• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par pilsētu jauno lomu Eiropas transporta politikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2006., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144690

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES Konkurētspējas ministru padomes sanāksmi Briselē

Vēl šajā numurā

29.09.2006., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par pilsētu jauno lomu Eiropas transporta politikā

 

Trešdien, 27.septembrī, Burgosā, Spānijā, notika ceturtā to pilsētu tikšanās, kuras piedalās Eiropas Komisijas CIVITAS programmā. Iniciatīvas mērķis ir attīstīt alternatīvas privāto automobiļu izmantošanai pilsētās, lai samazinātu sastrēgumus un piesārņojumu un veicinātu enerģijas racionālāku izmantošanu. Vairāk nekā divsimt pilsētu pārstāvji, tostarp divdesmit padomnieki transporta nozarē un pilsētu mēri, apsprieda pilsētu lomu ilgtspējīgas mobilitātes sasniegšanā Eiropā.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Žaks Baro, kurš ir atbildīgs par transportu, apstiprināja savu atbalstu pilsētām, kuras strādā, lai Eiropas pilsoņiem nodrošinātu labāku pilsētas transportu.

Pilsētas, kuras piedalās CIVITAS, ievieš jaunus risinājumus transporta plānošanā un vadībā, vienlaikus izmantojot jaunas tehnoloģijas, lai palielinātu energoefektivitāti un izmantotu alternatīvās degvielas.

Līdz šim trīsdesmit sešas Eiropas pilsētas ir saņēmušas palīdzību no CIVITASprogrammas un Komisija ir līdzfinansējusi 100 miljonus eiro. Komisija no 2007.gada turpinās savu finansiālo atbalstu CIVITAS programmai Pētniecības un attīstības septītās pamatprogrammas ietvaros.

Komisija plāno, sākot ar 2007.gadu, izvēlēties vairāk CIVITAS pilsētu, īpaši no jaunajām dalībvalstīm un kandidātvalstīm.

Nesen veiktajā starpposma pārskatā par 2001.gadā pieņemto Balto transporta grāmatu Komisija izklāstīja savu plānu veicināt labas pieredzes un jauninājumu apmaiņu, lai nodrošinātu, ka pilsētu transports atbilst divdesmit pirmā gadsimta prasībām. Tas ietver arī automašīnas lomu pilsētā, pilsētas transporta ietekmi uz vidi un jauno tehnoloģiju izmantošanu pilsētās, kā, piemēram, Galileo programma. Komisija 2007.gadā gatavojas arī publicēt Zaļo grāmatu par pilsētas transportu . Cieši sadarbojoties ar pilsētām un citām ieinteresētajām pusēm, Zaļajā grāmatā būs identificēta Eiropas pievienotā vērtība vietēja mēroga rīcībai un pamatojums Eiropas transporta politikas pilsētas dimensijas pastiprināšanai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!