• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības Ziemeļu dimensijas renesansi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2006., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143294

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gaidāmo ASV prezidenta vizīti Latvijā un Igaunijā

Vēl šajā numurā

12.09.2006., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības Ziemeļu dimensijas renesansi

Ārlietu ministrs Artis Pabriks pirmdien, 11.septembrī, atklājot diskusiju par Eiropas Savienības (ES) Ziemeļu dimensiju, norādīja, ka pēc Baltijas valstu uzņemšanas ES Ziemeļu dimensija ieguvusi jaunas aprises un piedzīvo savu renesansi. “Šis nav tikai birokrātisks vai tehnisks projekts, bet projekts ar vīziju,” uzsvēra ārlietu ministrs.

Artis Pabriks akcentēja, ka Eiropas ziemeļu daļa, pateicoties Baltijas valstu straujajam attīstības tempam, ir viens no Eiropas vitālākajiem reģioniem un, ņemot vērā Ziemeļvalstu senās sociālās tradīcijas, – viens no pārtikušākiem reģioniem. Viņš uzskata, ka ar Ziemeļu Ministru padomes un Ziemeļu dimensijas atbalstu arī nākotnē turpināsies Baltijas valstu integrācija dažādās Ziemeļvalstu institūcijās. Latvijai ir būtiski, ka Ziemeļu dimensija pievērš lielu uzmanību sadarbībai ar Krievijas ziemeļu daļu – reģionu, kas robežojas ar mūsu valsti. Ministrs informēja, ka Latvijas galvenās prioritātes Ziemeļu dimensijas ietvaros ir muitas un robežšķērsošanas procedūru optimizēšana, Baltijas jūras vides aizsardzība un sadarbība izglītībā un zinātnē.

Diskusijas notika īsi pirms ES sanāksmes par Ziemeļu dimensijas jauno ietvaru. Diskusiju temati – Latvijas iespējas un izaicinājumi ES Ziemeļu dimensijas kontekstā, kā arī tās ieguldījums pirms izšķirošās sanāksmes septembra nogalē Imatrā, kurā tiks saskaņots Ziemeļu dimensijas ietvardokuments.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!