• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru 31.augusta sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2006., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142782

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Ķīnas kandidāti Pasaules veselības aizsardzības organizācijas ģenerāldirektora amatam

Vēl šajā numurā

01.09.2006., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru 31.augusta sanāksmē

 

AM: Par Militārā dienesta iesaukšanas centra likvidāciju

Aizsardzības ministrija (AM) izstrādājusi un Ministru kabineta (MK) Valsts sekretāru 31.augusta sanāksmē pieteikusi MK rīkojuma projektu “Par Militārā dienesta iesaukšanas centra likvidāciju”.

Lai līdz šā gada 31.decembrim veiktu pāreju uz pilnībā profesionāliem bruņotajiem spēkiem, 2005.gada 18.maijā MK apstiprināja Rīcības plānu pārejai uz profesionālo militāro dienestu. Atbilstoši Rīcības plānam pārejai uz profesionālu militāru dienestu spēku zaudēs Obligātā militārā dienesta likums un MK 2001.gada 25.septembra noteikumi Nr.411 “Militārā dienesta iesaukšanas centra nolikums”.

Pēc Militārā dienesta iesaukšanas centra likvidācijas daļu tā funkcijas būs nepieciešams veikt arī turpmāk.

MK rīkojuma projekts “Par Militārā dienesta iesaukšanas centra likvidāciju” paredz uzdot Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem veikt karavīru sastāva atlasi, rezerves karavīru iesaukšanu uz militārajām mācībām, kā arī ar rezerves sistēmas izveidi un ar uzturēšanu saistītās funkcijas, savukārt AM tiek uzdota rezerves karavīru un atvaļināto karavīru sociālo jautājumu risināšana. Līdz 2006.gada 31.decembrim likvidācijas izdevumi tiks segti no likuma “Par valsts budžetu 2006.gadam” programmā “Valsts militārā dienesta uzskaites un iesaukšanas nodrošināšana” paredzētajiem valsts budžeta līdzekļiem. 2007.gadā laikposmā no 1.janvāra līdz 31.janvārim projekta īstenošana notiks AM atvēlēto valsts budžeta līdzekļu ietvaros.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!