• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 29. augusta noteikumi Nr. 718 "Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2006., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142704

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.719

Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 4.marta noteikumos Nr.102 "Noteikumi par dējējvistu labturības prasībām un dējējvistu turēšanas uzņēmumu reģistrācijas kārtību"

Vēl šajā numurā

01.09.2006., Nr. 140

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 718

Pieņemts: 29.08.2006.

RĪKI
Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā. Piedāvājam lejuplādēt digitalizētā laidiena saturu (no Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājuma).
Ministru kabineta noteikumi Nr.718

Rīgā 2006.gada 29.augustā (prot. Nr.44 42.§)
Grozījumi Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos"
Izdoti saskaņā ar Augu aizsardzības likuma 5.panta 4.punktu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2003.gada 26.augusta noteikumos Nr.476 "Noteikumi par pesticīdu atlieku kontroli augu valsts izcelsmes produktos" (Latvijas Vēstnesis, 2003, 119.nr.; 2004, 50.nr.; 2005, 4., 138., 210.nr.; 2006, 82.nr.) šādus grozījumus:

1.1. papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 58., 59. un 60.punktu šādā redakcijā:

"58) Komisijas 2006.gada 23.janvāra Direktīvas 2006/9/EK, ar ko groza Padomes Direktīvu 90/642/EEK attiecībā uz tajā noteiktajiem dikvata maksimālajiem atlieku daudzumiem;

59) Komisijas 2006.gada 26.janvāra Direktīvas 2006/4/EK, ar ko groza Padomes Direktīvas 86/362/EEK un 90/642/EEK pielikumus attiecībā uz maksimāli pieļaujamajiem karbofurāna atlieku daudzumiem;

60) Komisijas 2006.gada 13.marta Direktīvas 2006/30/EK, ar ko groza pielikumus Direktīvām 86/362/EEK, 86/363/EEK un 90/642/EEK attiecībā uz maksimālajiem pieļaujamajiem benomila grupas atlieku daudzumiem.";

1.2. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 13.punktu šādā redakcijā:

"13.

Benomils un karbendazīms, izteikti kā karbendazīms

2 - miežiem

2 - auzām

0,1 - rudziem

0,1 - tritikālei

0,1 - kviešiem

0,01* - pārējiem"

1.3. izteikt 2.pielikuma II nodaļas 72.punktu šādā redakcijā:

" 72.

Karbofurāns (karbofurāna un 3-hidroksikarbofurāna summa, izteikta kā karbofurāns)

0,02*"

1.4. papildināt 2.pielikuma II nodaļu ar 190.punktu šādā redakcijā:

"190.

Metiltiofanāts

0,3 - miežiem

0,3 - auzām

0,05 - rudziem

0,05 - tritikālei

0,05 - kviešiem

0,01* - pārējiem"

1.5. izteikt 3.pielikuma 2.18.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.18. Metilflupirsulfurons un pimetrozīns

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Metilflupirsulfurons

Pimetrozīns

1

2

3

4

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,02*

1.1.

citrusaugļi:

0,3t

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,02*t

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,02*t

āboli

aivas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

aprikozes

0,05t

ķirši

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

0,05t

plūmes

pārējie

0,02*t

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,02*t

1.5.1.

vīnogas:

galda vīnogas

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

avenes

kazenes

loganogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

1.6.

dažādi augļi:

0,02*t

ananasi

avokado

banāni

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

liči

mango

olīvas

papaija

pasiflora

vīģes

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,02*

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,02*t

galda bietes

batātes

burkāni

manioka

jamss

kāļi

mārrutki

pastinaks

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,02*t

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

baklažāni

0,5t

paprika

1t

tomāti

0,5t

pārējie

0,02*t

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,5t

garaugļu gurķi

īsaugļu gurķi

cukini

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,2t

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,02*t

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,02*t

brokoļi (sparģeļkāposti)

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

rožkāposti (Briseles kāposti)

galviņkāposti

0,05t

pārējie

0,02*t

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

lapu kāposti

0,1t

pārējie

2.4.4.

kolrābji

0,02*t

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

1t

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,02*t

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

0,02*t

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,02*t

2.5.5.

garšaugi:

1t

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,02*t

pupas (ar pākstīm)

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,02*t

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

0,02*t

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,02*

0,02*t

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,05*

kokvilnas sēklas

0,05t

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas (nelobītas)

saulespuķu sēklas (izlobītas)

sezama sēklas

sinepes

sojas pupas

zemesrieksti

pārējie

0,02*t

5.

