• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Moldovas sadarbību izglītības un jaunatnes lietās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2006., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144687

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latviju Pasaules ekonomikas foruma globālajā konkurētspējas ziņojumā

Vēl šajā numurā

29.09.2006., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Moldovas sadarbību izglītības un jaunatnes lietās

 

Trešdien, 27.septembrī, izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža tikās ar Moldovas izglītības un jaunatnes lietu ministra vietnieci Viorellu Moldovanu-Batrinacu. B.Rivža iepazīstināja kolēģi ar mūsu valsts izglītības sistēmu, tās aktualitātēm un ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) galvenajiem uzdevumiem un funkcijām. Puses pauda gandarījumu par iespēju tikties un klātienē pārrunāt abu valstu izglītības nozares jautājumus.

Ministre pastāstīja viešņai par Ministru kabinetā apstiprinātajām “Izglītības attīstības pamatnostādnēm 2007.–2013.gadam”, uzsverot, ka šis ir viens no būtiskākajiem nākamā plānošanas perioda izglītības nozares dokumentiem un tā ietvaros paredzēts stiprināt visu līmeņu izglītības kvalitāti, palielināt skolotāja profesijas prestižu, attīstīt izglītības infrastruktūru un kopumā veicināt izglītības sistēmas attīstību. B.Rivža arī informēja par Latvijas izglītības nozares plāniem saistībā ar 2007.–2013.gadā paredzēto Eiropas Savienības (ES) finansējumu – ap 750 miljoniem eiro.

Kā B.Rivža, tā V.Moldovana-Batrinaca pauda ieinteresētību turpmākajā abu valstu izglītības speciālistu sadarbībā, tajā skaitā par iespēju Moldovas speciālistiem iepazīt mūsu valsts pozitīvo pieredzi izglītības jomā (īpaši saistībā ar skolotāju tālākizglītību, ar informācijas tehnoloģiju izmantošanu, izglītības nodrošināšanu bērniem ar īpašām vajadzībām un citām aktualitātēm).

Savukārt IZM speciālisti viesi informēja par izglītības jomas rīcībpolitikas stratēģisko plānošanu, par izglītību bērniem ar īpašām vajadzībām, Latvijas un ES sadarbību izglītības jomā, augstākās izglītības likumdošanas ietvaru, akreditāciju un augstākās izglītības finansēšanu, kā arī par informācijas tehnoloģiju izmantošanu Latvijas izglītības sistēmā.

Moldovas viceministre tikās ar IZM pārstāvjiem – Politikas koordinācijas departamenta direktori Elīnu Petrovsku, Vispārējās izglītības departamenta pārstāvi Mudīti Reigasi, Eiropas lietu departamenta direktora vietnieci Māru Katvari, Informācijas tehnoloģiju departamenta direktoru Kāri Mālnieku, Augstākās izglītības departamenta direktoru Jāni Čaksti, Izglītības satura un eksaminācijas centra vadītāja vietnieku Imantu Vasmani un ar Reģistru nodaļas vadītāju Rimantu Krūmiņu.

Agnese Korbe,
izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!