• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs, atklājot neatkarības atjaunošanai veltītu izstādi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.09.2006., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144697

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tiekoties ar Rumānijas prezidentu

Vēl šajā numurā

29.09.2006., Nr. 156

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs, atklājot neatkarības atjaunošanai veltītu izstādi

 

Ārlietu ministrs Artis Pabriks trešdien, 27.septembrī, Rīgas galerijā atklāja izstādi “Latvijas starptautiskā atzīšana 1991.gadā”, kurā apskatāmi 130 dažādi dokumenti no Latvijas Saeimas arhīva, Latvijas Valsts arhīva un Ārlietu ministrijas arhīva fondiem, kas apliecina Latvijas neatkarības atjaunošanas starptautisko atzīšanu 1991.gadā.

Uzrunājot izstādes atklāšanas viesus, Artis Pabriks teica, ka Latvija 15 neatkarības gados ir izdarījusi neiespējamo – atguvusi neatkarību, turklāt stiprinājusi to ar izcilību, iestājoties Eiropas Savienībā (ES) un NATO, kā arī kļūstot par vienu no valstīm, kas visdinamiskāk attīstās ES. Ministrs uzsvēra, ka šo 15 gadu laikā jau ir izaugusi jauna paaudze, kas būs atbildīga par mūsu valsts tālāko likteni.

Izstādes īpašais viesis bija Jons Baldvins Hanibalsons – Islandes ārlietu ministrs 1991.gadā, kurš pauda cerību, ka Latvija Eiropas Savienībā būs tikpat veiksmīga kā mazās ES valstis Luksemburga un Īrija. Viņš uzsvēra, ka viņam īpaši interesanta šķiet mazo valstu lomas starptautiskajā vidē pētniecība.

Pirmais Latvijas ārlietu ministrs pēc neatkarības atgūšanas Jānis Jurkāns atzīmēja, ka pašlaik Latvijas ārpolitikā ir svarīgi panākt, lai Latvijas iedzīvotāji mazāk raudzītos pagātnē, bet gan vairāk izprastu starptautiskās sistēmas notikumus.

Turcijas vēstnieks Latvijā Durajs Polats ārlietu ministram Artim Pabrikam uzdāvināja Turcijas Ārlietu ministrijas arhīvā atrasto Draudzības līgumu starp Turciju un Latviju, kas parakstīts 1925.gadā.

Ekspozīcijas atklāšanā piedalījās Latvijas Ārlietu ministrijas darbinieki, kuri bija klāt mūsu valsts neatkarības atjaunošanas procesā, kā arī ārvalstu diplomāti, Latvijas valsts un sabiedriskie darbinieki. Izstāde Rīgas galerijā būs apskatāma līdz 7.oktobrim.

Islande bija pirmā valsts, kas atzina Latvijas neatkarību 1991.gada 22.augustā. Izstādi sagatavojusi Ārlietu ministrijas Arhīva nodaļa.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!