Kartupeļi:

0,02*

0,02*t

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,05*

0,1*t

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,05*

5t"

1.6. izteikt 3.pielikuma 2.23.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.23. Benomils, karbendazīms, kvinalposs un fenbutatinoksīds

Nr.p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Benomils un karbendazīms*13

Kvinalposs

Fenbutatin­oksīds

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05*

1.1.

citrusaugļi:

0,1*

5

apelsīni

citroni

greipfrūti

laimi

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

pampelmūzes

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,1*

0,05*

Indijas rieksti

Brazīlijas rieksti

ciedru rieksti

kastaņi

kokosrieksti

lazdu rieksti

Makadamijas rieksti

mandeles

pekanrieksti

pistācijas

valrieksti

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,2

2

āboli

cidonijas

bumbieri

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,05*

aprikozes

0,2

ķirši

0,5

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

0,2

plūmes

0,5

pārējie

0,1*

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

2

galda vīnogas

0,3

vīnogas pārstrādei

0,5

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,1*

1

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,1*

0,05*

avenes

kazenes

loganogas

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,1*

0,05*

dzērvenes

mellenes

ērkšķogas

jāņogas (sarkanās un baltās)

upenes

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,1*

0,05*

1.6.

dažādi augļi:

0,1*

ananasi

avokado

banāni

3

dateles

granāti

kivi augļi

kumkvats

liči

mango

olīvas

papaijas

pasiflora

vīģes

pārējie

0,05*

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05*

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,1*

0,05*

galda bietes

batātes

burkāni

manioka

kāļi

jamss

mārrutki

pastinaki

plostbārdis

redīsi, rutki

sakņu pētersīļi

selerijas

topinambūrs

rāceņi

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,1*

0,05*

ķiploki

sīpoli

šalotes

vasaras sīpoli

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

baklažāni

0,5

1

paprika

1

okras

2

tomāti

0,5

1

pārējie

0,1*

0,05*

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,1*

garaugļu gurķi

0,5

īsaugļu gurķi

0,5

cukini

pārējie

0,05*

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,01*

0,05*

arbūzi

melones

ķirbji

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,1*

0,05*

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,05*

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,1*

brokoļi (sparģeļkāposti)

ziedkāposti

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

rožkāposti (Briseles kāposti)

0,5

galviņkāposti

pārējie

0,1*

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

0,1*

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

lapu kāposti

pārējie

2.4.4.

kolrābji

0,1*

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,1*

0,05*

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

kreses

salāti

salātu baldriņi

endīvijas

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

spināti

biešu lapas (lapu bietes)

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

kārveles

maurloki

pētersīļi

seleriju lapas

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*

pupas (ar pākstīm)

0,2

pupas (bez pākstīm)

zirņi (ar pākstīm)

0,2

zirņi (bez pākstīm)

pārējie

0,1*

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,1*

0,05*

artišoki

fenhelis

puravi

rabarberi

selerijas

lapu artišoki

sparģeļi

pārējie

2.8.

sēnes:

0,1*

0,05*

kultivētās sēnes

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,1*

0,05*

0,05*

lēcas

pupas

zirņi

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,05*

0,05*

kokvilnas sēklas

linsēklas

magoņu sēklas

rapšu sēklas

saulespuķu sēklas

sinepju sēklas

sezama sēklas

sojas pupas

0,2

zemesrieksti

pārējie

0,1*

5.

