• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par teritoriālās izpētes pabeigšanu Preiļu, Madonas un Ventspils rajonos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.1999., Nr. 406/407 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14410

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Un visa zeme atzied Adventes gaismā

Vēl šajā numurā

08.12.1999., Nr. 406/407

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par teritoriālās izpētes pabeigšanu Preiļu, Madonas un Ventspils rajonos

Administratīvi teritoriālās reformas (ATR) padome izskatījusi un kopumā akceptējusi Preiļu rajona un Madonas rajona izpētes projektu noslēguma ziņojumus. ATR padomes atzinumu galīgā redakcija tiks pieņemta padomes nākamajā sēdē 14.decembrī. Abu rajonu izpēti veica SIA "Projekts XXI" Jāņa Kauliņa vadībā.

ATR padome akceptēja arī Ministru kabineta (MK) noteikumu projektu par Preiļu rajona Līvānu novada izveidošanu, kas paredz, ka Preiļu rajona Līvānu pilsēta, Rožupes pagasts un Turku pagasts apvienojas un izveido Preiļu rajona Līvānu novadu ar administratīvo centru Līvānu pilsētā. Šajā MK noteikumu projektā paredzēts arī, ka Valsts kase atbilstoši 1999.gada valsts budžetā paredzētajiem līdzekļiem Administratīvi teritoriālās reformas likuma izpildei pārskaita Līvānu novada pašvaldībai vienreizēju dotāciju Ls 48 260 jeb piecus procentus no apvienoto pašvaldību iepriekšējā saimnieciskā gada pamatbudžeta ieņēmumiem, neskaitot saņemtās mērķdotācijas no valsts budžeta un aizņēmumus.

Atzinumā par ES PHARE projekta "Valsts pārvaldes reforma Latvijā" ietvaros veiktās Preiļu rajona izpētes noslēguma ziņojumu, pamatojoties uz izpētes rezultātiem, ATR padome iesaka Preiļu rajonam turpināt administratīvi teritoriālo reformu un izstrādāt pagastu un pilsētu apvienošanās (sadarbības) projektus, par pamatu ņemot pētnieku ieteikumus apvienoties vai sadarboties šādām pašvaldību grupām:

— Preiļu rajona Sīļukalna pagasts, Stabulnieku pagasts un Galēnu pagasts;

— Preiļu rajona Riebiņu pagasts un Siljāņu pagasts;

— Preiļu rajona Preiļu pilsēta, Saunas pagasts, Sutru pagasts, Preiļu pagasts, Pelēču pagasts, Aizkalnes pagasts, Rušonas pagasts, Rudzātu pagasts;

— Preiļu rajona Rožkalnu pagasts, Upmalas pagasts un Vārkavas pagasts.

ATR padome iesaka Preiļu rajona Aglonas pagasta apvienošanās (sadarbības) projekta pašvaldību grupu precizēt pēc Krāslavas rajona izpētes projekta sagatavošanas.

ATR atzinumā par Madonas rajona administratīvi teritoriālās reformas iespēju izpētes projekta noslēguma ziņojumu ieteikts izstrādāt pagastu un pilsētu apvienošanās (sadarbības) projektus šādām pašvaldību grupām:

— "Vidzemes septiņnieks": Madonas rajona Ērgļu pagasts, Jumurdas pagasts, Sausnējas pagasts, Aronas pagasts, Bērzaunes pagasts, Liezēres pagasts un Vestienas pagasts;

— Madonas rajona Dzelzavas pagasts, Sarkaņu pagasts un Cesvaines pilsēta ar lauku teritoriju;

— Madonas rajona Kalsnavas pagasts, Mārcienas pagasts, Ļaudonas pagasts un Mētrienas pagasts;

— Madonas rajona Madonas pilsēta, Lazdonas pagasts un Praulienas pagasts;

— Madonas rajona Indrānu pagasts, Ošupes pagasts un Lubānas pagasts;

— Madonas rajona Barkavas pagasts un Murmastienas pagasts;

— Madonas rajona Varakļānu pagasts, Varakļānu pilsēta un Rēzeknes rajona Dekšāres pagasts.

Līdzīgā kārtā ATR padome izskatījusi un akceptējusi Ventspils rajona izpētes projektu, ko izstrādāja SIA "Blezūrs — Konsultāciju birojs" Eiropas Savienības (ES) PHARE projekta "Valsts pārvaldes reforma Latvijā" ietvaros.

Pamatojoties uz Ventspils rajona izpētes rezultātiem, ATR padome ieteica izstrādāt pagastu un pilsētu apvienošanās (sadarbības) projektus šādām vietējo pašvaldību grupām:

— Ventspils rajona Užavas, Vārves un Ziru pagasts;

— Ventspils rajona Puzes, Ugāles un Usmas pagasts;

— Ventspils rajona Jūrkalnes pagasts un Kuldīgas rajona Alsungas pagasts (iespējama arī Jūrkalnes sadarbība un apvienošanās ar tuvākajiem Liepājas rajona pagastiem, katrs konkrētais gadījums izpētāms individuāli);

— Ventspils rajona Ances pagasts un Talsu rajona Dundagas pagasts un Kolkas pagasts;

— Ventspils rajona Piltenes pilsēta ar lauku teritoriju, Popes un Tārgales pagasts;

— Ventspils rajona Zlēku pagasts un Kuldīgas rajona Padures pagasts, kā arī Kuldīgas pilsēta.

Dace Zvirbule, īpašu uzdevumu ministra valsts pārvaldes un pašvaldību reformu lietās preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!