• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Brazīlijas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2006., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143920

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Igaunijas vēstnieka atvadu vizītēm

Vēl šajā numurā

20.09.2006., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Brazīlijas vēstnieka atvadu vizītēm

 

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga aizvadītajā nedēļā, 13.septembrī, tikās ar Brazīlijas Federatīvās Republikas vēstnieku Latvijā Oto Agripino Maiju (Oto Agripino Maia), lai atvadītos, beidzoties vēstnieka pilnvaru mandātam. Vēstnieks uzsvēra, ka savas darbības laikā centies veicināt valstu sadarbību. Abas puses atzīmēja Latvijas goda konsula Brazīlijā Jāņa Grimberga aktīvo darbu. Abas puses pārrunāja arī ar ANO reformām saistītās aktualitātes.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie ārlietu ministra

Ārlietu ministrs Artis Pabriks aizvadītajā nedēļā, 13.septembrī, tikās ar Brazīlijas Federatīvās Republikas vēstnieku Latvijā Oto Agripino Maiju (Oto Agripino Maia), kurš ieradās atvadu vizītē, un atkārtoti aicināja Brazīliju izskatīt iespēju noteikt bezvīzu ieceļošanas kārtību Latvijas pilsoņiem. Ministrs augstu novērtēja Brazīlijas centienus nodrošināt vīzu paritāti, uzsākot sarunas ar Eiropas Savienības kompetentajām institūcijām, un norādīja, ka vīzu režīma atcelšana ir būtisks nosacījums abu valstu sadarbības veicināšanai. Oto Agripino Maija informēja, ka Brazīlija vēlas šo jautājumu pēc iespējas ātrāk atrisināt un noņemt no starpvalstu attiecību dienaskārtības.

Artis Pabriks uzsvēra, ka Brazīlija Latvijai ir ļoti interesanta, jo šajā valstī dzīvo aptuveni 20 000 latviešu izcelsmes Brazīlijas iedzīvotāju, kas tik mazai valstij kā Latvija ir ļoti būtiski.

Ārlietu ministrs arī informēja, ka Latvija turpmāk pievērsīs lielāku uzmanību attiecību veidošanai ar Latīņamerikas valstīm. Jau no šī gada 1.septembra Spānijas vēstniecībā Meksikā stažēšanos sākusi Ārlietu ministrijas Amerikas un Karību valstu nodaļas trešā sekretāre Līga Briģe. Stažiera uzdevums ir divarpus mēneša laikā veicināt sadarbības iespējas ekonomikā, tūrismā, izglītībā un kultūrā ar Meksiku un Latīņamerikas valstīm, kā arī veikt reģiona izpēti un nodibināt kontaktus. Viņš arī uzsvēra, ka tuvākajos gados būtu jārod līdzekļi Latvijas vēstniecības atvēršanai kādā no Latīņamerikas valstīm.

Oto Agripino Maija pauda prieku, ka viņa darbības laikā ir mainījusies Latvijas un Brazīlijas attiecību kvalitāte, un izteica cerību, ka sekmīgā sadarbība turpināsies.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!