Kartupeļi:

0,1*

0,05*

0,05*

agrie kartupeļi

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

0,1*

0,1*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*

0,1*

0,1*"

1.7. izteikt 3.pielikuma 2.28. un 2.29.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.28. Karbofurāns, karbosulfāns un benfurakarbs

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Karbofurāns*17

Karbosulfāns

Benfurakarbs

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

     

1.1.

citrusaugļi:

0,3

0,05*

0,05*

 

apelsīni

 

citroni

 

greipfrūti

 

laimi

 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

 

pampelmūzes

 

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,02*

0,05*

0,05*

 

Indijas rieksti

 

Brazīlijas rieksti

 

ciedru rieksti

 

kastaņi

 

kokosrieksti

 

lazdu rieksti

 

Makadamijas rieksti

 

mandeles

 

pekanrieksti

 

pistācijas

 

valrieksti

 

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,02*

0,05*

0,05*

 

āboli

 

cidonijas

 

bumbieri

 

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,02*

0,05*

0,05*

 

aprikozes

 

ķirši

 

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

 

plūmes

 

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,02*

0,05*

0,05*

1.5.1.

vīnogas:

 

galda vīnogas

 

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

 

avenes

 

kazenes

 

loganogas

 

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

 

dzērvenes

 

mellenes

 

ērkšķogas

 

jāņogas (sarkanās un baltās)

 

upenes

 

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

1.6.

dažādi augļi:

0,02*

0,05*

0,05*

 

ananasi

 

avokado

 

banāni

 

dateles

 

kivi augļi

 

kumkvats

 

liči

 

mango

 

galda olīvas

 

olīvas eļļas ekstrakcijai

 

pasiflora

 

papaija

 

vīģes

 

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,02*

   

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

 

0,05*

 

galda bietes

 
 

batātes

 
 

burkāni

0,1

 

jamss

 
 

kāļi

 
 

mārrutki

 
 

pastinaks

0,1

 

plostbārdis

 
 

redīsi, rutki

 
 

sakņu pētersīļi

 
 

selerijas

 
 

topinambūrs

 
 

rāceņi

 
 

pārējie

0,05*

2.2.

sīpolu dārzeņi:

 

0,05*

0,05*

 

ķiploki

 

sīpoli

 

šalotes

 

vasaras sīpoli

 

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

0,05*

0,05*

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

 

baklažāni

 

paprika

 

tomāti

 

pārējie

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

 

garaugļu gurķi

 

īsaugļu gurķi

 

cukini

 

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

 

arbūzi

 

melones

 

ķirbji

 

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,05*

0,05*

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

brokoļi (sparģeļkāposti)

 

ziedkāposti

 

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

 

rožkāposti (Briseles kāposti)

 

galviņkāposti

 

pārējie

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

 

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

 

lapu kāposti

 

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi

 

0,05*

0,05*

2.5.1.

salāti un salātveidīgie

 

kreses

 

salāti

 

salātu baldriņi

 

endīvijas

     
 

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie

 

spināti

 

biešu lapas (lapu bietes)

 

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

 

kārveles

 

maurloki

 

pētersīļi

 

seleriju lapas

 

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*

0,05*

 

pupas (ar pākstīm)

 

pupas (bez pākstīm)

 

zirņi (ar pākstīm)

 

zirņi (bez pākstīm)

 

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,05*

0,05*

 

artišoki

 

fenhelis

 

puravi

 

rabarberi

 

selerijas

 

lapu artišoki

 

sparģeļi

 

pārējie

2.8.

sēnes:

0,05*

0,05*

 

kultivētās sēnes

 

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,02*

0,05*

0,05*

 

lēcas

 

pupas

 

zirņi

 

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,1

0,05*

0,05*

 

kokvilnas sēklas

 

linsēklas

 

magoņu sēklas

 

rapšu sēklas

 

saulespuķu sēklas

 

sinepju sēklas

 

sezama sēklas

 

sojas pupas

 

zemesrieksti

 

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,02*

0,05*

0,05*

 

agrie kartupeļi

 

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,05*

0,1*

0,1*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,05*

1

5

2.29. Furatiokarbs, benalaksils un metalaksils

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Furatiokarbs

Benalaksils

Metalaksils*40 (ieskaitot citus sastāva izomēru maisījumus, ieskaitot M-metalaksilu)

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

     

