• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Igaunijas vēstnieka atvadu vizītēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2006., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143921

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Izraēlas vēstnieka iepazīšanās vizīti

Vēl šajā numurā

20.09.2006., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Igaunijas vēstnieka atvadu vizītēm

 

Pie Valsts prezidentes

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga aizvadītajā nedēļā, 13.septembrī, izteica dziļu pateicību Igaunijas vēstniekam Latvijā, Diplomātiskā korpusa vecākajam Tomasam Lukam (Toomas Lukk), kurš bija ieradies Rīgas pilī atvadu vizītē, par Latvijas un Igaunijas aktīvas sadarbības veicināšanu.

Pēc prezidentes sacītā, vēstnieks ir bijis izcils savu pienākumu veikšanā un savā darbā strādājis ar sirdsdegsmi un vēlmi dažādos līmeņos sekmēt kontaktus gan politiskā, gan arī ekonomikas un kultūras laukā.

Sarunā pārrunāta Latvijas un Igaunijas sadarbība ES kaimiņu iniciatīvas ietvaros, kā arī valstu dalība starptautiskajās miera misijās.

Valsts prezidenta preses dienests

Pie Saeimas priekšsēdētājas

Aizvadītajā nedēļā, 12.septembrī, Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre tikās ar Igaunijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Tomasu Luku (Toomas Lukk), kas bija ieradies atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre sveica Igaunijas vēstnieku Saeimā, savukārt Igaunijas vēstnieks T.Luka pateicās par viesmīlīgo uzņemšanu un pastāstīja, ka beidz savu vēstnieka darbu Latvijā.

Sarunā uzmanība pievērsta Eiropas Savienības (ES) aktualitātēm, tostarp Eiropas nākotnei, ES un Krievijas attiecību attīstībai un jautājumam par Eiropas kaimiņu politikas īstenošanu. Puses apmainījās arī viedokļiem par vienotas Eiropas valūtas – eiro – ieviešanas procesu Baltijas valstīs un pārrunāja starptautiskās aktualitātes.

Tikšanās nobeigumā Saeimas priekšsēdētāja pateicās Igaunijas vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas un Igaunijas attiecību veicināšanā un uzdāvināja piemiņas medaļu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!