• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 30. augusta rīkojums Nr. 657 "Par Finanšu ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2006., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142721

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.658

Grozījums Jaunatnes politikas valsts programmā 2005.-2009.gadam

Vēl šajā numurā

01.09.2006., Nr. 140

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 657

Pieņemts: 30.08.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.657

Rīgā 2006.gada 30.augustā (prot. Nr.44 47.§)

Par Finanšu ministrijas darbības stratēģiju 2007.–2009.gadam

 

1.Apstiprināt Finanšu ministrijas darbības stratēģijas 2007.–2009.gadam kopsavilkumā ietverto risinājumu.

2.Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu Finanšu ministrijai jauno politikas iniciatīvu īstenošanai 2007.gadā un turpmākajos gados izskatīt
Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot valsts budžeta projektu kārtējam gadam.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

 


(Ministru kabineta

2006.gada 30.augusta rīkojums Nr.657)

Finanšu ministrijas darbības stratēģijas 2007.–2009.gadam kopsavilkums

Finanšu ministrijas darbības stratēģija 2007.–2009.gadam (turpmāk – stratēģija) ir ministrijas vidēja termiņa plānošanas dokuments, kurš apvieno ministrijas politikas dokumentus (programmas), institūcijas un finansējumu.

Stratēģija paredzēta laikposmam no 2007.gada līdz 2009.gadam un līdz vairāku gadu budžeta saistību ieviešanai katru gadu pirms budžeta plānošanas uzsākšanas tiks papildināta un precizēta.

Stratēģija apkopo Finanšu ministrijas darbības virzienus un kompetences jomas, ko īsteno ministrijas departamenti, struktūrvienības un padotības iestādes. Katram ministrijas darbības virzienam atbilst sava budžeta programma un apakšprogrammas. Katra budžeta programma un apakšprogramma ietver mērķi un rezultatīvos rādītājus, ko plānots sasniegt, īstenojot attiecīgo program­mu. Katrai budžeta programmai tiek noteikti rezultatīvie rādītāji. Budžeta programmas ir sagatavotas, lai uzlabotu valsts budžeta līdzekļu pārskatāmību un novērstu dublēšanos to izlietošanā, kā arī nodrošinātu valsts budžeta resursu efektīvu un koordinētu izmantošanu ministrijas mērķu sasniegšanai.

Atbilstoši Ministru kabineta kārtības rullim projekts attiecas uz finanšu, budžeta un publiskās pārvaldes politikas jomu.

Stratēģijas izstrādes mērķis ir uzlabot vidēja termiņa budžeta plānošanas procesu, tieši saistot politikas plānošanas dokumentus un pasākumus to ieviešanai ar pieejamo un nepieciešamo budžeta finansējumu.

Finanšu ministrijas virsmērķis ir nodrošināt tautsaimniecības ilgspējīgu attīstību veicinošas finanšu un fiskālās politikas izstrādi un efektīvu ieviešanu.

Finanšu ministrija īsteno darbību šādos virzienos:

–stabilas makroekonomiskās vides, uz attīstību vērstas saprātīgas fiskālās un finansiālās politikas un valsts līdzekļu efektīvas izmantošanas nodrošināšana;

–efektīvas valsts budžeta pārvaldes un kontroles nodrošināšana;

–efektīva piešķirto Eiropas Savienības līdzekļu administrēšana;

–valsts uzraudzības nodrošināšana atsevišķās tautsaimniecības nozarēs atbilstoši Finanšu ministrijas kompetencei;

–maksājumu nodrošināšana citām valsts iestādēm un personām.

Finanšu ministrija nodrošina valdības mērķu un uzdevumu īstenošanu atbilstoši ministrijas kompetencei. Finanšu ministrija ir atbildīga par valsts budžeta izstrādi kārtējam gadam, finanšu un fiskālās politikas veidošanu un veiksmīgu pieejamo Eiropas Savienības līdzekļu apguvi. Ar Finanšu ministrijas padotības iestāžu starpniecību tiek nodrošināta valsts līdzekļu apsaimniekošana un valsts parāda vadība, nodokļu un nodevu iekasēšana, muitas darbības veiksmīga organizēšana, valsts iepirkuma procesu vadība un uzraudzība, kontrole pār izložu un azartspēļu jomu un dārgmetālu apriti.

Finanšu ministrijas darbības virzieni tiks īstenoti ar 10 budžeta program­mām:

–finansiālās un fiskālās politikas veidošana un valsts budžeta izstrāde;

–budžeta izpilde un valsts parāda vadība;

–Iepirkumu uzraudzības birojs;

–valsts nodokļu administrēšana;

–muitas darbības nodrošināšana;

–finansiāla rakstura noziedzīgu nodarījumu, korupcijas atklāšanas un novēršanas nodrošināšana;

–legālai preču apritei nepieciešamās dokumentācijas nodrošināšana;

–Eiropas Savienības finansēto programmu ieviešana;

–uzraudzība un kontrole;

–maksājumu nodrošināšana citām valsts iestādēm un personām;

–valsts budžeta aizdevumi un to atmaksāšana.

Kopumā stratēģija nosaka vidēja termiņa prioritātes, pasākumus finanšu resursu optimālākam izlietojumam, kā arī nepieciešamās institucionālās izmaiņas.

Stratēģiju plānots aktualizēt katru gadu budžeta plānošanas procesa gaitā. Stratēģija tiks īstenota ar Finanšu ministrijas un tās padotībā esošo institūciju ikgadējo darba plānu starpniecību, savukārt kā pārskatu sniegšanas instrumenti tiks izmantoti pārskati par darba plānu izpildi un gada publiskie pārskati.

Stratēģijas izpildei nepieciešamie finanšu līdzekļi tiks pieprasīti, izstrādājot likum­projektu “Par valsts budžetu 2007.gadam”.

Finanšu ministrs O.Spurdziņš

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!