1.1.

citrusaugļi:

0,05*

0,05*

0,5t

 

apelsīni

 

citroni

 

greipfrūti

 

laimi

 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

 

pampelmūzes

 

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,05*

0,05*

0,05*t

 

Indijas rieksti

 

Brazīlijas rieksti

 

ciedru rieksti

 

kastaņi

 

kokosrieksti

 

lazdu rieksti

 

Makadamijas rieksti

 

mandeles

 

pekanrieksti

 

pistācijas

 

valrieksti

 

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,05*

0,05*

1t

 

āboli

 

aivas

     
 

bumbieri

 

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

0,05*

0,05*

0,05*t

 

aprikozes

 

ķirši

 

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

 

plūmes

 

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

0,05*

   

1.5.1.

vīnogas:

0,2

 
 

galda vīnogas

2t

 

vīnogas pārstrādei

1t

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,05*

0,5t

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

 

0,05*

0,05*t

 

avenes

 

kazenes

 

loganogas

 

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,05*

0,05*t

 

dzērvenes

 

mellenes

 

ērkšķogas

 

jāņogas (sarkanās un baltās)

 

upenes

 

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,05*

0,05*t

1.6.

dažādi augļi:

0,05*

0,05*

0,05*t

 

ananasi

 

avokado

 

banāni

 

dateles

 

granāti

 

kivi augļi

 

kumkvats

 

liči

 

mango

 

olīvas

 

papaija

 

pasiflora

 

vīģes

 

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

     

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,05*

0,05*

 
 

galda bietes

 
 

batātes

 
 

burkāni

0,1t

 

manioka

 
 

jamss

 
 

kāļi

 
 

mārrutki

0,1t

 

pastinaki

0,1t

 

plostbārdis

 
 

redīsi, rutki

0,1t

 

sakņu pētersīļi

 
 

selerijas

 
 

topinambūrs

 
 

rāceņi

 
 

pārējie

0,05*t

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,05*

   
 

ķiploki

 

0,5t

 

sīpoli

0,2

0,5t

 

šalotes

 

0,5t

 

vasaras sīpoli

 

0,2t

 

pārējie

0,05*

0,05*t

2.3.

augļu dārzeņi:

0,05*

   

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

   
 

baklažāni

0,2

 
 

paprika

0,2

0,5t

 

tomāti

0,2

0,2t

 

pārējie

0,05*

0,05*t

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,05*

 
 

garaugļu gurķi

0,5t

 

īsaugļu gurķi

 
 

cukini

 
 

pārējie

0,05*t

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

   
 

arbūzi

0,1

0,2t

 

melones

0,1

0,2t

 

ķirbji

   
 

pārējie

0,05*

0,05*t

2.3.4.

cukurkukurūza

0,05*

0,05*t

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

0,05*

 

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,1

0,1t

 

brokoļi (sparģeļkāposti)

 

ziedkāposti

 

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

0,05*

 
 

rožkāposti (Briseles kāposti)

 
 

galviņkāposti

1t

 

pārējie

0,05*t

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

0,05*

 
 

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

 
 

lapu kāposti

0,2t

 

pārējie

0,05*t

2.4.4.

kolrābji

0,05*

0,05*t

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,05*

   

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

   
 

kreses

   
 

salāti

0,5

2t

 

salātu baldriņi

   
 

endīvijas

 

1t

 

pārējie

0,05*

0,05*t

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

0,05*

0,05*t

 

spināti

 

biešu lapas (lapu bietes)

 

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

0,05*

0,05*t

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,05*

0,3t

2.5.5.

garšaugi:

 

0,05*

1t

 

kārveles

 

maurloki

 

pētersīļi

 

seleriju lapas

 

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*

0,05*

0,05*t

 

pupas (ar pākstīm)

 

pupas (bez pākstīm)

 

zirņi (ar pākstīm)

 

zirņi (bez pākstīm)

 

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,05*

0,05*

 
 

artišoki

 
 

fenhelis

 
 

puravi

0,2t

 

rabarberi

 
 

selerijas

 
 

lapu artišoki

 
 

sparģeļi

 
 

pārējie

0,05*t

2.8.

sēnes:

0,05*

0,05*

0,05*t"

 

kultivētās sēnes

 

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,05*

0,05*

0,05*t

 

lēcas

 

pupas

 

zirņi

 

pārējie

4.

