
Metiltiofanāts |
0,3 - miežiem 0,3 - auzām 0,05 - rudziem 0,05 - tritikālei 0,05 - kviešiem 0,01* - pārējiem" |
1.5. izteikt 3.pielikuma 2.18.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.18. Metilflupirsulfurons un pimetrozīns
Nr. p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Metilflupirsulfurons |
Pimetrozīns |
1 |
2 |
3 |
4 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
0,02* |
|
1.1. |
citrusaugļi: |
0,3t |
|
apelsīni |
|||
citroni |
|||
greipfrūti |
|||
laimi |
|||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
|||
pampelmūzes |
|||
pārējie |
|||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,02*t |
|
Indijas rieksti |
|||
Brazīlijas rieksti |
|||
ciedru rieksti |
|||
kastaņi |
|||
kokosrieksti |
|||
lazdu rieksti |
|||
Makadamijas rieksti |
|||
mandeles |
|||
pekanrieksti |
|||
pistācijas |
|||
valrieksti |
|||
pārējie |
|||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,02*t |
|
āboli |
|||
aivas |
|||
bumbieri |
|||
pārējie |
|||
1.4. |
kauliņaugļi: |
||
aprikozes |
0,05t |
||
ķirši |
|||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
0,05t |
||
plūmes |
|||
pārējie |
0,02*t |
||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
0,02*t |
|
1.5.1. |
vīnogas: |
||
galda vīnogas |
|||
vīnogas pārstrādei |
|||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
||
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
||
avenes |
|||
kazenes |
|||
loganogas |
|||
pārējās |
|||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
||
dzērvenes |
|||
mellenes |
|||
ērkšķogas |
|||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
|||
upenes |
|||
pārējās |
|||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
||
1.6. |
dažādi augļi: |
0,02*t |
|
ananasi |
|||
avokado |
|||
banāni |
|||
dateles |
|||
granāti |
|||
kivi augļi |
|||
kumkvats |
|||
liči |
|||
mango |
|||
olīvas |
|||
papaija |
|||
pasiflora |
|||
vīģes |
|||
pārējie |
|||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
0,02* |
|
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,02*t |
|
galda bietes |
|||
batātes |
|||
burkāni |
|||
manioka |
|||
jamss |
|||
kāļi |
|||
mārrutki |
|||
pastinaks |
|||
plostbārdis |
|||
redīsi, rutki |
|||
sakņu pētersīļi |
|||
selerijas |
|||
topinambūrs |
|||
rāceņi |
|||
pārējie |
|||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,02*t |
|
ķiploki |
|||
sīpoli |
|||
šalotes |
|||
vasaras sīpoli |
|||
pārējie |
|||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
||
baklažāni |
0,5t |
||
paprika |
1t |
||
tomāti |
0,5t |
||
pārējie |
0,02*t |
||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
0,5t |
|
garaugļu gurķi |
|||
īsaugļu gurķi |
|||
cukini |
|||
pārējie |
|||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
0,2t |
|
arbūzi |
|||
melones |
|||
ķirbji |
|||
pārējie |
|||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,02*t |
|
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
||
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,02*t |
|
brokoļi (sparģeļkāposti) |
|||
ziedkāposti |
|||
pārējie |
|||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
|||
galviņkāposti |
0,05t |
||
pārējie |
0,02*t |
||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
|||
lapu kāposti |
0,1t |
||
pārējie |
|||
2.4.4. |
kolrābji |
0,02*t |
|
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi: |
||
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
1t |
|
kreses |
|||
salāti |
|||
salātu baldriņi |
|||
endīvijas |
|||
pārējie |
|||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
0,02*t |
|
spināti |
|||
biešu lapas (lapu bietes) |
|||
pārējie |
|||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,02*t |
|
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,02*t |
|
2.5.5. |
garšaugi: |
1t |
|
kārveles |
|||
maurloki |
|||
pētersīļi |
|||
seleriju lapas |
|||
pārējie |
|||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,02*t |
|
pupas (ar pākstīm) |
|||
pupas (bez pākstīm) |
|||
zirņi (ar pākstīm) |
|||
