• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautisko sadarbību cīņā pret terorismu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2006., Nr. 145 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143295

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par veterinārajām vakcīnām pret putnu gripu

Vēl šajā numurā

12.09.2006., Nr. 145

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautisko sadarbību cīņā pret terorismu

Ārlietu ministrs Artis Pabriks, atceroties 2001.gada 11.septembra traģiskos terora aktus ASV, norāda, ka pasaule kopš šī notikuma nav kļuvusi drošāka un tikai starptautiskā sadarbība var palīdzēt pārvarēt 21.gadsimta bailes – terorismu.

Artis Pabriks uzsver, ka jau vēsturiski pasaule ir spējusi uzvarēt ļaunumu, tikai apvienojot spēkus, tādēļ kopš 11.septembra notikumiem cīņa pret starptautisko terorismu ir kļuvusi par pasaules demokrātisko valstu kopējo prioritāti. Arī Latvija nevar būt atrauta no starptautiskās drošības stiprināšanas. Kā mazai valstij tai ir vitāli svarīgi piedalīties starptautiskās organizācijās, operācijās un pasākumos, lai iegūtu sabiedrotos, kas nepieciešamības gadījumā varētu aizsargāt, jo terorismam nav robežu.

Ministrs norāda, ka šobrīd populāra kļūst dažu politisko spēku paustā ideja par pašizolacionismu, taču tā var novest pie Otrā pasaules kara sekām.“Mums ir jāmācās no savām kļūdām un jākļūst par valsti, ar kuru pasaulē rēķinās,” uzskata ārlietu ministrs.

Artis Pabriks izsaka visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus ASV un pirms pieciem gadiem traģiskajā notikumā bojāgājušo tuviniekiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!