• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apspriežot Latvijas un ASV medicīnas speciālistu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.09.2006., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/ta/id/143929

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pārrunājot Latvijas un Ķīnas ekonomiskās sadarbības iespējas

Vēl šajā numurā

20.09.2006., Nr. 150

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apspriežot Latvijas un ASV medicīnas speciālistu sadarbību

 

Otrdien, 19.septembrī, Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) vēstnieci Latvijā Ketrinu Todu Beiliju, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektoru profesoru Jāni Vētru, Rīgas Stradiņa universitātes Māszinību fakultātes pārstāvjiem.

Tikšanās laikā universitātes Māszinību fakultātes pārstāvji informēja par fakultātes pārstāvju vizīti ASV, kuras laikā viņi iepazinās ar medicīnas māsu apmācības procesu. Vizīte bija turpinājums sadarbībai, kas aizsākta pērnā gada nogalē pēc ASV vēstnieces iniciatīvas Latvijā, kad Latviju apmeklēja medicīnas eksperti no ASV.

RSU pārstāvji divu nedēļu vizītes laikā Luisvilā Kentuki štatā apmeklēja 14 medicīnas un medicīnas izglītības iestādes, iepazinās ar medicīnas darbinieku izglītības sistēmu un tālmācības programmu medicīnas māsām, vērtējot iespējas līdzīgu programmu izveidot arī Latvijā.

RSU rektors Jānis Vētra informēja Ministru prezidentu par to, ka Latvijā ir senas māsu izglītības tradīcijas, tomēr māsu apmācība kā atsevišķa specialitāte bakalaura un maģistra līmenī šobrīd ir samērā jauns izaicinājums. Rektors norādīja, ka tālmācības programmas izstrāde māsu apmācībai varētu tikt vērtēta kā metodoloģiski pilnīgi jauns virziens medicīnas izglītībā, kuru varētu izmantot Latvijas universitātes, lai piedāvātu tālmācības iespējas Latvijas reģionos.

Atzinīgi uzsākto sadarbību ar ASV novērtēja arī Veselības ministrijas valsts sekretārs Uldis Līkops. Viņš informēja Ministru prezidentu, ka problēmas veselības aprūpes sistēmās abās okeāna pusēs ir līdzīgas, līdz ar to arī iespējas sadarbībai ļoti plašas.

Aigars Kalvītis pateicās par ekspertu iedejām un akcentēja pieredzes apmaiņas un mediķu kvalifikācijas paaugstināšanas nepieciešamību, kas ļautu Latvijā iegūt ASV standartiem atbilstošu izglītību medicīnā. Ministru prezidents apliecināja valdības izpratni par situāciju veselības aprūpē un darāmajiem darbiem.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!