zirņi (bez pākstīm) |
|||
pārējie |
|||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,02*t |
|
artišoki |
|||
fenhelis |
|||
puravi |
|||
rabarberi |
|||
selerijas |
|||
lapu artišoki |
|||
sparģeļi |
|||
pārējie |
|||
2.8. |
sēnes: |
0,02*t |
|
kultivētās sēnes |
|||
meža sēnes |
|||
3. |
Pākšaugi: |
0,02* |
0,02*t |
lēcas |
|||
pupas |
|||
zirņi |
|||
pārējie |
|||
4. |
Eļļas augi: |
0,05* |
|
kokvilnas sēklas |
0,05t |
||
linsēklas |
|||
magoņu sēklas |
|||
rapšu sēklas |
|||
saulespuķu sēklas (nelobītas) |
|||
saulespuķu sēklas (izlobītas) |
|||
sezama sēklas |
|||
sinepes |
|||
sojas pupas |
|||
zemesrieksti |
|||
pārējie |
0,02*t |
||
5. |
Kartupeļi: |
0,02* |
0,02*t |
agrie kartupeļi |
|||
uzglabājamie kartupeļi |
|||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,05* |
0,1*t |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,05* |
5t" |
1.6. izteikt 3.pielikuma 2.23.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.23. Benomils, karbendazīms, kvinalposs un fenbutatinoksīds
Nr.p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Benomils un karbendazīms*13 |
Kvinalposs |
Fenbutatinoksīds |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
0,05* |
||
1.1. |
citrusaugļi: |
0,1* |
5 |
|
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,1* |
0,05* |
|
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,2 |
2 |
|
āboli |
||||
cidonijas |
||||
bumbieri |
||||
pārējie |
||||
1.4. |
kauliņaugļi: |
0,05* |
||
aprikozes |
0,2 |
|||
ķirši |
0,5 |
|||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
0,2 |
|||
plūmes |
0,5 |
|||
pārējie |
0,1* |
|||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
|||
1.5.1. |
vīnogas: |
2 |
||
galda vīnogas |
0,3 |
|||
vīnogas pārstrādei |
0,5 |
|||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
0,1* |
1 |
|
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
0,1* |
0,05* |
|
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
0,1* |
0,05* |
|
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||||
upenes |
||||
pārējās |
||||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,1* |
0,05* |
|
1.6. |
dažādi augļi: |
0,1* |
||
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
3 |
|||
dateles |
||||
granāti |
||||
kivi augļi |
||||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
olīvas |
||||
papaijas |
||||
pasiflora |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
0,05* |
|||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
0,05* |
||
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,1* |
0,05* |
|
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
||||
manioka |
||||
kāļi |
||||
jamss |
||||
mārrutki |
||||
pastinaki |
||||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
||||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
||||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,1* |
0,05* |
|
ķiploki |
||||
sīpoli |
||||
šalotes |
||||
vasaras sīpoli |
||||
pārējie |
||||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
|||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|||
baklažāni |
0,5 |
1 |
||
paprika |
1 |
|||
okras |
2 |
|||
tomāti |
0,5 |
1 |
||
pārējie |
0,1* |
0,05* |
||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
0,1* |
||
garaugļu gurķi |
0,5 |
|||
īsaugļu gurķi |
0,5 |
|||
cukini |
||||
pārējie |
0,05* |
|||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
0,01* |
0,05* |
|
arbūzi |
||||
melones |
||||
ķirbji |
||||
pārējie |
||||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,1* |
0,05* |
|
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,05* |
||
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,1* |
||
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
|||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
0,5 |
|||
galviņkāposti |
||||
pārējie |
0,1* |
|||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
0,1* |
||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.4. |
kolrābji |
0,1* |
||
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi: |
