• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Speciālo uzdevumu vienības 15.jubileju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2006., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143926

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 2006.gada 19.septembra sēdē

Vēl šajā numurā

20.09.2006., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Speciālo uzdevumu vienības 15.jubileju

 

Otrdien, 19.septembrī, aizsardzības ministrs Atis Slakteris, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris brigādes ģenerālis Juris Maklakovs un NBS spēku veidu un pavēlniecību komandieri sveica Speciālo uzdevumu vienību (SUV) 15.gadadienā.

“Speciālo uzdevumu vienība ir pierādījusi, ka ir vienība ar lielu potenciālu un izaugsmes iespējām. Jūs esat bijuši vienoti gan veiksmes brīžos, gan arī grūtībās. Savu stiprumu un drosmi esat apliecinājuši, mērķtiecīgi turpinot dienestu un meklējot risinājumus, kā to pilnveidot. Speciālo uzdevumu vienība bija, ir un būs elitāra vienība NBS sastāvā,” teica aizsardzības ministrs Atis Slakteris, sveicot SUV karavīrus.

NBS komandieris brigādes ģenerālis Juris Maklakovs novēlēja katram SUV karavīram apzināties savu mērķi un spēju pilnveidoties uzdevumu izpildei: “Speciālo uzdevumu vienībai šie 15 gadi nav bijuši viegli. Vienība izveidota, lai veiktu grūtu un ar risku saistītu darbu. Mēs arī turpmāk pievērsīsim uzmanību jūsu vienības attīstībai un jūsu spējām veikt vienībai noteiktos uzdevumus.” Uzrunas noslēgumā NBS komandieris izteica pateicību karavīriem par vienības specifisko uzdevumu izpildi.

Svinīgā pasākuma laikā pie SUV piemiņas akmens ar klusuma brīdi tika godināti bojāgājušie Speciālo uzdevumu vienības karavīri.

NBS Speciālo uzdevumu vienība ir īpaši organizēta, apmācīta un ekipēta vienība paaugstinātas bīstamības uzdevumu veikšanai. SUV tiek attīstīta, lai tā varētu sniegt atbalstu valsts drošības un tiesībaizsardzības institūcijām pretterorisma operācijās un veikt aizsardzības, uzbrukuma un aizkavēšanas operācijas, aeromobilās, gaisa desanta, jūras desanta un zemūdens operācijas, kā arī operācijas īpašos apstākļos.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!