• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Gadskārtējo starptautisko pārtikas izstādi "Riga Food 2006" atklājot. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2006., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143057

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 5.septembra sēdē

Vēl šajā numurā

07.09.2006., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Gadskārtējo starptautisko pārtikas izstādi “Riga Food 2006” atklājot

01.JPG (17971 bytes)
Vakar, 6.septembrī, Rīgā, Ķīpsalas izstāžu zālē, atklāja gadskārtējo starptautisko pārtikas izstādi “Riga Food 2006”, kuras ietvaros zemkopības ministrs tikās ar saviem kolēģiem no tuvākajām kaimiņvalstīm. Atklājot izstādi (no kreisās): Igaunijas lauksaimniecības ministre Estere Tuikso, Latvijas zemkopības ministrs Mārtiņš Roze, Lietuvas lauksaimniecības ministre Kazimiera Prunskiene un Polijas vicepremjers, lauksaimniecības un lauku attīstības ministrs Andžejs Lepers
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Vakar, 6.septembrī, zemkopības ministrs Mārtiņš Roze starptautiskās pārtikas izstādes “Riga Food 2006” ietvaros tikās ar Igaunijas lauksaimniecības ministri Esteri Tuikso, Lietuvas lauksaimniecības ministri Kazimieru Prunskieni un Polijas lauksaimniecības un lauku attīstības ministru Andžeju Leperu, kuri arī apmeklēja šo pasākumu.

Zemkopības ministrs kopā ar Igaunijas, Lietuvas un Polijas nozares ministriem piedalījās apaļā galda diskusijā “Eiropas Savienības lauksaimniecības un lauku attīstības nākotnes modelis”, kurā amatpersonas apmainījās viedokļiem par pārstāvēto valstu lauksaimniecības un lauku turpmāko attīstības Eiropas Savienības kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) kontekstā. Valstu ministri dalījās savās nākotnes vīzijās par kopējās lauksaimniecības politikas veidošanu pēc 2013.gada.

Baltijas valstu un Polijas lauksaimniecības nozares ministri apaļā galda diskusijā sprieda arī par lauksaimniecības risku vadības sistēmas izveidošanu un nepieciešamību. Amatpersonas vienojās, ka šāda veida sistēmas izveide ir nepieciešama katrai valstij un tāpēc turpmāk nākotnē ir jārunā arī par lauksaimniecības risku vadības sistēmas līdzībām, atšķirībām un lietderību katrā valstī. Notika arī diskusija par valsts atbalsta piešķiršanas kārtību, un ministri vienojās, ka ir veicamas izmaiņas šajā kārtībā un piešķiršanas principos.

Amatpersonas apsprieda arī iespējamo dīzeļdegvielas akcīzes nodokļa atmaksas mehānisma ieviešanu, bet diskusijas noslēgumā vienojās par turpmāko sadarbību.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!