0,1* |
0,05* |
|
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
|||
kreses |
||||
salāti |
||||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
||||
pārējie |
||||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
|||
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
|||
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
|||
2.5.5. |
garšaugi: |
|||
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,05* |
||
pupas (ar pākstīm) |
0,2 |
|||
pupas (bez pākstīm) |
||||
zirņi (ar pākstīm) |
0,2 |
|||
zirņi (bez pākstīm) |
||||
pārējie |
0,1* |
|||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,1* |
0,05* |
|
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
||||
rabarberi |
||||
selerijas |
||||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
||||
2.8. |
sēnes: |
0,1* |
0,05* |
|
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,1* |
0,05* |
0,05* |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,05* |
0,05* |
|
kokvilnas sēklas |
||||
linsēklas |
||||
magoņu sēklas |
||||
rapšu sēklas |
||||
saulespuķu sēklas |
||||
sinepju sēklas |
||||
sezama sēklas |
||||
sojas pupas |
0,2 |
|||
zemesrieksti |
||||
pārējie |
0,1* |
|||
5. |
Kartupeļi: |
0,1* |
0,05* |
0,05* |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1* |
0,1* |
0,1* |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,1* |
0,1* |
0,1*" |
1.7. izteikt 3.pielikuma 2.28. un 2.29.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.28. Karbofurāns, karbosulfāns un benfurakarbs
Nr. p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Karbofurāns*17 |
Karbosulfāns |
Benfurakarbs |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
|||
1.1. |
citrusaugļi: |
0,3 |
0,05* |
0,05* |
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
āboli |
||||
cidonijas |
||||
bumbieri |
||||
pārējie |
||||
1.4. |
kauliņaugļi: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
aprikozes |
||||
ķirši |
||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
||||
plūmes |
||||
pārējie |
||||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
1.5.1. |
vīnogas: |
|||
galda vīnogas |
||||
vīnogas pārstrādei |
||||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
|||
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
|||
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
|||
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||||
upenes |
||||
pārējās |
||||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
|||
1.6. |
dažādi augļi: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
||||
dateles |
||||
kivi augļi |
||||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
galda olīvas |
||||
olīvas eļļas ekstrakcijai |
||||
pasiflora |
||||
papaija |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
||||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
0,02* |
||
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,05* |
||
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
0,1 |
|||
jamss |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
||||
pastinaks |
0,1 |
|||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
||||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
0,05* |
|||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
ķiploki |
||||
sīpoli |
||||
šalotes |
||||
vasaras sīpoli |
||||
pārējie |
||||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|||
baklažāni |
||||
paprika |
||||
tomāti |
||||
pārējie |
||||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
|||
garaugļu gurķi |
||||
īsaugļu gurķi |
||||
cukini |
||||
pārējie |
||||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
|||
arbūzi |
||||
melones |
||||
ķirbji |
||||
pārējie |
||||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
|||
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
|||
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
|||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
||||
galviņkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
