• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Mums jāaizsargā un aizsargāsim vietējo tirgu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.1999., Nr. 406/407 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14424

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Mums jāpanāk, lai elektroniskais dokuments iegūtu ticamību un tiesiskumu"

Vēl šajā numurā

08.12.1999., Nr. 406/407

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Mums jāaizsargā un aizsargāsim vietējo tirgu"

Par zemkopības ministra Aigara Kalvīša tikšanos ar Gaļas produkcijas ražotāju un pārstrādātāju asociācijas pārstāvjiem

Vakar, 7. decembrī, zemkopības ministrs Aigars Kalvītis tikās ar Gaļas ražotāju un pārstrādātāju asociācijas pārstāvjiem, lai pārrunātu esošo situāciju gaļas tirgū. Lai to uzlabotu un sakārtotu, jāveic vairāki pasākumi, piemēram, jāpārbauda un jāpieņem lēmums par muitas noliktavu atbilstību gaļas produkcijas, gaļas pusfabrikātu un tās izstrādājumu uzglabāšanai. Zemkopības ministrija ir izstrādājusi jaunus noteikumus, kuros ietvertas prasības, kādas jāievēro, glabājot gaļas produkciju muitas noliktavā. Šis dokuments tiks nodots starpministriju saskaņošanai. A.Kalvītis piebilda, ka pēc jauno noteikumu stāšanās spēkā varētu samazināties to muitas noliktavu skaits, kuras nodarbojas ar gaļas produkcijas uzglabāšanu.

Sarunu laikā skarti arī cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzības jautājumi. "Mēs aizsargāsim vietējo tirgu, un produkcijas pārstrādātājiem ar to ir jārēķinās," teica A.Kalvītis. Valsts iekšējā tirgus aizsardzības komisijas piedāvātais variants — pēc 17. decembra ieviest minimālo robežcenu svaigas un saldētas cūkgaļas importam ir saprotams un pamatots. Minimālā cena noteikta Ls 1,05 par kilogramu. Šai cenai vēl jāpieskaita 35% muitas nodoklis, cūkgaļas muitas pamattarifs un 18% pievienotās vērtības nodoklis. Ievērojot šos nosacījumus, būs vielāks tirdzniecības režīms, piebilda zemkopības ministrs.

A.Kalvītis prognozēja, ka Eiropas Savienības (ES) tirdzniecību nevarētu ierobežot Latvijas nosacījumi. ES eksporta cenas atbilst tai robežcenai, ko noteikusi Valsts iekšējā tirgus aizsardzības komisija. Pēc A.Kalvīša domām, šim komisijas un ārzemju ekspertu ieteikumam vajadzētu būt pieņemamam gan Baltijas valstīm, gan arī ES, jo vairs nebūs palielinātas ievedmuitas. Savukārt pēc tam, kad tiks noslēgts jauns tirdzniecības līgums starp Latviju un ES, darbosies nulles tarifs. ES cūkgaļa nemaksā lētāk par Latvijas noteikto minimālo robežcenu — Ls 1,05 par kilogramu.

13. un 14. decembrī A.Kalvītis Briselē tiksies ar atbildīgajām ES amatpersonām un pārrunās jaunā tirdzniecības līguma nianses, kā arī uzklausīs ES viedokli par Latvijas iespējamiem aizsargpasākumiem cūkgaļas iekšējā tirgū.

Dagnija Muceniece  — "Latvijas Vēstnesim"

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!