• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Meksikas atbalstu Latvijas dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2006., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144134

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par priekšlikumiem zvejas iespēju noteikšanā 2007.gadam

Vēl šajā numurā

22.09.2006., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Meksikas atbalstu Latvijas dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā

Ārlietu ministrs Artis Pabriks trešdien, 20.septembrī, Ņujorkā ANO Ģenerālās asamblejas ietvaros tikās ar Meksikas ārlietu sekretāru Luisu Bautistu (Luiz Ernesto Derbez Bautista), kas apliecināja Meksikas atbalstu Latvijas dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā.

Meksikas ārlietu ministrs uzsvēra, ka valsts lielumam nav nozīmes, svarīgāka ir tās aktivitāte un vēlme iesaistīties globālajos procesos. Viņš uzsvēra, ka Latvija īsā laikā ir guvusi pārsteidzošus sasniegumus un var kalpot kā labs paraugs valstīm, kas šobrīd veic demokrātiskas reformas, arī Latīņamerikā.

Artis Pabriks informēja Luisu Bautistu par Latvijas diplomāta stažēšanos Spānijas vēstniecībā Meksikā, lai veiktu izpētes darbus, nodibinātu kontaktus, kas sekmētu valstu attiecību tālāku attīstīšanos. Viņš uzsvēra, ka Latvija turpmāk pievērsīs lielāku uzmanību attiecību veidošanai ar Latīņamerikas valstīm, tādēļ nākotnē varētu notikt augstu Latvijas amatpersonu vizītes uz šī reģiona valstīm. Latvijas ārlietu ministrs pauda gandarījumu par veiksmīgajām abu valstu ārlietu ministriju politiskajām konsultācijām, kas martā notika Mehiko. Ministri vienojās, ka nākamās konsultācijas būs Rīgā, lai pārskatītu abu valstu līgumtiesisko bāzi un izvērtētu sadarbības iespējas.

20.septembrī ārlietu ministrs tikās arī ar Peru pārstāvi Apvienoto Nāciju Organizācijā Žoržu Voto Bernalesu (Jorge Voto Bernales) un aicināja Peru rūpīgi izvērtēt Baltijas valstu izvirzīto kandidāti ANO ģenerālsekretāra amatam – Vairu Vīķi-Freibergu. Ministrs minēja, ka Latvijas prezidente ANO attīstībai varētu sniegt jaunus impulsus, kā arī reformu pieredzi, ko pēdējo gadu laikā piedzīvojusi Austrumeiropa.

Peru pārstāvis atzina, ka nākamajam ANO ģenerālsekretāram ir jābūt spēcīgai personībai, kas rūpētos, lai ANO nezaudētu savu lomu pasaulē. Viņš apliecināja, ka Latvijas prezidentes kandidatūra tiks rūpīgi izvērtēta.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!