Eļļas augi:

0,05*

0,05*

0,1*t

 

kokvilnas sēklas

 

linsēklas

 

magoņu sēklas

 

rapšu sēklas

 

saulespuķu sēklas (nelobītas)

 

saulespuķu sēklas (izlobītas)

 

sezama sēklas

 

sinepes

 

sojas pupas

 

zemesrieksti

 

pārējie

5.

Kartupeļi:

0,05*

0,05*

0,05*t

 

agrie kartupeļi

 

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

0,1*

0,1*t

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

5

0,1*

10t"

1.8. izteikt 3.pielikuma 2.51.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.51. Dikvats, izoproturons un etofumezāts

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Dikvats

Izoproturons

Etofume­zāts*33

1

2

3

4

5

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

0,05* t

0,05*p

0,05*t

1.1.

citrusaugļi:

 

apelsīni

 

citroni

 

greipfrūti

 

laimi

 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

 

pampelmūzes

 

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

 

Indijas rieksti

 

Brazīlijas rieksti

 

ciedru rieksti

 

kastaņi

 

kokosrieksti

 

lazdu rieksti

 

Makadamijas rieksti

 

mandeles

 

pekanrieksti

 

pistācijas

 

valrieksti

 

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

 

āboli

 

cidonijas

 

bumbieri

 

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

 

aprikozes

 

ķirši

 

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

 

plūmes

 

pārējie

1.5.

ogas un sīkie augļi:

1.5.1.

vīnogas:

 

galda vīnogas

 

vīnogas pārstrādei

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

     
 

avenes

 

kazenes

 

loganogas

 

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

 

dzērvenes

 

mellenes

 

ērkšķogas

 

jāņogas (sarkanās un baltās)

 

upenes

 

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

1.6.

dažādi augļi:

 

ananasi

 

avokado

 

banāni

 

dateles

 

granāti

 

kivi augļi

 

kumkvats

 

liči

 

mango

 

olīvas

 

papaija

 

pasiflora

 

vīģes

 

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

0,05*t

0,05*p

 

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

 
 

galda bietes

0,1t

 

batātes

 
 

burkāni

 
 

jamss

 
 

kāļi

 
 

mārrutki

 
 

pastinaks

 
 

plostbārdis

 
 

redīsi, rutki

 
 

sakņu pētersīļi

 
 

selerijas

 
 

topinambūrs

 
 

rāceņi

 
 

pārējie

0,05*t

2.2.

sīpolu dārzeņi:

   

0,05*t

 

ķiploki

 

sīpoli

 

šalotes

 

vasaras sīpoli

 

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

0,05*t

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

 

baklažāni

 

paprika

 

tomāti

 

pārējie

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

 

garaugļu gurķi

 

īsaugļu gurķi

 

cukini

 

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

 

arbūzi

 

melones

 

ķirbji

 

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,05*t

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

brokoļi (sparģeļkāposti)

 

ziedkāposti

 

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

 

rožkāposti (Briseles kāposti)

 

galviņkāposti

 

pārējie

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

 

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

 

lapu kāposti

 

pārējie

2.4.4.

kolrābji

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

 

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

0,05*t

 

kreses

 

salāti

 

salātu baldriņi

 

endīvijas

 

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

   

0,05*t

 

spināti

 

biešu lapas (lapu bietes)

 

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

0,05*t

2.5.4.

lapu cigoriņi

0,05*t

2.5.5.

garšaugi:

1t

 

kārveles

 

maurloki

 

pētersīļi

 

seleriju lapas

 

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

0,05*t

 

pupas (ar pākstīm)

 

pupas (bez pākstīm)

 

zirņi (ar pākstīm)

 

zirņi (bez pākstīm)

 

pārējie

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,05*t

 

artišoki

 

fenhelis

 

puravi

 

rabarberi

 

selerijas

 

lapu artišoki

 

sparģeļi

 

pārējie

2.8.

sēnes:

0,05*t

 

kultivētās sēnes

 

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,2t

0,05*p

0,05*t

 

lēcas

 

pupas

 

zirņi

 

pārējie

4.

