• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ienākuma nodokļa ieturēšanu no pensijām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2006., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/ta/id/144946

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru 2006.gada 28.septembra sanāksmē

Vēl šajā numurā

04.10.2006., Nr. 158

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ienākuma nodokļa ieturēšanu no pensijām

Ar 1.oktobri palielinās ar ienākuma nodokli neapliekamā pensijas daļa: ienākuma nodokli ieturēs tikai no tās pensijas daļas, kas pārsniedz 165 latus.

Likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” noteikts, ka gan no pensijām, kuras piešķirtas saskaņā ar likumu “Par valsts pensijām”, gan no izdienas pensijām tiek ieturēts ienākuma nodoklis 25% apmērā no tās pensijas daļas, kas pārsniedz pensijas neapliekamo minimumu. Līdz šim neapliekamais minimums bija 110 latu mēnesī, bet, sākot ar 1.oktobri, tas ir palielināts līdz 165 latiem mēnesī. Šie grozījumi attiecas uz pensionāriem, kuriem pensija piešķirta vai pārrēķināta pēc 1996.gada 1.janvāra vai noteikta piemaksa pie pensijas par apdrošināšanas (darba) stāžu līdz 1995.gada 31.decembrim. Tātad 25% ienākuma nodokli viņiem ieturēs no tās pensijas daļas (ieskaitot piemaksu par darba stāžu), kas pārsniedz 165 latus.

Bez tam personām, kam noteikta invaliditāte, kā arī politiski represētām personām vēl ir tiesības uz nodokļa papildu atvieglojumiem. Pirmās un otrās grupas invalīdiem un politiski represētām personām, kas saņem vecuma pensiju, ienākuma nodokli 25% apmērā turpmāk ieturēs no pensijas daļas, kas pārsniedz 203 latus, savukārt trešās grupas invalīdiem – no pensijas daļas, kas pārsniedz 195 latus mēnesī.

VSAA Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!