|||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.4. |
kolrābji |
|||
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi |
0,05* |
0,05* |
|
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie |
|||
kreses |
||||
salāti |
||||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
||||
pārējie |
||||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie |
|||
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
|||
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
|||
2.5.5. |
garšaugi: |
|||
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,05* |
0,05* |
|
pupas (ar pākstīm) |
||||
pupas (bez pākstīm) |
||||
zirņi (ar pākstīm) |
||||
zirņi (bez pākstīm) |
||||
pārējie |
||||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
||||
rabarberi |
||||
selerijas |
||||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
||||
2.8. |
sēnes: |
0,05* |
0,05* |
|
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,1 |
0,05* |
0,05* |
kokvilnas sēklas |
||||
linsēklas |
||||
magoņu sēklas |
||||
rapšu sēklas |
||||
saulespuķu sēklas |
||||
sinepju sēklas |
||||
sezama sēklas |
||||
sojas pupas |
||||
zemesrieksti |
||||
pārējie |
||||
5. |
Kartupeļi: |
0,02* |
0,05* |
0,05* |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,05* |
0,1* |
0,1* |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,05* |
1 |
5 |
2.29. Furatiokarbs, benalaksils un metalaksils
Nr. p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Furatiokarbs |
Benalaksils |
Metalaksils*40 (ieskaitot citus sastāva izomēru maisījumus, ieskaitot M-metalaksilu) |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
|||
1.1. |
citrusaugļi: |
0,05* |
0,05* |
0,5t |
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,05* |
0,05* |
0,05*t |
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,05* |
0,05* |
1t |
āboli |
||||
aivas |
||||
bumbieri |
||||
pārējie |
||||
1.4. |
kauliņaugļi: |
0,05* |
0,05* |
0,05*t |
aprikozes |
||||
ķirši |
||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
||||
plūmes |
||||
pārējie |
||||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
0,05* |
||
1.5.1. |
vīnogas: |
0,2 |
||
galda vīnogas |
2t |
|||
vīnogas pārstrādei |
1t |
|||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
0,05* |
0,5t |
|
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
0,05* |
0,05*t |
|
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
0,05* |
0,05*t |
|
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||||
upenes |
||||
pārējās |
||||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,05* |
0,05*t |
|
1.6. |
dažādi augļi: |
0,05* |
0,05* |
0,05*t |
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
||||
dateles |
||||
granāti |
||||
kivi augļi |
||||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
olīvas |
||||
papaija |
||||
pasiflora |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
||||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
|||
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
galda bietes |
||||
batātes |
||||
burkāni |
0,1t |
|||
manioka |
||||
jamss |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
0,1t |
|||
pastinaki |
0,1t |
|||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
0,1t |
|||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
0,05*t |
|||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,05* |
||
ķiploki |
0,5t |
|||
sīpoli |
0,2 |
0,5t |
||
šalotes |
0,5t |
|||
vasaras sīpoli |
0,2t |
|||
pārējie |
0,05* |
0,05*t |
||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
0,05* |
||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|||
baklažāni |
0,2 |
|||
paprika |
0,2 |
0,5t |
||
tomāti |
0,2 |
0,2t |
||
pārējie |
0,05* |
0,05*t |
||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
0,05* |
||
garaugļu gurķi |
0,5t |
|||
īsaugļu gurķi |
||||
cukini |
||||
pārējie |
0,05*t |
|||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
|||
arbūzi |
0,1 |
0,2t |
||
melones |
0,1 |
0,2t |
||
ķirbji |
||||
pārējie |
0,05* |
0,05*t |