Eļļas augi:

 

0,1*p

0,1*t

 

kokvilnas sēklas

0,1*t

 

linsēklas

5 t

 

magoņu sēklas

0,1*t

 

rapšu sēklas

2t

 

saulespuķu sēklas

1t

 

sezama sēklas

0,1* t

 

sinepju sēklas

0,5t

 

kaņepju sēklas

0,5t

 

sojas pupas

0,2t

 

zemesrieksti

0,1*t

 

pārējie

0,1*t

5.

Kartupeļi:

0,05*t

0,05*p

0,05*t

 

agrie kartupeļi

 

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*t

0,1*p

0,1*t

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos sabirzumus

0,1*t

0,1*p

0,1*t

8.

Garšvielas:

   

0,5t"

 

ķimenes

   
 

kadiķogas

   
 

muskatrieksts

   
 

pipari (melnie un baltie)

   
 

vaniļas pākstis

   
 

pārējie

   

1.9. papildināt 3.pielikumu ar 2.69.apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.69. Metiltiofanāts

Nr. p.k.

Produktu grupas, uz kurām attiecas maksimāli pieļaujamais pesticīdu atlieku daudzums

Metiltiofanāts

1

2

3

1.

Augļi, svaigi, žāvēti vai termiski neapstrādāti, saldēti, kas nesatur cukura piedevas, rieksti:

 

1.1.

citrusaugļi:

0,1*

 

apelsīni

 

citroni

 

greipfrūti

 

laimi

 

mandarīni (ieskaitot klementīnes un līdzīgus hibrīdus)

 

pampelmūzes

 

pārējie

1.2.

koku rieksti (lobīti vai nelobīti):

0,2

 

Indijas rieksti

 

Brazīlijas rieksti

 

ciedru rieksti

 

kastaņi

 

kokosrieksti

 

lazdu rieksti

 

Makadamijas rieksti

 

mandeles

 

pekanrieksti

 

pistācijas

 

valrieksti

 

pārējie

1.3.

sulīgie augļi:

0,5

 

āboli

 

cidonijas

 

bumbieri

 

pārējie

1.4.

kauliņaugļi:

 
 

aprikozes

2

 

ķirši

0,3

 

persiki (ieskaitot gludos persikus un līdzīgus hibrīdus)

2

 

plūmes

0,3

 

pārējie

0,1*

1.5.

ogas un sīkie augļi:

 

1.5.1.

vīnogas:

 
 

galda vīnogas

0,1*

 

vīnogas pārstrādei

3

1.5.2.

zemenes (izņemot meža)

0,1*

1.5.3.

ogas uz dzinumiem (izņemot savvaļas):

0,1*

 

avenes

 

kazenes

 

loganogas

 

pārējās

1.5.4.

citi sīkie augļi un ogas (izņemot savvaļas):

0,1*

 

dzērvenes

 

mellenes

 

ērkšķogas

 

jāņogas (sarkanās un baltās)

 

upenes

 

pārējās

1.5.5.

savvaļas ogas un augļi

0,1*

1.6.

dažādi augļi:

0,1*

 

ananasi

 

avokado

 

banāni

 

dateles

 

granāti

 

kivi augļi

 

kumkvats

 

liči

 

mango

 

olīvas

 

papaija

 

pasiflora

 

vīģes

 

pārējie

2.

Dārzeņi, svaigi vai termiski neapstrādāti, saldēti vai žāvēti:

 

2.1.

sakņu un bumbuļu dārzeņi:

0,1*

 

galda bietes

 

batātes

 

burkāni

 

jamss

 

kāļi

 

mārrutki

 

pastinaks

 

plostbārdis

 

redīsi, rutki

 

sakņu pētersīļi

 

selerijas

 

topinambūrs

 

rāceņi

 

pārējie

2.2.

sīpolu dārzeņi:

0,1*

 

ķiploki

 

sīpoli

 

šalotes

 

vasaras sīpoli

 

pārējie

2.3.

augļu dārzeņi:

 

2.3.1.

nakteņu dzimtas augi:

 
 

baklažāni

2

 

paprika

 
 

okras

1

 

tomāti

2

 

pārējie

0,1*

2.3.2.

