• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vakar, 12.septembrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pēc tikšanās ar ASV vēstnieci. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2006., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143414

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dokumentu tiešu nodošanu ES dalībvalstu parlamentiem

Vēl šajā numurā

13.09.2006., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vakar, 12.septembrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pēc tikšanās ar ASV vēstnieci

Vakar, 12.septembrī, Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga pēc tikšanās ar ASV vēstnieci Latvijā Ketrinu Todu Beiliju, Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti, satiksmes ministru Krišjāni Peteru un Rīgas domes priekšsēdētāju Aivaru Aksenoku sniedza paziņojumu par ASV ekspertu ziņojumu par Rīgas brīvostu un grantu līgumu, kas paredzēts Latvijas lielāko ostu drošības virsplāna izstrādei:

01.JPG (17000 bytes)
Vakar, 12.septembrī, Rīgas pilī tika parakstīts grantu līgums par ASV Tirdzniecības attīstības aģentūras finansējumu Latvijas lielāko ostu drošības virsplāna izstrādei. Klātesot Latvijas Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai un Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim, grantu līgumu Latvijas valdības vārdā parakstīja satiksmes ministrs Krišjānis Peters, ASV valdības vārdā – ASV vēstniece Ketrina Toda Beilija
Foto: Boriss Koļesņikovs, “LV”

Dāmas un kungi!
Tikko parakstītais nolīgums pierāda labo sadarbību, kas pastāv ekonomiskās attīstības jautājumos starp Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) un Latviju un tajā pašā laikā arī mūsu sadarbībā drošības jautājumos. Abi divi saplūst kopā Amerikas Savienoto Valstu interesē par Rīgas ostas attīstību. Mums kā NATO dalībvalstij, arīdzan kā NATO galotņu sanāksmes uzņēmējvalstij un pilsētai ir ģeostratēģiski novietota osta. Bet šeit ir arī izaugsmes un ekonomiskās attīstības iespējas, kas paver perspektīvas ciešākai sadarbībai tieši ar amerikāņu investoriem un tirgu. Tajā pašā laikā mums ir atkārtoti izteikta gatavība no ASV amatpersonām dažādos līmeņos, tajā skaitā lielu ostas pilsētu mēriem un pārstāvjiem, par viņu gatavību dalīties savā pieredzē, pastāstīt Latvijas pusei, kādā veidā gadu gaitā viņi ir uzlabojuši savu darbību.
Tādā sakarā arī nesen publiskotais Amerikas puses ziņojums ir ekspertu izvērtējums par Rīgas ostas stiprajām un vājajām pusēm, kas Latvijai ir ārkārtīgi vērtīgs. Tas jau norāda uz iespējamām rīcībām, kas būtu jāveic ciešā sadarbībā Rīgas ostas pārvaldei, Rīgas pilsētai un Latvijas valdībai un tās dažādām ministrijām, lai panāktu šīs ostas tālāko attīstību, lai nodrošinātu tās darbībā caurspīdīgumu un pārskatāmību, lai Rīgas osta kļūtu par ļoti ievērojamu faktoru vispārējā Latvijas ekonomiskajā izaugsmē.
Šis tikko parakstītais līgums paredz tiešu sadarbību starp Satiksmes ministriju un ASV puses finansiālo pabalstu, kas ļauj izvērtēt, izanalizēt ne tikvien drošības vajadzības Rīgas ostai, bet arīdzan sniedz ekspertu priekšlikumus vispārējai ostas pārvaldes funkcijas uzlabošanai, lai tā varētu darboties pēc iespējas efektīvā veidā un nestu sev un caur to arī pilsētai un valstij iespējami labākus augļus.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!