• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES un Taivānas turpmākajām attiecībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2006., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143413

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts amatpersonas, paužot gandarījumu par ieceri paaugstināt minimālo algu un neapliekamo minimumu

Vēl šajā numurā

13.09.2006., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES un Taivānas turpmākajām attiecībām

Ķīnas darbības, ierobežojot Taivānas līdzdalību starptautiskos procesos, kā arī Ķīnas bruņotā klātbūtne pie Taivānas teritorijas nav atbalstāmas, uzstājoties EP debatēs par ES un Ķīnas attiecībām, uzsvēris Latvijas deputāts Ģirts Valdis Kristovskis. Deputāts aicinājis arī Eiropas Savienību Ķīnai aktīvāk prasīt 23 miljonu Taivānas iedzīvotāju politiskās brīvības respektēšanu. Tikai savstarpējas uzticēšanās gaisotne un attiecību veidošana, izmantojot miermīlīgus līdzekļus, sekmēs visa reģiona stabilitāti. Par ziņojumu, kurā sniegts ES un Ķīnas attiecību vērtējums un kurā liela uzmanība pievērsta arī iekšpolitiskajai situācijai un cilvēktiesībām, tika balsots 7.septembra plenārsēdē.

Deputāts Ģirts Valdis Kristovskis plenārsēdē īpaši uzsvēra, ka būtu ievērojami jāsamazina aptuveni 800 vadāmo un citas klases raķešu izvietošana Ķīnas dienvidu piekrastē iepretim Taivānas jūras šaurumam: “Tas apdraud un rada stresu Taivānas iedzīvotājos. Turklāt šāda bruņota spiediena rezultātā Taivāna ir spiesta veikt bruņošanās pretpasākumus, kas atņem ievērojamus līdzekļus tautsaimniecības un sabiedrības vajadzībām.”

Deputāts vienlaikus aicināja Eiropas Savienību saglabāt pret Ķīnu noteikto ieroču embargo, jo tā atcelšana no Ķīnas puses varētu tikt pārprasta kā iedrošināšana tālākai šīs valsts militārā spēka palielināšanai. “Tas var nopietni ietekmēt Āzijas reģiona stabilitāti un izdevumu struktūru bruņošanās eskalācijai. Ieroču embargo atcelšana arī neveicinātu vēlamo Ķīnas demokratizāciju. Vienas partijas režīmam zustu stimuli pārtraukt joprojām esošos ievērojamos cilvēktiesību pārkāpumus,” plenārsēdē Strasbūrā uzsvēra EP Latvijas deputāts.

Nosodot Ķīnas likumu par Taivānas okupācijas likumību, kas kā Damokla zobens pakārts pār Taivānu, Ģ.V.Kristovskis aicināja “vienas Ķīnas politikā “miermīlīgas apvienošanas” jēdzienu aizstāt ar piemērotāku – “miermīlīgs risinājums””.

Iveta Bojāre, preses administratore Eiropas Parlamenta Nāciju Eiropas grupā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!