• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV un Eiropas pētnieku semināru Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.09.2006., Nr. 148 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143655

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Bosnijas un Hercegovinas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Vēl šajā numurā

15.09.2006., Nr. 148

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV un Eiropas pētnieku semināru Rīgā

Latvijas Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas dibinātā Stratēģiskās analīzes komisija (SAK) no 15. līdz 18.septembrim rīko Rīgā ASV un Eiropas augsta līmeņa pētnieku semināru “NATO transformācija 21.gadsimtā”.

Semināru 16.septembrī atklās Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. ASV un Eiropas augsta līmeņa pētnieku seminārs tiek rīkots, raugoties uz gaidāmo NATO galotņu tikšanos, kas norisināsies šā gada novembrī Rīgā. Semināra ietvaros tiks skartas NATO nākotnes politiskās un militārās dimensijas, kā arī alianses partnerības aspekts. Tiks spriests par NATO nozīmi mainīgajā pasaulē (politiskā dimensija), NATO stratēģiju jaunu draudu apstākļos (militārā dimensija), kā arī NATO sadarbību ar Eiropas Savienību.

Augsta līmeņa pētnieku tikšanās ietvaros notiks arī apaļā galda diskusijas Latvijas Universitātē (LU) un Vidzemes augstskolā (ViA) Valmierā. LU Sociālo zinātņu fakultātē 18.septembrī ar pasniedzējiem, studentiem un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem tiksies ASV pētnieki Simons Serfatijs (Simon Serfaty), Ians Bžeziņskis (Ian Brzezinski) un Hanss Binnendaiks (Hans Binnendijk).

Lai pievērstos īpaši Latvijai kā jaunajai NATO dalībvalstij aktuāliem tematiem, 18.septembrī Rīgas pilī notiks Latvijas un ASV pētnieku diskusija “Politiskā transformācija – no postpadomju telpas līdz transatlantiskai kopienai”. Tajā tiks skarti trīs galvenie jautājumu loki – jauna globālā drošības vide, Ukraina un Baltkrievija kā nozīmīgi NATO un ES kaimiņi un attiecības ar Krieviju – enerģija, politika un vēsture. Diskusijā piedalīsies ASV un Latvijas pētnieki, Ārlietu un Aizsardzības ministrijas atbildīgās amatpersonas, kā arī Saeimas pārstāvji un personas, kas sniegušas lielu ieguldījumu Latvijas ceļā uz NATO.

Latviju augsta līmeņa pētnieku seminārā pārstāvēs Stratēģiskās analīzes komisijas priekšsēdētāja, Latvijas Universitātes (LU) profesore Žaneta Ozoliņa, Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Atis Lejiņš un Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) valdes priekšsēdētāja vietnieks Ojārs Kalniņš.

28. un 29.novembrī Rīgā notiks NATO valstu un valdību vadītāju sanāksme, un SAK rīkotā ASV un Eiropas pētnieku tikšanās sniegs iespēju augstā līmenī diskutēt par globālo drošību un NATO nozīmi tajā jau pirms galotņu sanāksmes norises, kā arī prognozēt tālākos alianses attīstības ceļus un norādīt uz nepieciešamo rīcību tās tālākai veiksmīgai pastāvēšanai.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!