• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"LR starptautiskie līgumi" - pie Jums dodas 12.a un 12.b burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.1999., Nr. 406/407 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14408

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Pasaules veselības organizācijas misiju Rīgā

Vēl šajā numurā

08.12.1999., Nr. 406/407

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"LR starptautiskie līgumi" — pie Jums dodas 12.a un 12.b burtnīca

"Latvijas Vēstneša" apgādā šā gada 12. starptautisko līgumu burtnīca ir iznākusi divās daļās: 12.a — latviešu valodā, 12.b — angļu valodā. Tajā lasāms 1999. gada 10. jūnijā Budapeštā parakstītais un 23. septembrī Saeimā ratificētais Latvijas Republikas un Ungārijas Republikas brīvās tirdzniecības līgums.

Latvija un Ungārija ir noslēgušas šo līgumu, būdamas pārliecinātas, ka tas veicinās savstarpēji izdevīgu tirdzniecības sakaru intensifikāciju un dos ieguldījumu Eiropas integrācijas procesā. Puses nolēmušas realizēt šo brīvās tridzniecības līgumu ar mērķi saglabāt un aizsargāt apkārtējo vidi, kā arī nodrošināt dabas resursu optimālu izmantošanu. Šī līguma mērķis ir veicināt pušu ekonomisko sakaru harmonisku attīstību un pušu savstarpējā tirdzniecībā nodrošināt godīgus konkurences nosacījumus. 1. pantā noteikts, ka pārejas posmā, kas beidzas 2000. gada 31. decembrī, puses pakāpeniski izveidos brīvās tirdzniecības teritoriju atbilstoši šī līguma nosacījumiem un saskaņā ar GATT 1994 un Pasaules tirdzniecības organizācijas līgumu.

Pušu savstarpējā tirdzniecībā no šī Līguma spēkā stāšanās brīža nav ieviešami nekādi jauni ievedmuitas nodokļi vai maksājumi ar līdzvērtīgu efektu. Šī līguma neatņemama sastāvdaļa ir tā trīs protokoli un trīs pielikumi. 1. protokola 1. punkts noteic, ka Ungārijā piemērotie muitas nodokļi importam attiecībā uz Latvijas izcelsmes precēm, kas uzskaitītas šī protokola A pielikumā, un arī Latvijā piemērotie muitas nodokļi importam attiecībā uz Ungārijas izcelsmes precēm, kas uzskaitītas B pielikumā, tiek pakāpeniski samazināti: ar līguma spēkā stāšanās brīdi — līdz 15% no pamatnodokļa, ar 2001. gada 1. janvāri — līdz 0% no pamatnodokļa. Līguma 2. protokolā lasāms par koncesiju apmaiņu lauksaimniecībā starp Ungāriju un Latviju, bet 3. protokolā — preču izcelsmes jēdzienu un administratīvās sadarbības nosacījumiem, kā arī saraksts par apstrādes vai pārstrādes operācijām, kas veicamas ar neizcelsmes materiāliem, lai ražotā produkcija varētu iegūt izcelsmes statusu.

Starptautisko līgumu burtnīcu var iegādāties "Latvijas Vēstneša" kioskā Bruņinieku un K.Barona ielas skvērā, redakcijas Realizācijas daļā Bruņinieku ielā 41 vai Mazās poligrāfijas daļā Bruņinieku ielā 36–1.

Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!