• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, piedaloties ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2006., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143797

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs, tiekoties ar Eiropas Komisijas viceprezidentu

Vēl šajā numurā

19.09.2006., Nr. 149

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, piedaloties ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē

 

01.JPG (15612 bytes)
Latvijas ārlietu ministrs Artis Pabriks 15.septembrī Briselē pirms Eiropas Savienības Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmes, apspriežoties ar saviem kolēģiem — Austrijas ārlietu ministri Ursulu Plasniku un Nīderlandes ārlietu ministru Bernardu Botu
Foto: EPA/A.F.I.

Ārlietu ministrs Artis Pabriks 15.septembrī Briselē piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes (VLĀAP) sanāksmē, kuras galvenie jautājumi bija situācija Tuvo Austrumu reģionā un Irānas kodolprogramma.

Pievēršoties Izraēlas un palestīniešu attiecībām, ES valstu ārlietu ministri apsveica Palestīniešu pašpārvaldes prezidenta Mahmūda Abāsa paziņojumu par palestīniešu nacionālās vienotības valdības veidošanu un izteica cerību, ka jaunās valdības politiskā platforma atspoguļos t.s. kvarteta (ANO, ES, Krievijas un ASV) noteiktos principus. Padome vienlaikus pauda bažas par humāno situāciju palestīniešu teritorijās un vienojās uz trim mēnešiem pagarināt ES un dalībvalstu tieši palestīniešu iedzīvotājiem sniegto palīdzību starptautiskā pagaidu mehānisma ietvaros.

Ārējo attiecību sanāksmē tika atzinīgi novērtēta Libānas armijas operatīvā izvietošana valsts dienviddaļā un ES dalībvalstu nozīmīgais ieguldījums Apvienoto Nāciju Organizācijas miera uzturēšanas misijas (UNIFIL) nostiprināšanā. Ministri vienojās turpmāk izvērtēt Eiropas iespējamo ieguldījumu uz Sīrijas un Libānas robežas.

Attiecībā uz Irānas kodolprogrammu ministri uzklausīja ES augstā pārstāvja Havjera Solanas sniegto informāciju par konsultācijām ar Irānas Augstākās nacionālās drošības padomes ģenerālsekretāru Dr. Ali Laridžani un pauda atbalstu H.Solanas centieniem apzināt sarunu uzsākšanas iespējas ar Irānas pusi.

Ārējo attiecību padomes sanāksmē ministri vēl izskatīja jautājumus par Rietumbalkāniem, Irāku, Sudānas Darfūras konfliktu un Kongo Demokrātisko Republiku.

Pirms ES ārlietu ministru sanāksmes Artis Pabriks piedalījās Baltijas valstu un Ziemeļvalstu ārlietu ministru tradicionālajās darba brokastīs, kurās bija uzaicināti Rumānijas un Bulgārijas ārlietu ministri.

Kā ziņots iepriekš, ES ārlietu ministru sanāksmes ietvaros ārlietu ministrs Artis Pabriks tikās ar Eiropas Komisijas viceprezidentu Franko Fratīni un ārējo attiecību komisāri Benitu Ferero-Valdneri un pārrunāja jautājumu par ASV vīzu paritātes programmas pilnīgas īstenošanas nepieciešamību, lai nodrošinātu vīzu režīma atcelšanu visu ES valstu pilsoņiem ieceļošanai ASV, Kanādā, Brazīlijā un Austrālijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!