||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,05* |
0,05*t |
|
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,05* |
||
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,1 |
0,1t |
|
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
0,05* |
||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
||||
galviņkāposti |
1t |
|||
pārējie |
0,05*t |
|||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
0,05* |
||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
0,2t |
|||
pārējie |
0,05*t |
|||
2.4.4. |
kolrābji |
0,05* |
0,05*t |
|
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi: |
0,05* |
||
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
|||
kreses |
||||
salāti |
0,5 |
2t |
||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
1t |
|||
pārējie |
0,05* |
0,05*t |
||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
0,05* |
0,05*t |
|
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,05* |
0,05*t |
|
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,05* |
0,3t |
|
2.5.5. |
garšaugi: |
0,05* |
1t |
|
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,05* |
0,05* |
0,05*t |
pupas (ar pākstīm) |
||||
pupas (bez pākstīm) |
||||
zirņi (ar pākstīm) |
||||
zirņi (bez pākstīm) |
||||
pārējie |
||||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,05* |
0,05* |
|
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
0,2t |
|||
rabarberi |
||||
selerijas |
||||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
0,05*t |
|||
2.8. |
sēnes: |
0,05* |
0,05* |
0,05*t" |
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,05* |
0,05* |
0,05*t |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,05* |
0,05* |
0,1*t |
kokvilnas sēklas |
||||
linsēklas |
||||
magoņu sēklas |
||||
rapšu sēklas |
||||
saulespuķu sēklas (nelobītas) |
||||
saulespuķu sēklas (izlobītas) |
||||
sezama sēklas |
||||
sinepes |
||||
sojas pupas |
||||
zemesrieksti |
||||
pārējie |
||||
5. |
Kartupeļi: |
0,05* |
0,05* |
0,05*t |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1* |
0,1* |
0,1*t |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
5 |
0,1* |
10t" |
1.8. izteikt 3.pielikuma 2.51.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.51. Dikvats, izoproturons un etofumezāts
Nr. p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Dikvats |
Izoproturons |
Etofumezāts*33 |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
0,05* t |
0,05*p |
0,05*t |
1.1. |
citrusaugļi: |
|||
apelsīni |
||||
citroni |
||||
greipfrūti |
||||
laimi |
||||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||||
pampelmūzes |
||||
pārējie |
||||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
|||
Indijas rieksti |
||||
Brazīlijas rieksti |
||||
ciedru rieksti |
||||
kastaņi |
||||
kokosrieksti |
||||
lazdu rieksti |
||||
Makadamijas rieksti |
||||
mandeles |
||||
pekanrieksti |
||||
pistācijas |
||||
valrieksti |
||||
pārējie |
||||
1.3. |
sulīgie augļi: |
|||
āboli |
||||
cidonijas |
||||
bumbieri |
||||
pārējie |
||||
1.4. |
kauliņaugļi: |
|||
aprikozes |
||||
ķirši |
||||
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
||||
plūmes |
||||
pārējie |
||||
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
|||
1.5.1. |
vīnogas: |
|||
galda vīnogas |
||||
vīnogas pārstrādei |
||||
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
|||
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
|||
avenes |
||||
kazenes |
||||
loganogas |
||||
pārējās |
||||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
|||
dzērvenes |
||||
mellenes |
||||
ērkšķogas |
||||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||||
upenes |
||||
pārējās |
||||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
|||
1.6. |
dažādi augļi: |
|||
ananasi |
||||
avokado |
||||
banāni |
||||
dateles |
||||
granāti |
||||
kivi augļi |
||||
kumkvats |
||||
liči |
||||
mango |
||||
olīvas |
||||
papaija |
||||
pasiflora |
||||
vīģes |
||||
pārējie |
||||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
0,05*t |
0,05*p |
