• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ungārijas prezidenta valstsvizīti Latvijā 5. - 6.septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2006., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143058

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zivju nozvejas kvotām Baltijas jūrā

Vēl šajā numurā

07.09.2006., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ungārijas prezidenta valstsvizīti Latvijā 5. – 6.septembrī

 

02.JPG (15031 bytes)
Vakar, 6.septembrī, Ungārijas prezidents savas valstsvizītes pēdējā dienā tikās ar radnieciskās līvu tautas kopienas pārstāvjiem. Ungārijas prezidents Lāslo Šojoms, aicinot uz sarunu līvu kopienas pārstāvjus (no kreisās) – Līvu savienības priekšsēdētāju Daini Staltu, folkloristi Julgī Staltu un Pēteri Lukašēvicu
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Tiekoties ar Saeimas priekšsēdētāju

Otrdien, 5.septembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Ungārijas Republikas prezidentu Lāslo Šojomu un viņa vadīto delegāciju.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre sveica Ungārijas prezidentu L.Šojomu un viņa vadīto delegāciju Saeimā, savukārt Ungārijas prezidents L.Šojoms pateicās par viesmīlīgo uzņemšanu un apliecināja savas valsts vēlmi padziļināt attiecības ar Latviju.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijas un Ungārijas attiecības vērtējamas kā ļoti labas un intensīvas, un atzina, ka pievienošanās Eiropas Savienībai (ES) abām valstīm pavērusi jaunas sadarbības iespējas. Atzinīgi tika novērtēta Latvijas un Ungārijas aktīvā sadarbība ekonomikā un izglītībā.

Sarunā pievērsta uzmanība ES aktualitātēm, tostarp enerģētikas politikas un enerģētikas drošības nodrošināšanas jautājumiem, ES konstitucionālajam līgumam, Eiropas nākotnei un jautājumam par ES jauno dalībvalstu pievienošanos Šengenas līgumam. Runājot par līdzdalību ES kaimiņu politikas īstenošanā, Saeimas priekšsēdētāja pastāstīja par mūsu valsts eirointegrācijas pieredzes nodošanu un uzsāktajiem projektiem ar Ukrainu, Moldovu un Dienvidkaukāza valstīm.

Tikšanās gaitā tika spriests arī par starptautiskajām aktualitātēm – ES un Krievijas attiecību attīstību, par notikumiem Tuvajos Austrumos, kā arī gaidāmo NATO dalībvalstu galotņu sanāksmi Rīgā.

Saeimas preses dienests

Tiekoties ar Ministru prezidentu

Trešdien, 6.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Ungārijas Republikas prezidentu Lāslo Šojomu, kurš ieradīsies Latvijā valstsvizītē.

Aigars Kalvītis ar Lāslo Šojomu pārrunāja divpusējo attiecību jautājumus un atzina, ka ir nepieciešami daudz intensīvāki kontakti starp abu valstu izpildvaru – premjerministriem, ministriem un valsts pārvaldes iestāžu ekspertiem.

Ungārijas prezidents norādīja uz iespēju veidot sadarbību starp Višegradas valstīm: Ungāriju, Čehiju, Slovākiju un Poliju un trim Baltijas valstīm.

Tikšanās laikā uzmanība bija veltīta Eiropas Savienības (ES) jautājumiem, tai skaitā vairāku iespējamo ES aģentūru projektiem, kuras varētu izvietot Austrumeiropā.

Puses pārrunāja ar biznesu saistītus jautājumus. Lāslo Šojoms informēja par vairākiem projektiem, kuros Ungārija ir ieinteresēta veidot ciešāku sadarbību ar Latviju.

Ministru prezidents atzina, ka Ungārija ir viena tām valstīm, kura sekmīgi strādā ar lielu starptautisku investīciju piesaisti rūpniecības uzņēmumiem, un Latvijai būtu vērtīgi apmainīties ar pieredzi šajos jautājumos.

Sarunu laikā puses pārrunāja arī eiro ieviešanu, enerģētikas un vīzu politikas jautājumus.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!