• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dokumentu tiešu nodošanu ES dalībvalstu parlamentiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2006., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143411

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES veselības aprūpes organizācijas uzlabošanu

Vēl šajā numurā

13.09.2006., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dokumentu tiešu nodošanu ES dalībvalstu parlamentiem

Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece Margota Vallstrēma, kas ir atbildīga par iestāžu attiecībām un saziņas stratēģiju, 11.septembrī dalībvalstu parlamentu ES lietu komisiju vadītāju sanāksmē Helsinkos paziņoja Eiropas Komisijas lēmumu sākt dokumentu tiešu nodošanu dalībvalstu parlamentiem. Līdz ar to Eiropas Komisija ir izpildījusi savu apņemšanos, par kuru tā paziņoja 10.maijā un kuru jūnijā apstiprināja Eiropadome.

Izklāstot iniciatīvu, M.Vallstrēma teica: “Vairāk uzklausīt parlamentus nozīmē vairāk uzklausīt Eiropas pilsoņus. Eiropas Komisija vēlas, lai dalībvalstu parlamenti apzinātos, ka mēs tos informēsim un tajos ieklausīsimies. To teiktais tiks rūpīgi izvērtēts.”

2006.gada 10.maijā Eiropas Komisija nāca klajā ar apņemšanos jaunos priekšlikumus un apspriešanās dokumentus dalībvalstu parlamentiem nodot tieši, aicinot tos paust savu viedokli par tiem, lai tādējādi uzlabotu politikas formulēšanas procesu.

Dokumentus dalībvalstu parlamentiem nodos ar e-pasta starpniecību. Ir izveidota īpaša iekšējā procedūra parlamentu viedokļu izskatīšanai, ko uzraudzīs Eiropas Komisijas priekšsēdētāja vietniece Margota Vallstrēma, kas ir atbildīga arī par attiecībām ar dalībvalstu parlamentiem. Šī procedūra nodrošinās, ka dalībvalstu parlamenti tiks uzklausīti un to pienesums tiks ņemts vērā Eiropas Komisijas iniciatīvu novērtēšanā. Šī jaunā procedūra papildinās jau šobrīd daudzpusīgās apspriešanās, kādas veic Eiropas Komisija. Šī procedūra neievieš izmaiņas esošajās likumdošanas procedūrās, kādas paredzētas līgumos attiecībā uz Eiropas Parlamentu un Padomi, kas tiks pastāvīgi informēti par mūsu saziņu ar dalībvalstu parlamentiem.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!