• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 7. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.1999., Nr. 408/409 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.400

Kārtība, kādā akreditējamas vispārējās izglītības un profesionālās izglītības programmas un izglītības iestādes

Vēl šajā numurā

09.12.1999., Nr. 408/409

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 7. decembra sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums — "LV" Nr. 406/407 8.12.1999.

Akceptēts likumprojekts "Par pasākumu cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzībai" . Valsts kancelejai uzdots papildināt likumprojekta 2.pantu ar šāda satura tekstu: "Ja tiek deklarēta augstāka muitas vērtība par šajā likumā noteikto minimālo vērtību, muitas maksājumu aprēķina no deklarētās muitas vērtības". Paredzēts lūgt Saeimu izskatīt likumprojektu steidzamības kārtā. Noteikts, ka par turpmākajām procedūrām, kas saistītas ar cūkgaļas iekšējā tirgus aizsardzību, ir atbildīga Zemkopības ministrija un Ekonomikas ministrija.

Akceptēta valsts programmas "Sabiedrības integrācija Latvijā" koncepcija . Tieslietu ministrijai uzdots precizēt valsts programmas koncepciju, ņemot vērā valdības sēdē izteiktos priekšlikumus, un nodrošināt koncepcijas publicitāti. Pieņemts zināšanai iesniegtais rīcības plāns un izdevumu tāme valsts programmas izstrādāšanai. Vadības grupai valsts programmas izstrādei uzdots nodrošināt rīcības plāna valsts programmas izstrādāšanai izpildi saskaņā ar izdevumu tāmi. Latvijas sabiedrības integrācijas padomei uzdots koordinēt valsts programmas izstrādāšanas gaitu, un tieslietu ministram uzdots iesniegt valsts programmu Ministru kabinetā saskaņā ar rīcības plānu valsts programmas izstrādāšanai.

Pieņemta zināšanai labklājības ministra Roberta Jurdža un zemkopības ministra Aigara Kalvīša sniegtā informācija par pārtikas produktu sertifikāciju . Noteikts, ka turpmāk dzīvnieku izcelsmes pārtikas produktu ražošanas procesa kontroli organizē Zemkopības ministrija, bet pārējo pārtikas produktu ražošanas procesa kontroli — Labklājības ministrija. Zemkopības ministram A.Kalvītim kopīgi ar labklājības ministru R.Jurdžu uzdots izveidot darba grupu noteikumu projekta sagatavošanai par pārtikas uzņēmumu atzīšanas un reģistrācijas kārtību.

Valdība izskatīja jautājumu par Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta attīstības projektu (modeli) . Iekšlietu ministrijai uzdots sagatavot un noteiktā kārtībā līdz 1999.gada 22.decembrim iesniegt Valsts kancelejā šādus Ministru prezidenta rīkojumu projektus: par darba grupas izveidošanu jauna civilās aizsardzības likumprojekta un ar to saistīto normatīvo aktu grozījumu projektu izstrādāšanai; par šādu rīkojumu atzīšanu par spēku zaudējušiem: Ministru prezidenta 1998.gada 5.augusta rīkojums Nr.236 "Par darba grupu republikas pilsētas (rajona) ārkārtējo situāciju komisijas tipveida nolikuma projekta izstrādāšanai"; Ministru prezidenta 1998.gada 5.augusta rīkojums Nr.237 "Par darba grupu Ministru kabineta noteikumu projekta par ārkārtējās reaģēšanas pasākumos iesaistīto juridisko un fizisko personu izdevumu kompensāciju izstrādāšanai"; Ministru prezidenta 1998.gada 5.augusta rīkojums Nr.238 "Par darba grupu Ministru kabineta noteikumu projekta par ārkārtējo situāciju seku likvidācijas darbos iesaistīto personu valsts obligāto apdrošināšanu izstrādāšanai"; Ministru prezidenta 1998.gada 5.augusta rīkojums Nr.240 "Par darba grupu Ministru kabineta noteikumu projekta par vienotu apziņošanas kārtību ārkārtējās situācijās izstrādāšanai"; Ministru prezidenta 1998.gada 5.augusta rīkojums Nr.241 "Par darba grupu riska grupas objektu ātrās reaģēšanas struktūrvienību tipveida nolikuma projekta izstrādāšanai"; Ministru prezidenta 1998.gada 10.augusta rīkojums Nr.248 "Par darba grupu Ministru kabineta noteikumu projekta par mobilizācijas uzdevumu izstrādāšanas un valsts materiālo rezervju noteikšanas kārtību izstrādāšanai". Iekšlietu ministrijai uzdots izstrādāt un noteiktā kārtībā līdz 2000.gada 1.novembrim iesniegt Ministru kabinetā likumprojektu par ugunsdrošību un glābšanu un ar to saistīto normatīvo aktu grozījumu projektus.

Pieņemta zināšanai Ministru prezidenta Andra Šķēles sniegtā informācija par ministriju iesniegtajiem konceptuālajiem pieteikumiem attiecībā uz Latvijas Republikas Satversmes 81.panta piemērošanu . Nolemts kopumā atbalstīt iesniegtos priekšlikumus un izdot Latvijas Republikas Satversmes 81.panta kārtībā šādus Ministru kabineta noteikumus: Ārlietu ministrija: "Par Eiropas Savienības un Latvijas Republikas Asociācijas padomes lēmumu par grozījumiem Eiropas līguma 3.protokolā"; Finansu ministrija: "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību pasūtījumu""; Iekšlietu ministrija: "Grozījumi likumā "Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm""; Izglītības un zinātnes ministrija: "Grozījumi Izglītības likumā"; "Grozījumi Augstskolu likumā"; Kultūras ministrija: "Vispasaules intelektuālā īpašuma organizācijas līgums par autortiesībām"; "Vispasaules intelektuālā īpašuma organizācijas līgums par publisko izpildījumu un fonogrammām"; Labklājības ministrija: "Grozījumi Ārstniecības likumā"; "Grozījumi likumā "Par prakses ārstiem""; "Grozījumi Epidemioloģiskās drošības likumā"; "Grozījumi likumā "Par bīstamo iekārtu tehnisko uzraudzību""; "Grozījumi Farmācijas likumā"; "Grozījumi likumā "Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību""; Tieslietu ministrija: "Grozījumi Reliģisko organizāciju likumā"; "Grozījumi likumā "Par īpašuma atdošanu reliģiskajām organizācijām""; "Grozījums Latvijas Sodu izpildes kodeksā"; "Grozījums Latvijas administratīvo pārkāpumu kodeksā"; Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija: "Noteikumi par Teiču un Krustkalnu dabas rezervātu"; "Noteikumi par Moricsalas dabas rezervātu"; "Noteikumi par Grīņu dabas rezervātu"; "Noteikumi par Slīteres nacionālo parku"; Zemkopības ministrija: "Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās"". Pieņemts zināšanai, ka priekšlikumu par grozījumiem likumā "Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu" finansu ministrs Edmunds Krastiņš iesniegs attiecīgajā Saeimas komisijā. Ministriem uzdots atkārtoti izvērtēt katra iesniegtā priekšlikuma atbilstību Satversmes 81.panta prasībām un līdz 15.decembrim iesniegt tiesību aktu projektus Valsts kancelejā.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!