• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Runa, apmeklējot Nītaures vidusskolu 2006.gada 1. septembrī:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2006., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142873

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Runa, apmeklējot Rīgas 92.vidusskolu 2006.gada 1.septembrī:

Vēl šajā numurā

05.09.2006., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Runa, apmeklējot Nītaures vidusskolu 2006.gada 1. septembrī:

 

Cienījamie Nītaures pagasta vadītāji! Godājamie pedagogi, vecāki! Mīļie bērni!
Man tiešām ir prieks būt jūsu vidū šajā jaukajā septembra dienā, Zinību dienā, kad tik daudz bērnu sāk savā dzīvē nozīmīgu jaunu posmu. Sveicu visus pirmklasniekus un novēlu viņiem, lai šī diena paliktu gaišā atmiņā. Vēlos arī teikt paldies viņu vecākiem par to, ka viņi tādus bērnus ir izaudzinājuši un nodevuši tālākā skolas gādībā. Es zinu, ka sevišķi māmiņām tas var būt arī diezgan sāpīgs brīdis, jo viņu atvases, ko viņas sev tik tuvu turējušas, tagad ir jānodod skolas gādībā.
Mēs varam priecāties, ka mums ir tik labi pedagogi. Es īpaši gribu sveikt Zinību dienā visus skolotājus un skolotājas un pateikties par viņu lielo ieguldījumu, jo viņu loma izglītībā būvē pašus pamatus.
Vēlos sveikt visus skolēnus, kas atgriežas skolā, cits ar lielu sajūsmu, cits ar domām, vai tiešām viņam skolā tik labi iet un varbūt būs jāatgriežas pie dažiem priekšmetiem, kas ne tik labi gāja pie sirds. Bet vēlos jums visiem atgādināt, ka šis ir pilnīgi jauns gads un jauna lappuse jūsu dzīvē. Vienalga, kā ir gājis iepriekšējā gadā, es varu apliecināt, ka šogad jums ies labāk. Vēl es gribētu atgādināt, ka nav tā, ka bērni zināmas lietas nevar izdarīt. Bērniem ir no likteņa iedotas īpašas dāvanas, un ir būtiski, lai tās saredzētu un sniegtu tam tālāko atbalstu. Tieši savu talantu un dāvanu izkopšanā nekad negribētos dzirdēt tādus vārdus, ka kādam bērnam nav dotību uz valodām, bet citam nepadodas matemātika. Es domāju, ka ne tēvs, ne māte nedrīkstētu kaut ko tādu teikt par savu bērnu, un arī neviens pedagogs par savu audzēkni. Augstākais, ko varētu atzīmēt, ir tas, ka šajā brīdī, šajā pārbaudījumā kādam varbūt nav gājis tik spoži, kā gribētos, un ka viņam būtu nepieciešams vairāk piestrādāt pie zināmiem priekšmetiem. Es gribu apliecināt no savas ilgās pieredzes, gan personīgās, mācoties dažādās skolās, gan arī strādājot par profesori, ka netalantīgu bērnu nav. Katram bērnam ir iespējams sasniegt vismaz vidējo caurmēra atzīmi savā skolā. Ja standarta uzstādījumi ir pietiekami augsti un visi nolemj, ka zem šī līmeņa nekad neviens nenolaidīsies, tad to var sasniegt.
Es īpaši vēlētos teikt bērniem no Nītaures, no tik mazas vietas Latvijā, ka jūs esat laimīgi, ka varat dzīvot tik skaistā un gleznainā vietā Latvijā. Šeit jums ir daudzas priekšrocības, kādu nav pilsētu bērniem, it sevišķi lielpilsētu bērniem. Protams, tajā pašā laikā, kā jau katrai vietai, līdzi nāk arī savas ēnas puses. Ir arī tādas lietas, kurās priekšrocība ir pilsētas bērniem. Izbaudiet un izmantojiet to, ko dzīve jums ir sniegusi. Es aicinu visus arī iepazīties ar plašāko pasauli, izmantojot visas tās iespējas, ko jums sniedz grāmatas, televīzija. Galvenokārt gribētu visus aicināt uz savas skolas, sava pagasta bibliotēku, jo grāmatās jūs atklāsit tādu pasauli, kas jūsu dzīvi padarīs daudz interesantāku un labāku.
Vēlreiz vēlos vērsties pie visiem vecākiem, ne tikai tiem, kam šogad bija jānodod pirmklasnieki skolas rokās, bet arī visiem pārējiem. Paldies par jūsu rūpēm par jūsu bērniem! Tas jums ne tik vien debesīs tiks atmaksāts, tas jums tiks atmaksāts virs zemes jūsu pašu vecumdienās. Es domāju, ka bērna audzināšana prasa pašaizliedzību, rūpes, gādību, materiālos līdzekļus, bet prieku par to, ka jūsu ģimenē aug bērns, nekas pasaulē nevar aizvietot. Iedomājieties, ka jums, nonākot vecumdienās, vientulība nedraud, jo vienmēr būs kāds, kas par jums rūpēsies un gādās, tāpat kā jūs savos jaunības gados rūpējāties par saviem bērniem.
Es novēlu Nītaures pagastam un visiem tā iedzīvotājiem, lai jums šis būtu ļoti skaists gads, lai šeit viss attīstītos, plauktu un augtu. Īpaši visiem skolēniem vēlu, lai šis ir ļoti sekmīgs mācību gads. Visiem skolotājiem vēlu gūt lielu gandarījumu par to svētīgo darbu, ko viņi dara ne tikai Nītaures pagastam, bet visas Latvijas labā.
Paldies jums visiem! Lai jums labi veicas!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!