• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2006. gada 6. septembra rīkojums Nr. 686 "Par Ekonomikas ministrijas darbības stratēģiju 2007.-2009.gadam". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.2006., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143135

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.722

Noteikumi par atklāta projektu iesniegumu konkursa "Jauniešu ar speciālām vajadzībām integrēšana izglītības sistēmā" vadlīnijām

Vēl šajā numurā

08.09.2006., Nr. 144

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 686

Pieņemts: 06.09.2006.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta rīkojums Nr.686

Rīgā 2006.gada 6.septembrī (prot. Nr.43 41.§)

Par Ekonomikas ministrijas darbības stratēģiju 2007.–2009.gadam

 

1.Apstiprināt Ekonomikas ministrijas darbības stratēģiju 2007.–2009.gadam.

2.Jautājumu par papildu valsts budžeta līdzekļu piešķiršanu Ekonomikas minis­trijai 2007.gadā un turpmākajos gados izskatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu budžeta prioritātēm, sagatavojot valsts budžeta likumprojektu kārtējam gadam.

Ministru prezidents A.Kalvītis

Ekonomikas ministrs A.Štokenbergs

 


(Ministru kabineta

2006.gada 6.septembra rīkojums Nr.686)

Ekonomikas ministrijas darbības stratēģijas 2007.–2009.gadam
kopsavilkums

Ekonomikas ministrijas darbības stratēģija 2007.–2009.gadam ir ministrijas vidēja termiņa plānošanas dokuments. Tajā ietverti ministrijas kom­petencē esošajos politikas plānošanas dokumentos noteiktie mērķi un nolikumā noteiktās funkcijas un uzdevumi.

Ekonomikas ministrijas darbības stratēģija izstrādāta saskaņā ar Taut­saimniecības vienotajā stratēģijā, Latvijas nacionālajā Lisabonas programmā 2005.–2008.gadam un Nacionālajā stratēģiskajā ietvardokumentā 2007.–2013.gadam noteiktajām prioritātēm un mehānismiem šo prioritāšu īstenošanai.

Atbilstoši Ministru kabineta kārtības rullim politikas jomas, uz kurām attiecas stratēģija, ir industrijas un pakalpojumu, uzņēmējdarbības un publiskās pārvaldes politika.

Ekonomikas ministrijas darbības stratēģija ir izstrādāta, lai uzlabotu vidēja termiņa budžeta plānošanas procesu, tieši saistot politikas plānošanas dokumentus, pasākumus to ieviešanai ar pieejamo un nepieciešamo budžeta finansējumu. Katru gadu Ekonomikas ministrijas stratēģija tiks koriģēta budžeta plānošanas procesa ietvaros.

Stratēģija ietver trijugadu mērķus, 2007.gada mērķus un rīcības plānu to izpildei. Rīcības plāns un tam attiecinātais budžets ir veidots pēc budžeta pro­grammu principa. Katrai budžeta programmai tiek noteikti rezultatīvie rādītāji. Budžeta programmas ir sagatavotas, lai uzlabotu valsts budžeta līdzekļu pārskatāmību un novērstu dublēšanos to izlietošanā, kā arī nodrošinātu valsts bu­džeta resursu efektīvu, koordinētu izmantošanu ministrijas mērķu sasnieg­šanai.

Ekonomikas ministrijas virsmērķis ir panākt, lai Latvijas tautsaimniecība būtu konkurētspējīgākā Eiropā, veicinot strukturāli un reģionāli līdzsvarotas, ilgt­spējīgas un konkurētspējīgas tautsaimniecības attīstību, izstrādājot ekono­misko politiku un organizējot un koordinējot tās īstenošanu, kā arī attīstot un pilnveidojot dialogu ar nevalstiskajām organizācijām, kuras pārstāv uzņēmējus.

Ekonomikas ministrija izstrādā un īsteno politiku šādās jomās:

• tautsaimniecības attīstības struktūrpolitikas stratēģiskā plānošana;

• atbilstības novērtēšana, kvalitātes nodrošināšana un tehnoloģisko iekārtu uzraudzība;

• inovācijas;

• mazo un vidējo uzņēmumu attīstība;

• labāka likumdošana un administratīvā sloga samazināšana;

• privatizācija un denacionalizācija;

• ārējā ekonomiskā un Eiropas Savienības kopējā tirdzniecība;

• valsts investīcijas (kapitālieguldījumi) un koncesijas;

• patērētāju tiesību aizsardzība.

Ekonomikas ministrija izstrādā un īsteno politiku šādās apakšnozarēs:

• rūpniecība;

• tūrisms;

• enerģētika;

• būvniecība.

Ministrija ir atbildīga par komercdarbības vides pilnveidošanu un koordi­nē komercdarbības atbalsta instrumentus. Ministrija plāno, ievieš un uzrauga attīstības programmas un projektus, piesaistot Eiropas Savienības un citus ārvalstu līdzekļus, izstrādā priekšlikumus un izvērtē pasākumu, kas tiek fi­nansēti no Eiropas Komisijas strukturālajiem instrumentiem, ekonomisko pamatojumu.

Ministrijai ir atbildīgi uzdevumi arī ārējās ekonomiskās politikas jomā. Tā izstrādā un īsteno eksporta veicināšanas un ārvalstu investīciju piesaistes po­litiku, koordinē Latvijas Republikas ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīkla iz­veidi un to darbību.

Ministrija koordinē un vada nacionālo standartizācijas, akreditācijas, metroloģijas un tirgus uzraudzības sistēmu, izstrādā valsts un privātās part­nerības politiku un koordinē tās īstenošanu.

Darbības virzieni tiks īstenoti deviņās budžeta programmās:

- nozares politiku veidošana un vadība;

- būvniecība;

- statistiskās informācijas nodrošināšana;

- uzņēmējdarbības un uz zināšanām pamatotas ekonomikas veicināšana;

- godīgas konkurences nodrošināšana, iekšējā tirgus un patērētāju tiesību aizsardzība;

- valsts atbalsta politikas ieviešana;

- ārējās ekonomiskās politikas ieviešana;

- enerģētikas politika;

- tūrisma politikas ieviešana.

Kopumā Ekonomikas ministrijas darbības stratēģija nosaka vidēja termiņa priori­tātes, pasākumus finanšu resursu optimālākam izlietojumam, kā arī nepie­cie­šamās institucionālās izmaiņas.

Ekonomikas ministrijas darbības stratēģijā minētie nepieciešamie finanšu līdzekļi tiks pieprasīti likumprojektā “Par valsts budžetu 2007.gadam”.

Ekonomikas ministrs A.Štokenbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!