• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas un Krievijas tūrisma nozares pārstāvju tikšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2006., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par darba dienas pārcelšanu NATO samita sakarā

Vēl šajā numurā

04.10.2006., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas un Krievijas tūrisma nozares pārstāvju tikšanos

 

Latvijas ģenerālkonsule Iveta Sers sadarbībā ar Tūrisma attīstības valsts aģentūru (TAVA) otrdien, 3.oktobrī, Latvijas ģenerālkonsulātā Sanktpēterburgā organizēja Latvijas un Krievijas tūrisma nozares pārstāvju tikšanos. Tikšanās laikā notika darba seminārs, kurā ģenerālkonsule, TAVA direktors Uldis Vītoliņš un Latvijas konsule Sanktpēterburgā Inita Dzene iepazīstināja Krievijas tūrisma kompāniju pārstāvjus ar Latvijas ekonomiku, kā arī biznesa un tūrisma iespējām Rīgā, Jūrmalā un citās Latvijas pilsētās. Seminārā piedalījās Jūrmalas pilsētas domes amatpersonas, kā arī 20 lielāko Latvijas un 66 Krievijas tūrisma kompāniju pārstāvji. Pēc semināra abu valstu tūrisma nozares pārstāvji pārrunāja līdzšinējo un turpmāko savstarpējo sadarbību.

Šī tikšanās ir sekmīgs turpinājums ģenerālkonsules aizsāktajai kampaņai, kuras mērķis ir izvērsti iepazīstināt Krievijas ceļotgribētājus ar tūrisma iespējām Latvijā, kā arī veicināt Latvijas un Krievijas tūrisma kompāniju sadarbību. Pasākums ir saistošs gan Latvijas, gan Krievijas tūristiem. 2005.gadā Latviju tūrisma braucienos apmeklēja 231 000 Krievijas pilsoņu (7% no visiem ieceļotājiem valstī), līdz ar to Krievija ir trešajā vietā no tām valstīm, no kurām Latvijā bijis vislielākais tūristu skaits. Savukārt Jūrmalā tūristu skaits no Krievijas, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaudzis pat par 45% (1 797), ieņemt ceturto vietu tūristu skaita ziņā.

Pasākuma noslēgumā ģenerālkonsule Iveta Sers par godu tikšanās dalībniekiem un interesentiem rīkoja pieņemšanu Latvijas ģenerālkonsulātā, kur viesiem bija iespēja nobaudīt latviešu tradicionālos ēdienus.

Darba seminārā pārstāvētās Latvijas tūrisma kompānijas no 4. līdz 6.oktobrim Sanktpēterburgā piedalīsies XIV starptautiskā tūrisma izstādē “CIS Travel Market 2006”, kas notiks izstāžu kompleksā “Lenekspo”. Izstādē īpaši organizētā stendā Latviju pārstāvēs Rīgas un Jūrmalas tūrisma informācijas centri, aviosabiedrība “airBaltic”, Jūrmalas viesnīca “Lielupe” un kūrortviesnīca “Jūrmala Spa”, kā arī tūrisma aģentūras “Latvia Tours”, “TAS”, “Baltic Travel Group” un “LTS”. Īpašā Latvijas stenda organizēšanu izstādē atbalstījis Latvijas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā sadarbībā ar Sanktpēterburgas Admiralitātes rajona administrāciju.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!