• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 30. augusta rīkojums Nr. 656 "Par Konkurences padomes darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2006., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142720

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.657

Par Finanšu ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam

Vēl šajā numurā

01.09.2006., Nr. 140

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 656

Pieņemts: 30.08.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.656

Rīgā 2006.gada 30.augustā (prot. Nr.44 46.§)

Par Konkurences padomes darbības stratēģiju 2007.–2009.gadam

 

1.Apstiprināt Konkurences padomes darbības stratēģiju 2007.–2009.gadam.

2.Konkurences padomes darbības stratēģija 2007.gadā īstenojama piešķirto budžeta līdzekļu ietvaros. Jautājumu par valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu turpmākajiem gadiem skatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju budžeta prioritātēm, sagatavojot likumprojektu par valsts budžetu kārtējam gadam.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministra vietā – finanšu ministrs O.Spurdziņš

 


(Ministru kabineta

2006.gada 30.augusta rīkojums Nr.656)

Konkurences padomes darbības stratēģijas 2007.–2009.gadam kopsavilkums

Konkurences padomes darbības stratēģija 2007.–2009.gadam (turpmāk – stratēģija) ir iestādes vidēja termiņa plānošanas dokuments, kas ietver tās kompetencei atbilstošajos politikas plānošanas dokumentos noteiktos mērķus un ir balstīts uz Konkurences likumā noteiktajām funkcijām, tiesībām un uzdevumiem.

Stratēģija izstrādāta, pamatojoties uz Nacionālo attīstības plānu (2007.–2013.gadam), Latvijas nacionālo Lisabonas programmu 2005.–2008.gadam un Tautsaimniecības vienoto stratēģiju, un atbilst minētajos dokumentos noteiktajām prioritātēm, kā arī ietver mehānismus šo prioritāšu īstenošanai.

Atbilstoši Ministru kabineta kārtības rullim politikas joma, uz kuru attiecas projekts, ir konkurences politika.

Stratēģijas izstrādāšanas mērķis ir uzlabot vidēja termiņa budžeta plānošanas procesu, tieši saistot plānojamās aktivitātes Konkurences padomes īstenotās konkurences politikas ieviešanai ar Konkurences padomei pieejamo un nepieciešamo budžeta finansējumu.

Katru gadu stratēģija tiks izvērtēta un koriģēta budžeta plānošanas procesa
ietvaros.

Konkurences padomes darbības un attiecīgi tās īstenotās konkurences politikas virsmērķis ir veicināt situāciju, kurā tirgus strādā patērētāju interesēs un pastāv spēcīga konkurence starp godīgi strādājošiem uzņēmumiem. Tas nozīmē veicināt Latvijas tautsaimniecības konkurētspēju, veidojot atbalstošu komercdar­bības vidi, kuras ietvaros iespējams nodrošināt zemākas cenas, labāku kvalitāti, jaunas preces un lielāku izvēli.

Šī virsmērķa sasniegšanai, ņemot vērā Latvijas dalību Eiropas Savienībā un konkurences tiesību pārnacionālo raksturu, stratēģija nosaka darbības virzienus, to mērķus, vidēja termiņa prioritātes to izpildei, nepieciešamās strukturālās izmaiņas, pasākumus finanšu resursu optimālam izlietojumam, kā arī Latvijas konkurences tiesību pastāvīgu pilnveidošanu atbilstoši Eiropas Savienības un citu valstu pieredzei. Šai budžeta apakšprogrammai tiek noteikti rezultatīvie rādītāji.

Stratēģijā definēti trīs darbības virzieni, kas kopumā nodrošina visu Konkurences padomei deleģēto funkciju un uzdevumu izpildi:

• konkurences aizsardzība;

• konkurences veicināšana;

• Konkurences padomes lomas nostiprināšana ES tiesību aktu izstrādē, izpildē un starptautiskajās organizācijās un tīklos.

Katru gadu atbilstoši stratēģijas virzienu mērķiem un vidēja termiņa prioritāšu uzskaitījumam paredzēts izstrādāt konkrētus uzdevumus un pasākumus to sasniegšanai. Detalizēta informācija par stratēģijā noteikto prioritāšu sasnieg­šanai veicamajiem pasākumiem tiks iekļauta Konkurences padomes kārtējā gada darba plānā, attiecīgi plānojot iestādes darbības nākamā gada rezultātus.

Tāpēc konkurences aizsardzības un veicināšanas jomā būs nepieciešams pilnveidot un optimizēt esošo funkciju izpildi, kā arī pārņemt jaunu funkciju izpildi, un tas prasīs papildu administratīvos un finanšu resursus.

Stratēģijas izpildei nepieciešamie finanšu līdzekļi tiks pieprasīti, izstrādājot likum­projektu “Par valsts budžetu 2007.gadam”.

Ekonomikas ministra vietā – finanšu ministrs O.Spurdziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!