• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sveicot skolēnus, studentus, skolotājus 1.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2006., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142783

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Triju zvaigžņu ordeņa piešķiršanu

Vēl šajā numurā

01.09.2006., Nr. 140

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sveicot skolēnus, studentus, skolotājus 1.septembrī

 

Valsts prezidente:

Mīļie Latvijas skolēni, studenti, viņu vecāki un mācībspēki!
Jaunajā mācību gadā no sirds vēlu visiem skolēniem, studentiem, viņu pasniedzējiem un skolotājiem saglabāt 1.septembra un mācību sākuma līksmību, zināšanu kāri un darba prieku visa mācību un studiju gada garumā!
Skolā un augstskolā pavadītie gadi ir skaists laiks, kad bērni un jaunieši veidojas par to, par ko viņi dienās vēlas kļūt. Tas nav viegls, bet ir interesants laiks, kad skolotāji un pasniedzēji ar savu padomu un atbalstu vada audzēkņus pa gadsimtos krāto zināšanu ceļu.
Es patiesi vēlētos redzēt Latvijas izglītības sistēmu kopumā un ikvienu skolu un augstskolu kā tradīcijām bagātu un stabilu, bet reizē arī mūsdienīgu, palīdzot mūsu bērniem un jauniešiem veidot demokrātisko vērtību sistēmu, izpratni par pasaules norisēm un aktīvu attieksmi pret notiekošo.
Mīļie vecāki un pasniedzēji, lai jums pietiek dzīvesgudrības un iespēju priecāties līdz ar jūsu bērniem un sniegt viņiem visu nepieciešamo atbalstu, lai viņi varētu sekmīgi mācīties un pilnvērtīgi attīstīties!
Vēlot skaistus Zinību svētkus un sekmīgu mācību un studiju gadu, –

Vaira Vīķe-Freiberga, Valsts prezidente

 

Ministru prezidents:

Ir pienācis viens no gada skaistākajiem brīžiem – lapas sāk krāsoties zeltainas un sārtas, un skolēni satraukti, prieka pilnām acīm un ar ziedu pušķiem rokās dodas savās skolas gaitās – lai mācītos un uzkrātu zinības. Sevišķu saviļņojumu izjūt tie bērni, kam šis mācību gads būs pirmais.
Latvijas attīstības prioritāte ir izglītots un radošs cilvēks. Tieši zināšanas ir tas resurss, kas liks plaukt Latvijai. Un gudrs cilvēks ir tas, kurš panāks arvien straujāku mūsu pilsētu, pagastu un visas valsts izaugsmi. Tādēļ strādāsim visi kopā, lai Latvija varētu lepoties ar zinošiem, izglītotiem jauniešiem!
Jums, skolēni, novēlu vēlmi mācīties, attīstīties un pilnveidoties, jo jūs visi esat mūsu tautas, mūsu Latvijas nākotnes veidotāji! Jums, vecāki un skolotāji – pacietību un sapratni, jo jūs esat tie, kas palīdzēs mūsu bērniem ceļasomā gājienam uz patstāvīgo dzīvi ielikt visas labākās, skaistākās un derīgākās lietas!
Sirsnīgi sveicu visus Latvijas skolēnus, studentus, viņu vecākus un skolotājus Zinību dienā!

Ar cieņu, Ministru prezidents Aigars Kalvītis

 

Izglītības un zinātnes ministre:

...tik, cik šodien darām, ir tas mērs,
Cik šodien darām, cik mēs neatliekam.

Imants Ziedonis

Godātā izglītības iestāžu vadība, pedagogi un darbinieki! Mīļie skolēni un studenti! Cienījamie vecāki un pārējie ģimenes locekļi!
Šodien – Zinību dienā – mums visiem ir svētki. Zināšanu sabiedrības un mūžizglītības laikā ikviens ir aicināts mācīties, neapstāties zināšanu apguvē, profesionālā un personības izaugsmē. Un daudzi šodien vai nu paši dodas uz mācību iestādi, vai nu kādu pavada vai sagaida skolās, tehnikumos, koledžās un augstskolās.
Īpašus sveicienus sūtu tiem skolēniem un studentiem, kā arī pedagogiem, kuri šoruden pirmo reizi pārkāpj kādas konkrētas mācību iestādes slieksni kā pirmklasnieki, pirmkursnieki vai jauni pedagogi.
Lai šodien uzsāktais darba cēliens nes piepildījuma sajūtu! Un lai to sasniegt palīdz savstarpēja sapratne, cieņa, uzticēšanās un apziņa, ka mūsu darbošanās mērķis ir kopīgs – spēcīgas ģimenes, stipra valsts.
Vissirsnīgākie sveicieni un laba vēlējumi jums visiem jaunā mācību gada sākumā!

Izglītības un zinātnes ministre akadēmiķe Baiba Rivža

 

Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija:

Sekmīgu un laimīgu 2006./2007.mācību gadu!
Bērnu un ģimenes lietu ministrijas Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija novēl – lai šis mācību gads ikvienam skolēnam un skolotājam ir ne tikai sekmīgs, bet arī laimīgs!
Ir pierādījies, ka panākumi mācībās ir atkarīgi no daudziem un dažādiem faktoriem, bet pats galvenais un noteicošais ir tas, vai skolēns ir laimīgs – vai viņš ģimenē jūtas aprūpēts un pasargāts, vai jūtas drošībā un gādībā, vai izjūt interesi un uzmanību no sev tuviem cilvēkiem... Vai skolā viņu gaida labi draugi un atsaucīgi skolotāji, vai skolā viņš izjūt sapratni un saņem pozitīvas emocijas... Draudzīga un droša vide skolēnam ir ļoti nozīmīgs pamats vēlmei mācīties, apgūt jaunas zināšanas un sasniegt augstus mērķus.
Vēlam, lai šajā mācību gadā skolās valdītu draudzība – lai ikvienam skolēnam, ikviena skolēna vecākiem un ikvienam pedagogam izdodas to sajust! Lai savstarpēja cieņa, ieinteresētība, uzmanība un pozitīva sadarbība ir tās lietas, kas jūs vieno!
Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspektori īpaši aicina arī visus ceļu satiksmes dalībniekus, sevišķi ātri braucošos un steidzīgos, pievienoties bērniem laimīga mācību gada sekmēšanā. Lūdzam rēķināties ar mazajiem skolēniem, kas nupat sāk apgūt ceļu satiksmes noteikumus, tāpat arī ar lielākiem, kas, aizrautīgi pļāpājot ar sen neredzētiem klasesbiedriem, mēdz soļot pāri ielai, un citiem skolā gājējiem, kam vasaras brīvlaikā straujā pilsētas satiksme jau aizmirsusies. Rūpēsimies par bērniem drošu vidi!
Lai izdodas!
Sekmīgu un laimīgu jauno mācību gadu vēlot,

Valsts Bērnu tiesību aizsardzības inspekcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!