• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu bērnu viedokli un bērnu tiesībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.1999., Nr. 400/403 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14296

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pedagogu konkursa laureātiem

Vēl šajā numurā

03.12.1999., Nr. 400/403

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu bērnu viedokli un bērnu tiesībām

Aizvadītajā nedēļā Valsts Bērna tiesību aizsardzības centrs Latvijas televīzijas Sarkanajā zālē rīkoja konferenci "Bērnu viedoklis un bērnu tiesību aizsardzības sistēma Latvijā".

Konferencē, kas notika par godu ANO Konvencijas par bērnu tiesībām desmitajai gadadienai, piedalījās gandrīz 300 dalībnieku, no tiem 164 skolēnu pašpārvalžu pārstāvji, kā arī bērna tiesību aizsardzības speciālisti, bāriņtiesu (pagasttiesu) darbinieki, nepilngadīgo lietu inspektori, nevalstisko organizāciju pārstāvji, izglītības un jaunatnes darbinieki un jaunatnes organizāciju pārstāvji no visiem valsts rajoniem (izņemot Alūksnes, Balvu un Ventspils rajonu) un visām republikas pilsētām.

Konferences pirmajā daļā Valsts Bērna tiesību aizsardzības centra direktore Inete Ielīte nolasīja referātu "Bērna tiesību aizsardzības sistēma — problēmas un perspektīvas". Pēc tam debatēs savu viedokli izteica bērna tiesību aizsardzības speciālisti, bāriņtiesu, pagasttiesu pārstāvji, Iekšlietu ministrijas pārstāvji, kā arī skolotāji un skolēni.

Konferences dalībnieki atzina, ka, viņuprāt, šis ir pirmais pasākums valsts mērogā, kas veltīts bērna viedokļa uzklausīšanai, un sākums regulārai domu apmaiņai starp bērnu tiesību aizsardzības institūcijām un pašiem bērniem.

Kā galvenās problēmas jaunieši minēja attiecības starp skolēniem un skolotājiem, īpaši to, ka skolā viņiem nav kam uzticēties un ka skolas psihologs nespēj sniegt pietiekamu psiholoģisko palīdzību. Aktuāli bija arī jautājumi par bērnu invalīdu un bērnu bāreņu integrēšanu sabiedrībā un attiecībām starp Rīgas un rajonu bērniem un jauniešiem.

Konferences dalībnieki atzinīgi novērtēja izglītības un zinātnes ministres Silvas Goldes izsludināto bērnu tiesību aizsardzības nedēļu, kā arī piedāvāja daudz jaunu ideju bērnu viedokļa uzklausīšanai, piemēram, veidojot raidījumus un reklāmas televīzijā, izdodot bukletus par bērna tiesībām un citus informatīvos materiālus.

Valsts bērna tiesību aizsardzības centra informācija

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!