• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2006. gada 20. septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.09.2006., Nr. 155 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144527

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2006. gada 27. septembrī

Vēl šajā numurā

28.09.2006., Nr. 155

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lēmums par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2006. gada 20. septembrī

 

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2006.gada 20.septembrī pulksten 17.00:

1. Deputātu K.Šadurska, A.Latkovska, G.Bērziņa, Dz.Zaķa un A.Krūmiņa jautājums Ministru prezidentam A.Kalvītim (jautājumu reģistra nr.149) “Par Satiksmes ministrijas atbildību saistībā ar Rīgas brīvostu un izlietoto finansējumu Satiksmes ministrijas apmaksātajiem reklāmas klipiem” (pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. nr.6320)

2. Deputātu K.Šadurska, G.Bērziņa, Dz.Zaķa, A.Krūmiņa un V.Šiliņa jautājums ārlietu ministram A.Pabrikam (Jautājumu reģistra nr.150) “Par Latvijas pozīciju par situāciju Baltkrievijā un Libānā” (pilns jautājuma teksts pielikumā). (Atbildes dok. nr.6321)

Saeimas priekšsēdētājas vietā

Saeimas priekšsēdētājas biedre V.Muižniece

Rīgā 2006.gada 18.septembrī

 

 


Pielikums

Par Satiksmes ministrijas atbildību saistībā ar Rīgas brīvostu un izlietoto finansējumu Satiksmes ministrijas apmaksātajiem reklāmas klipiem

Adresējam šos jautājumus Jums, jo nozares atbildīgais ministrs Krišjānis Peters vairākkārt noraidīja frakcijas “Jaunais laiks” deputātu aicinājumus atrast laiku un ierasties Saeimā atbildēt uz jautājumiem par nozares aktualitātēm. Izsakām cerību, ka ar Jūsu kā premjera starpniecību spēsim rast atbildes uz frakcijas “Jaunais laiks” deputātus interesējošiem jautājumiem:

1. Kāpēc jautājums par Rīgas brīvostas robežu maiņu valdības sēdē tika pieņemts pēkšņi, pretēji ierastajai praksei, apejot tā izskatīšanu valsts sekretāru sanāksmē, tādējādi liedzot Rīgas pašvaldībai gūt miljonus latu no vērtīgo zemesgabalu atsavināšanas?

2. Cik lielas ir izmaksas Satiksmes ministrijas apmaksātajiem reklāmas klipiem plašsaziņas līdzekļos? Vai Satiksmes ministrija arī turpmāk ir pasūtījusi raidlaiku kādā no plašsaziņas līdzekļiem? Ja jā, tad kāds ir šī rezervētā raidlaika grafiks? Vai šos līdzekļus nebūtu lietderīgāk izmantot ceļu remontiem?

Ar cieņu, 8.Saeimas deputāti: K.Šadurskis, A.Latkovskis,
 G.Bērziņš, Dz.Zaķis, A.Krūmiņš

Rīgā 2006.gada 4.septembrī

 

 


Par Latvijas pozīciju par situāciju Baltkrievijā un Libānā

Ārlietu ministrija, kura ir atbildīgā ministrija par Latvijas ārpolitiku, frakcijas “Jaunais laiks” deputātiem neizprotami ilgi nebija pietiekami operatīvi rīkojusies un adekvāti formulējusi Latvijas Republikas viedokli saistībā ar karadarbību Libānā. Frakcijas “Jaunais laiks” deputāti lūdz ārlietu ministru paskaidrot, vai Latvijas valstij ir vienota nostāja šajā jautājumā.

Arī jautājumā par ārlietu ministra īstenoto ārpolitiku attiecībā uz Baltkrieviju rodas iespaids, ka lēmumi un reakcija no Ārlietu ministrijas puses bija neadekvāta un pārlieku formāla.

Tādēļ lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Kāpēc Ārlietu ministrija vēl trīs nedēļas pēc karadarbības sākuma Libānā nebija formulējusi Latvijas Republikas oficiālo viedokli? Vai Latvijas valstij ir vienota nostāja saistībā ar karadarbību Libānā, vai Latvijas Ārlietu ministriju apmierina Eiropas Savienības pozīcija Tuvo Austrumu konfliktā?

2. Laikā, kopš Latvijas Ārlietu ministriju vadāt Jūs, ir pieņemti ārpolitiski lēmumi, kas ne tikai nedara godu Latvijas valstij, bet liek aizdomāties par vērtībām, kas prevalē mūsu attiecībās ar autoritāro Aleksandra Lukašenko režīmu. Gan militārās tehnikas nepamatota atdošana atpakaļ Baltkrievijai, gan ministra izteikumi par nepieciešamību izvēlēties starp interesēm un ideāliem, atbildot uz Lukašenko draudiem negatīvi ietekmēt ekonomisko sadarbību, gan nespēja vai nevēlēšanās pienācīgā veidā aizstāvēt Latvijas valsti pat tad, kad režīms jau klaji pret to vēršas, brutāli pārkāpjot Vīnes konvenciju, liek uzdot jautājumus par Latvijas Ārlietu ministrijas rīcības adekvātumu. Aicinām Jūs sniegt izsmeļošu skaidrojumu par Latvijas politiku attiecībās ar Baltkrieviju.

3. Saistībā ar 25.jūlijā veikto kratīšanu Latvijas diplomāta dzīvoklī aicinām Jūs izskaidrot iemeslus, kāpēc esat vilcinājies aizstāvēt savu valsti un diplomātu. Kāpēc vēl nedēļas laikā kopš skaidri konstatēta brutāla tiesību pārkāpuma nav veikti atbilstoši pretpasākumi, tā vietā gaidīti paskaidrojumi no Baltkrievijas varas iestādēm? Vai Latvijas valsts gatavojas aizstāvēt savus diplomātus vai, paļaujoties uz Baltkrievijas spēku struktūru sniegto informāciju un darbībām, samierināties ar turpmākām provokācijām?

Ar cieņu, 8.Saeimas deputāti: K.Šadurskis, G.Bērziņš,
Dz.Zaķis, A.Krūmiņš, V.Šiliņš

Rīgā 2006.gada 4.septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!