• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Runa, apmeklējot Rīgas 92.vidusskolu 2006.gada 1.septembrī:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2006., Nr. 141 https://www.vestnesis.lv/ta/id/142875

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

05.09.2006., Nr. 141

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Runa, apmeklējot Rīgas 92.vidusskolu 2006.gada 1.septembrī:

 

Godājamā skolas direktore! Cienījamie vecāki un pedagogi! Skolēni, mīļie bērni!
Es sveicu jūs šajā Zinību dienā jauna mācību gada sākumā un apsveicu arī šo skolu, uzsākot jau savas darbības divdesmito gadu. Īpaši vēlos sveikt direktores kundzi, kura bijusi klāt šīs skolas veidošanā no pašiem pirmsākumiem, un vēlos viņu apsveikt ar to, kas šajā rajonā un šajā skolā gada garumā ir sasniegts.
Šī vidusskola patiešām kalpo savai idejai. Tā cenšas risināt daudz vairāk par izglītības problēmām ierastajos rāmjos. Dienas skola, protams, bērniem visā Latvijā ir jāapmeklē. Mums jāgādā, lai katrs bērns saņemtu pamatizglītību un lai tā būtu laba un atbilstoša pasaules prasībām un viņi būtu sagatavoti tālākajām dzīves gaitām. Ir bērni, kam jau vidusskolas gados rodas grūtības apmeklēt skolu parastajā dienas režīmā. Es ļoti vēlos uzteikt direktori par viņas iniciatīvu izveidot vakara vidusskolu, kas nāk pretī šiem bērniem. Vēlos apsveikt ar šo iniciatīvu, ka šajā skolā ir gādāts arī par vakara vidusskolu, jo bērni ir bijuši spiesti dažādu apstākļu dēļ pamest skolu, tādēļ draudētu iespēja viņiem palikt bez izglītības. Tagad ir iespēja apvienot gan darbu, gan izglītību, un tas ir ļoti svarīgi.
Šodien īpaši vēlētos sveikt tos, kam šī ir pirmā skolas diena. Mīļie bērni, jūs visi šodien izskatāties ļoti skaisti, un es esmu pārliecināta, ka jums visiem šajā skolā ļoti labi klāsies. Būs grūti atvadīties no tēta un māmiņas, bet tagad sākas jauna dzīve. Par jums šajā skolā gādās mīļi un jauki pedagogi, kā arī vecākie bērni. Es esmu pārliecināta, ka šajā skolā vecākie bērni nekad nedarīs pāri mazākajiem. Esmu pārliecināta, ka visi vecākie bērni šajā skolā saprot, ka mazākie ir jāaizstāv un jāsargā un viņiem pāri nedrīkst darīt. Novēlu jums visiem, lai jūs katru dienu kaut ko jaunu iemācītos, būtu gudrāki, turpinātu klausīt tēti un māmiņu un kļūtu skolā arvien patstāvīgāki un iemācītos to, ko mājās jums nemācīja.
Dārgie skolēni, kuri atgriežaties skolas gaitās, es novēlu katram no jums censties atrast sevī to, kas jums kā cilvēkam ir tiešām īpašs. Šeit, skolas vidē, jūs apgūstat dzīves un izglītības pamatus. Tie visiem ir vienādi, un tas ir šķērslis, kas jāpārvar. Ir lietas, kas patīk labāk, ir citas, kas patīk mazāk, bet ticiet man, tā skolas programma, kas jums ir paredzēta, tā ir modernai dzīvei nepieciešama, visas tās sastāvdaļas – gan patīkamās, gan mazāk patīkamās. Kad jūs tam būsiet tikuši pāri, tad jūs varēsiet turpināt savu ceļu, meklēt to, kur ir jūsu īpašās spējas, jūsu intereses, jūsu talanti un attīstīt tos tālāk. Es novēlu, lai šī skolas vide būtu tāda, kas jūs labi sagatavo dzīvei.
Man bija liels prieks pagājušogad iepazīties ar jūsu skolas avīzes “Brigantīna” komandu. Tie bija ļoti simpātiski un gudri jaunie cilvēki, kuri patiesībā mani ieinteresēja par jūsu skolu.
Es apsveicu visus tos, kuri ir piedalījušies dažādos konkursos un olimpiādēs, es apsveicu šo skolu ar tiem lielajiem panākumiem, kas ir gūti krievu valodas vai runas konkursos, dabaszinātņu un matemātikas olimpiādēs. Visās jomās jūs esat guvuši lieliskus rezultātus, kas parāda, ka viss ir iespējams, ja cenšas un strādā. Vēlos apsveikt arī tos, kas ir guvuši panākumus sportā. Arī tur jums ir skaisti sasniegumi, un, protams, arī visos pulciņos, vai tas būtu jautro un atjautīgo klubs vai dejošana, vai kas cits. Es novēlu, lai jums būtu ļoti interesantas nodarbības, lai katrs atrastu savu vietu un tas viss palīdzētu jums sagatavoties nākamajam dzīves posmam.
Īpaši siltus vārdus gribētu veltīt pedagogiem. Tas, ka šīs skolas skolēniem ir tik daudz izcilu sasniegumu, ir pedagogu nopelns. Vēlos katram no viņiem pateikties par ieguldītajām pūlēm, par viņu spējām saskatīt katrā bērnā to, ko viņš var sasniegt ar pareizo palīdzību un vadību. Visvairāk es skolotājiem vēlētos pateikties par viņu pacietību un mīlestību pret bērniem, jo tas ir pats svarīgākais. Skolotājs mūsu sabiedrībā veic neatsveramu funkciju. Katram bērnam uz visu mūžu paliek atmiņā viņa kontakts ar skolotāju. Skolotājs sēj sēklu tam, vai tālāk būs mīlestība uz zināšanām un pārliecība par savām spējām, tas viss sākas skolas solā.
Paldies visiem skolotājiem! Novēlu jums veselību, spēku, prieku un gandarījumu par jūsu darbu. Tas ir svētīgs darbs, ko atcerēsies jūsu bērni un audzēkņi, ko atcerēsies viņu vecāki un par ko valsts ir pateicīga un es kā Valsts prezidente esmu pateicīga.
Es novēlu visiem skolēniem – lai priecīgs un sekmīgs šis gads! Un atcerieties, ka jūs vienmēr varat vairāk, nekā paši domājat. Katra jauna diena dod jaunas iespējas kaut ko izdarīt labāk nekā iepriekš, kaut ko iemācīties vairāk nekā iepriekš. Katru jaunu dienu dzīve sākas no jauna, un jūs varat izlabot tos trūkumus, kas jums ir bijuši iepriekš. Lai jums ir prieks un gandarījums par saviem skolas gadiem! Vēlu jums visu labāko!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!