• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par izmaiņām Valsts civildienesta likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2006., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas 2006.gada 28.septembra sēdē

Vēl šajā numurā

29.09.2006., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par izmaiņām Valsts civildienesta likumā

 

Trešdien, 27.septembrī, tika izsludināti grozījumi Valsts civildienesta likumā (“LV” nr.154., 27.09.2006.), kas paredz no valsts civildienesta ierēdņu loka izslēgt specializētā valsts civildienesta ierēdņus, kuri ieņem amatu Valsts policijā, Drošības policijā, Iekšlietu ministrijas Sakaru centrā, Iekšlietu ministrijas Informācijas centrā, Valsts robežsardzē, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā un Ieslodzījuma vietu pārvaldē.

Ar 2006.gada 1.oktobri šie ierēdņi būs uzskatāmi par amatpersonām ar speciālo dienesta pakāpi Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs vai Ieslodzījuma vietu pārvaldē, un 2006.gada 1.oktobrī ar viņiem izbeidzas valsts civildienesta attiecības.

Likumā paredzēts, ka valsts interesēs Iekšlietu ministrijā vai Tieslietu ministrijā ierēdņa amatā uz noteiktu laiku, bet ne ilgāk kā uz trim gadiem var iecelt Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādes vai Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālo dienesta pakāpi.

Ar likuma grozījumiem viestas izmaiņas arī valsts civildienesta ierēdņa statusa definīcijā. Tiešās valsts pārvaldes iestādēs nodarbinātajiem, kuru amata pienākumi saistīti ar nozares politikas vai attīstības stratēģijas veidošanu, nozares darbības koordināciju, finanšu resursu sadali vai kontroli, normatīvo aktu izstrādi vai to ievērošanas kontroli, administratīvo aktu sagatavošanu vai izdošanu, ar indivīda tiesībām saistītu lēmumu sagatavošanu vai pieņemšanu, nosakāms valsts civildienesta ierēdņa statuss. Minētais turpmāk tiks attiecināts arī uz valsts aģentūrās nodarbinātajiem. Līdz šim likums neparedzēja iekļaut valsts civildienesta ierēdņu lokā valsts aģentūrās strādājošos.

Attiecībā uz valsts aģentūrās strādājošajiem likuma pārejas noteikumi paredz, ka līdz 2007.gada 1.janvārim valsts aģentūras direktoram likumā noteiktajā kārtībā jānosaka ierēdņu amati valsts aģentūrā. Tāpat valsts aģentūras direktoram līdz 2007.gada 1.janvārim jāpaziņo par amata statusa maiņu un jābrīdina par darba tiesisko attiecību izbeigšanu un valsts civildienesta attiecību uzsākšanu darbiniekus, uz kuriem attiecas amata statusa izmaiņas.

Ja darbinieks pēc paziņojuma saņemšanas nepiekrīt ieņemt ierēdņa amatu un valsts aģentūra nevar piedāvāt viņam citu amatu, kas nav ierēdņa amats, vai viņš nepiekrīt ieņemt citu piedāvāto amatu, valsts aģentūras direktors ar darbinieku izbeidz darba tiesiskās attiecības ar 2007.gada 1.februāri.

Darbinieku, kurš pēc paziņojuma saņemšanas piekrīt ieņemt ierēdņa amatu un kurš atbilst šā likuma 7.pantā noteiktajām obligātajām prasībām, ar 2007.gada 1.februāri ieceļ ierēdņa amatā un ne vēlāk kā līdz 2007.gada 1.martam viņam piešķir ierēdņa statusu.

Likumā paredzēts, ka attiecībā uz aģentūras darbinieku, kurš valsts aģentūrā piekrīt ieņemt ierēdņa amatu un kuram nav augstākās izglītības, prasība par augstāko izglītību piemērojama no 2013.gada 1.novembra. Ierēdni, kurš noteiktajā termiņā nav sācis studijas augstākās izglītības iestādē vai studijas neturpina, jāatbrīvo no ierēdņa amata valsts aģentūrā saistībā ar neatbilstību ierēdņa obligātajām prasībām. Ja ierēdnim līdz vecuma pensijas piešķiršanai noteiktā vecuma sasniegšanai atlikuši seši gadi vai mazāk, viņš var ieņemt ierēdņa amatu arī bez augstākās izglītības iegūšanas.

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!