ķirbjaugi ar ēdamu mizu:

0,1*

 

garaugļu gurķi

 

īsaugļu gurķi

 

cukini

 

pārējie

2.3.3.

ķirbjaugi ar neēdamu mizu:

0,3

 

arbūzi

 

melones

 

ķirbji

 

pārējie

2.3.4.

cukurkukurūza

0,1*

2.4.

krustziežu dzimtas dārzeņi:

 

2.4.1.

ziedošie krustziežu dzimtas dārzeņi:

0,1*

 

brokoļi (sparģeļkāposti)

 

ziedkāposti

 

pārējie

2.4.2.

krustziežu dzimtas galviņu dārzeņi:

 
 

rožkāposti (Briseles kāposti)

1

 

galviņkāposti

 
 

pārējie

0,1*

2.4.3.

krustziežu dzimtas lapu dārzeņi:

0,1*

 

Ķīnas kāposti, Pekinas kāposti

 

lapu kāposti

 

pārējie

2.4.4.

kolrābji

0,1*

2.5.

lapu dārzeņi un garšaugi:

0,1*

2.5.1.

salāti un salātveidīgie:

 

kreses

 

salāti

 

salātu baldriņi

 

endīvijas

 

pārējie

2.5.2.

spināti un tiem līdzīgie:

 

spināti

 

biešu lapas (lapu bietes)

 

pārējie

2.5.3.

ūdens kreses

2.5.4.

lapu cigoriņi

2.5.5.

garšaugi:

 

kārveles

 

maurloki

 

pētersīļi

 

seleriju lapas

 

pārējie

2.6.

pākšaugu dārzeņi (svaigi):

 
 

pupas (ar pākstīm)

0,1*

 

pupas (bez pākstīm)

 
 

zirņi (ar pākstīm)

0,1*

 

zirņi (bez pākstīm)

 
 

pārējie

0,1*

2.7.

stublāju dārzeņi:

0,1*

 

artišoki

 

fenhelis

 

puravi

 

rabarberi

 

selerijas

 

lapu artišoki

 

sparģeļi

 

pārējie

2.8.

sēnes:

0,1*

 

kultivētās sēnes

 

meža sēnes

3.

Pākšaugi:

0,1*

 

lēcas

 

pupas

 

zirņi

 

pārējie

4.

Eļļas augi:

 
 

kokvilnas sēklas

 
 

linsēklas

 
 

magoņu sēklas

 
 

rapšu sēklas

 
 

saulespuķu sēklas

 
 

sezama sēklas

 
 

sinepju sēklas

 
 

sojas pupas

0,3

 

zemesrieksti

 
 

pārējie

0,1*

5.

Kartupeļi:

0,1*

 

agrie kartupeļi

 

uzglabājamie kartupeļi

6.

Tēja (žāvētas lapas un stiebri, fermentēta vai nefermentēta Camellia sinensis)

0,1*

7.

Apiņi (žāvēti), ieskaitot apiņu rogas un nekoncentrētos

sabirzumus

0,1*"

1.10. aizstāt 3.pielikuma piezīmēs vārdus un skaitļus "t - līmenis noteikts provizoriski saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumu Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība" 4.5.apakšpunktu" ar vārdiem un skaitļiem "t - līmenis noteikts provizoriski saskaņā ar Ministru kabineta 2004.gada 23.marta noteikumu Nr.156 "Augu aizsardzības līdzekļu reģistrācijas kārtība" 4.5.apakšpunktu."

2. Šo noteikumu 1.2., 1.6. un 1.9.apakšpunkts stājas spēkā ar 2006.gada 15.septembri.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Zemkopības ministrs M.Roze

Tiesību aktu un oficiālo paziņojumu oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!