• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties valstsvizītē Kanādā 20. - 26.septembrī, tiekoties ar Kanādas ģenerālgubernatori un Kvebekas premjerministru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.2006., Nr. 152 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144136

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

22.09.2006., Nr. 152

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties valstsvizītē Kanādā 20. — 26.septembrī, tiekoties ar Kanādas ģenerālgubernatori un Kvebekas premjerministru

 

01.JPG (20644 bytes)
Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga no 20.līdz 26.septembrim uzturas valstsvizītē Kanādā. Oficiālā sagaidīšanas ceremonija Kvebekā 20.septembrī (attēlā)
Foto: Valda Kalniņa, A.F.I.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 20.septembrī, sāka valstsvizīti Kanādā. Oficiālā sagaidīšanas ceremonijā prezidenti Kvebekā sagaidīja Kanādas ģenerālgubernatore Mikaela Žana (Michaëlle Jean).

Uzrunājot ģenerālgubernatori un klātesošos Kvebekas iedzīvotājus, prezidente izteica gandarījumu, ka Latvijas neatkarības un abu valstu diplomātisko attiecību atjaunošanas 15.gadadienā norit pirmā Latvijas valsts vadītāja valstsvizīte Kanādā. Pēc V.Vīķes-Freibergas sacītā, Latvija ir pateicīga Kanādai, ka tā neatzina Latvijas aneksiju PSRS, kā arī deva patvērumu tūkstošiem bēgļu no Latvijas, kas pēc Otrā pasaules kara ieceļoja Kanādā. Pēc prezidentes teiktā vizīte ir saviļņojoša arī tāpēc, ka V.Vīķes-Freibergas ģimene ilgus gadus ir pavadījusi Kanādā. M.Žana atzīmēja, ka Kanāda augstu novērtē to ieguldījumu, ko V.Vīķe-Freiberga ir ieguldījusi Kanādas zinātnē, kā arī apsveic straujo Latvijas izaugsmi un iespējas Latvijai ar Kanādu sadarboties NATO ietvaros un Kanādas un ES sadarbībā, kā arī citos starptautiskos forumos un institūcijās. Kanādas pārstāvji ir gaidīti viesi novembra beigās Rīgā gaidāmajā NATO galotņu sanāksmē, uzsvēra Latvijas prezidente.

20.septembrī ar Kvebekas premjerministru Žanu Šarē (Jean Charest), prezidente pārrunāja iespējas attīstīt biznesa sakarus starp Latviju un Kvebeku. Daudz uzmanības sarunā tika veltīts ES perspektīvas jautājumiem, ES un Kanādas sadarbībai dažādās jomās, tajā skaitā enerģētikā. Pēc divpusējas sarunas premjers Latvijas prezidentei pasniedza Kvebekas Nacionālo ordeni, uzsverot, ka tā ir augstākā Kvebekas atzinība un tiek piešķirta par prezidentes īpašajiem nopelniem izcilā Latvijas pārstāvēšanā un ieguldījumu Kanādas sabiedrības labā.

Pateicoties par izrādīto augsto godu, prezidente uzsvēra, ka viņa kā būtisku saikni starp Latviju un Kvebeku saredz cieņu pret savu identitāti, mīlestību pret valodu, nācijas vēsturi un atvērtību pasaulei. “Katrai paaudzei ir privilēģija un atbildība stiprināt savu identitāti, veidot to nemitīgā attīstībā, nododot tālāk nākamajām paaudzēm. Paldies Kanādai par to, ka šeit bēgļu gaitās nonākušie latvieši varēja turpināt sargāt un kopt savu kultūrvēsturisko mantojumu un tradīcijas. Tikai dziļi izprotot savu identitāti, mēs spējam būt atvērti un pieņemt, ka pasaulē dzīvo daudz dažādu cilvēku, kuriem var būt ļoti atšķirīga kultūra un identitāte no tās, ko mēs pazīstam kā savu. Šī iecietība un dažādu kultūru sadzīvošana ir raksturīga un augstu vērtējama Kvebekas un Kanādas iezīme,” ceremonijā klātesošajiem Kvebekas vadības, akadēmisko, mediju un sabiedrisko aprindu pārstāvjiem teica prezidente. “Šāda savas identitātes dziļa novērtēšana un reizē atvērtība citām kultūrām ir svarīga arī Eiropas nākotnei.”

Valsts prezidenta preses dienests

02.JPG (16149 bytes) 03.JPG (16366 bytes)

Oficiālā sagaidīšanas ceremonija Kvebekā 20.septembrī; Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga 20.septembrī Kvebekā pēc oficiālās sagaidīšanas ceremonijas sirsnīgā sarunā ar Kanādas ģenerālgubernatori Mikaelu Žanu
Foto: Juris Krūmiņš, VPPD; Valda Kalniņa, A.F.I.D

04.JPG (11988 bytes) 05.JPG (14624 bytes)

Vaira Vīķe-Freiberga, no Kvebekas provinces premjerministra Žana Šarē saņemot Kvebekas Augstāko ordeni un parakstoties Apbalvoto reģistrā
Foto: Juris Krūmiņš, VPP

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!