• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas asamblejas šodienas 15. sesiju Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.1999., Nr. 400/403 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14290

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lietuvas ārlietu ministra darba vizīti Latvijā

Vēl šajā numurā

03.12.1999., Nr. 400/403

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas asamblejas šodienas 15. sesiju Rīgā

Lai piedalītos Baltijas asamblejas 15. sesijā, ko atklāj šodien, 3. decembrī, jau vakar no Zviedrijas Rīgā ieradās arī Ziemeļvalstu padomes prezidente Guna Helsvīka ar Ziemeļvalstu padomes delegāciju, kurā bija vairāku Ziemeļvalstu parlamentu deputātes. Viešņas tikās ar Latvijas Saeimas deputātēm, pārrunājot turpmākās sadarbības iespējas.

Tiekoties ar žurnālistiem, Ziemeļvalstu padomes prezidente uzsvēra, ka kontakti starp dažādu valstu politiskajām institūcijām ir vitāli svarīgi. Plašākas sadarbības perspektīvu atbalstījušas arī Latvijas Saeimas deputātes. Ingrīda Ūdre ierosinājusi nākamā gada nogalē sarīkot plašāku Latvijas Saeimas un Ziemeļvalstu padomes locekļu sieviešu tikšanos. Vaira Paegle pastāstījusi par ASV Kongresa locekļu sieviešu lielo ieinteresētību sadarboties ar Latvijas parlamentārietēm, bet Viola Lazo augstu novērtējusi Ziemeļvalstu padomes atbalstu Latvijai.

G.Helsvīka arī uzsvēra jaunatnes grupu apmaiņas aktualitāti Ziemeļvalstu padomes un Baltijas asamblejas turpmākajā sadarbībā.

Atbildot uz "Latvijas Vēstneša" jautājumu, ko Ziemeļvalstu padomes prezidente sagaida no Eiropas Savienības valstu vadītāju drīzās sanāksmes Helsinkos, G.Helsvīka teica:

— Nupat es piedalījos starptautiskā seminārā par ES paplašināšanas aktualitātēm Helsinkos. Kā zināms, Ziemeļvalstis pilnībā atbalsta Baltijas valstu vēlmi iestāties ES un strādā šī jūsu mērķa sekmēšanai. Eiropas Komisijas ziņojums rāda, ka Helsinku sanāksmē nolems uzsākt iestāšanās sarunas ar visām kandidātvalstīm. Mans personīgais viedoklis pilnībā saskan ar Ziemeļvalstu oficiālo nostāju, ka ir svarīgi sākt iestāšanās sarunas ar visām kandidātvalstīm, lai neviena no tām nepaliktu ārpus sarunu procesa.

Jānis Ūdris, "LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!