|
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
|||
galda bietes |
0,1t |
|||
batātes |
||||
burkāni |
||||
jamss |
||||
kāļi |
||||
mārrutki |
||||
pastinaks |
||||
plostbārdis |
||||
redīsi, rutki |
||||
sakņu pētersīļi |
||||
selerijas |
||||
topinambūrs |
||||
rāceņi |
||||
pārējie |
0,05*t |
|||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,05*t |
||
ķiploki |
||||
sīpoli |
||||
šalotes |
||||
vasaras sīpoli |
||||
pārējie |
||||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
0,05*t |
||
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|||
baklažāni |
||||
paprika |
||||
tomāti |
||||
pārējie |
||||
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
|||
garaugļu gurķi |
||||
īsaugļu gurķi |
||||
cukini |
||||
pārējie |
||||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
|||
arbūzi |
||||
melones |
||||
ķirbji |
||||
pārējie |
||||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
|||
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,05*t |
||
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
|||
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||||
ziedkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
|||
rožkāposti (Briseles kāposti) |
||||
galviņkāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
|||
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||||
lapu kāposti |
||||
pārējie |
||||
2.4.4. |
kolrābji |
|||
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi: |
|||
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
0,05*t |
||
kreses |
||||
salāti |
||||
salātu baldriņi |
||||
endīvijas |
||||
pārējie |
||||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
0,05*t |
||
spināti |
||||
biešu lapas (lapu bietes) |
||||
pārējie |
||||
2.5.3. |
ūdens kreses |
0,05*t |
||
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
0,05*t |
||
2.5.5. |
garšaugi: |
1t |
||
kārveles |
||||
maurloki |
||||
pētersīļi |
||||
seleriju lapas |
||||
pārējie |
||||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
0,05*t |
||
pupas (ar pākstīm) |
||||
pupas (bez pākstīm) |
||||
zirņi (ar pākstīm) |
||||
zirņi (bez pākstīm) |
||||
pārējie |
||||
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,05*t |
||
artišoki |
||||
fenhelis |
||||
puravi |
||||
rabarberi |
||||
selerijas |
||||
lapu artišoki |
||||
sparģeļi |
||||
pārējie |
||||
2.8. |
sēnes: |
0,05*t |
||
kultivētās sēnes |
||||
meža sēnes |
||||
3. |
Pākšaugi: |
0,2t |
0,05*p |
0,05*t |
lēcas |
||||
pupas |
||||
zirņi |
||||
pārējie |
||||
4. |
Eļļas augi: |
0,1*p |
0,1*t |
|
kokvilnas sēklas |
0,1*t |
|||
linsēklas |
5 t |
|||
magoņu sēklas |
0,1*t |
|||
rapšu sēklas |
2t |
|||
saulespuķu sēklas |
1t |
|||
sezama sēklas |
0,1* t |
|||
sinepju sēklas |
0,5t |
|||
kaņepju sēklas |
0,5t |
|||
sojas pupas |
0,2t |
|||
zemesrieksti |
0,1*t |
|||
pārējie |
0,1*t |
|||
5. |
Kartupeļi: |
0,05*t |
0,05*p |
0,05*t |
agrie kartupeļi |
||||
uzglabājamie kartupeļi |
||||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1*t |
0,1*p |
0,1*t |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,1*t |
0,1*p |
0,1*t |
8. |
Garšvielas: |
0,5t" |
||
ķimenes |
||||
kadiķogas |
||||
muskatrieksts |
||||
pipari (melnie un baltie) |
||||
vaniļas pākstis |
||||
pārējie |
1.9. papildināt 3.pielikumu ar 2.69.apakšnodaļu šādā redakcijā:
"2.69. Metiltiofanāts
Nr. p.k. |
Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums |
Metiltiofanāts |
1 |
2 |
3 |
1. |
Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti: |
|
1.1. |
citrusaugļi: |
0,1* |
apelsīni |
||
citroni |
||
greipfrūti |
||
laimi |
||
mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus) |
||
pampelmūzes |
||
pārējie |
||
1.2. |
koku rieksti (lobīti vai nelobīti): |
0,2 |
Indijas rieksti |
||
Brazīlijas rieksti |
||
ciedru rieksti |
||
kastaņi |
||
kokosrieksti |
||
lazdu rieksti |
||
Makadamijas rieksti |
||
mandeles |
||
pekanrieksti |
||
pistācijas |
||
valrieksti |
||
pārējie |
||
1.3. |
sulīgie augļi: |
0,5 |
āboli |
||
cidonijas |
||
