• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Pakistānas Islāma Republikas vēstnieku Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.09.2006., Nr. 146 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143415

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

13.09.2006., Nr. 146

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Pakistānas Islāma Republikas vēstnieku Latvijā

04.JPG (15450 bytes)
Vakar, 12.septembrī, Rīgas pilī: Pakistānas Islāma Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Šahīns Gilaniun Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 12.septembrī, Rīgas pilī saņēma akreditācijas vēstuli no Pakistānas Islāma Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Šahīna Gilani (Shaheen A. Gilani).

Vēstnieks sveica Latviju sakarā ar 15.gadskārtu kopš valsts neatkarības atjaunošanas, kā arī ar sekmīgo izaugsmi, kas 2004.gadā vainagojās ar pilntiesīgu dalību Eiropas Savienībā.

Prezidente sveica Pakistānu ar pirmdien Helsinkos pieņemto lēmumu par ES un Āzijas sadarbības sanāksmes paplašināšanu ar trīs jaunu dalībvalstu – Pakistānas, Indijas, Mongolijas – pieaicināšanu. Abas puses apsprieda Āzijas reģiona sadarbības forumus, kā arī tālākās iespējas Pakistānas un ES sadarbības paplašināšanā.

Abas puses pārrunāja jautājumus, kas saistīti ar cīņu pret starptautisko terorismu, uzsverot nepieciešamību veltīt lielu vērību terorisma cēloņu novēršanai un ANO virzītā miera veidošanai Āzijā un pasaulē kopumā. Prezidente novērtēja lomu, kāda Pakistānai bijusi sadarbībā ar NATO.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!