bumbieri |
||
pārējie |
||
1.4. |
kauliņaugļi: |
|
aprikozes |
2 |
|
ķirši |
0,3 |
|
persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus) |
2 |
|
plūmes |
0,3 |
|
pārējie |
0,1* |
|
1.5. |
ogas un sīkie augļi: |
|
1.5.1. |
vīnogas: |
|
galda vīnogas |
0,1* |
|
vīnogas pārstrādei |
3 |
|
1.5.2. |
zemenes (izņemot meža) |
0,1* |
1.5.3. |
ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas): |
0,1* |
avenes |
||
kazenes |
||
loganogas |
||
pārējās |
||
1.5.4. |
citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas): |
0,1* |
dzērvenes |
||
mellenes |
||
ērkšķogas |
||
jāņogas (sarkanās un baltās) |
||
upenes |
||
pārējās |
||
1.5.5. |
savvaļas ogas un augļi |
0,1* |
1.6. |
dažādi augļi: |
0,1* |
ananasi |
||
avokado |
||
banāni |
||
dateles |
||
granāti |
||
kivi augļi |
||
kumkvats |
||
liči |
||
mango |
||
olīvas |
||
papaija |
||
pasiflora |
||
vīģes |
||
pārējie |
||
2. |
Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti: |
|
2.1. |
sakņu un bumbuļu dārzeņi: |
0,1* |
galda bietes |
||
batātes |
||
burkāni |
||
jamss |
||
kāļi |
||
mārrutki |
||
pastinaks |
||
plostbārdis |
||
redīsi, rutki |
||
sakņu pētersīļi |
||
selerijas |
||
topinambūrs |
||
rāceņi |
||
pārējie |
||
2.2. |
sīpolu dārzeņi: |
0,1* |
ķiploki |
||
sīpoli |
||
šalotes |
||
vasaras sīpoli |
||
pārējie |
||
2.3. |
augļu dārzeņi: |
|
2.3.1. |
nakteņu dzimtas augi: |
|
baklažāni |
2 |
|
paprika |
||
okras |
1 |
|
tomāti |
2 |
|
pārējie |
0,1* |
|
2.3.2. |
ķirbjaugi ar ēdamu mizu: |
0,1* |
garaugļu gurķi |
||
īsaugļu gurķi |
||
cukini |
||
pārējie |
||
2.3.3. |
ķirbjaugi ar neēdamu mizu: |
0,3 |
arbūzi |
||
melones |
||
ķirbji |
||
pārējie |
||
2.3.4. |
cukurkukurūza |
0,1* |
2.4. |
krustziežu dzimtas dārzeņi: |
|
2.4.1. |
ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi: |
0,1* |
brokoļi (sparģeļkāposti) |
||
ziedkāposti |
||
pārējie |
||
2.4.2. |
krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi: |
|
rožkāposti (Briseles kāposti) |
1 |
|
galviņkāposti |
||
pārējie |
0,1* |
|
2.4.3. |
krustziežu dzimtas lapu dārzeņi: |
0,1* |
Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti |
||
lapu kāposti |
||
pārējie |
||
2.4.4. |
kolrābji |
0,1* |
2.5. |
lapu dārzeņi un garšaugi: |
0,1* |
2.5.1. |
salāti un salātveidīgie: |
|
kreses |
||
salāti |
||
salātu baldriņi |
||
endīvijas |
||
pārējie |
||
2.5.2. |
spināti un tiem līdzīgie: |
|
spināti |
||
biešu lapas (lapu bietes) |
||
pārējie |
||
2.5.3. |
ūdens kreses |
|
2.5.4. |
lapu cigoriņi |
|
2.5.5. |
garšaugi: |
|
kārveles |
||
maurloki |
||
pētersīļi |
||
seleriju lapas |
||
pārējie |
||
2.6. |
pākšaugu dārzeņi (svaigi): |
|
pupas (ar pākstīm) |
0,1* |
|
pupas (bez pākstīm) |
||
zirņi (ar pākstīm) |
0,1* |
|
zirņi (bez pākstīm) |
||
pārējie |
0,1* |
|
2.7. |
stublāju dārzeņi: |
0,1* |
artišoki |
||
fenhelis |
||
puravi |
||
rabarberi |
||
selerijas |
||
lapu artišoki |
||
sparģeļi |
||
pārējie |
||
2.8. |
sēnes: |
0,1* |
kultivētās sēnes |
||
meža sēnes |
||
3. |
Pākšaugi: |
0,1* |
lēcas |
||
pupas |
||
zirņi |
||
pārējie |
||
4. |
Eļļas augi: |
|
kokvilnas sēklas |
||
linsēklas |
||
magoņu sēklas |
||
rapšu sēklas |
||
saulespuķu sēklas |
||
sezama sēklas |
||
sinepju sēklas |
||
sojas pupas |
0,3 |
|
zemesrieksti |
||
pārējie |
0,1* |
|
5. |
Kartupeļi: |
0,1* |
agrie kartupeļi |
||
uzglabājamie kartupeļi |
||
6. |
Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis) |
0,1* |
7. |
Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus |
0,1*" |
1.10. aizstāt 3.pielikuma piezīmēs vārdus un skaitļus "t - līmenis noteikts provizoriski saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumu Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība" 4.5.apakšpunktu" ar vārdiem un skaitļiem "t - līmenis noteikts provizoriski saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumu Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība" 4.5.apakšpunktu."
2. Šo noteikumu 1.2., 1.6. un 1.9.apakšpunkts stājas spēkā ar 2006.gada 15.septembri.
Zemkopības ministrs M.Roze