• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropa gatava gadsimta lielākās idejas īstenošanai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.1999., Nr. 410/411 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14500

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kur būs Eiropas Savienības robeža

Vēl šajā numurā

10.12.1999., Nr. 410/411

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropa gatava gadsimta lielākās idejas īstenošanai

10. un 11. decembrī Somijas galvaspilsētā Helsinkos notiek Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu un asociēto valstu valdību vadītāju sanāksme, kurā mūsu valsti devies pārstāvēt Ministru prezidents Andris Šķēle.

Paredzēts, ka Helsinku sanāksmē lems par Eiropas Savienības paplašināšanas turpinājumu un ka atbilstoši Eiropas Komisijas ieteikumam Latvija līdz ar citām kandidātvalstīm tiks uzaicināta sākt iestāšanās sarunas ar ES. Šāds Helsinku sanāksmes lēmums mūsu valsti būtiski tuvinātu vienam no Latvijas ārpolitikas stratēģiskajiem mērķiem — Eiropas Savienībai.

Latvijas politiķu aprindās Helsinku sanāksmes priekšvakarā valdījis visnotaļ optimistisks noskaņojums. Nesenajā ārvalstu investoru sanāksmē, atbildot uz "Latvijas Vēstneša" jautājumu, Ministru prezidents Andris Šķēle teica: "Latvijas sāktais ceļš ir skaidrs, noteikts, precīzs. Helsinkos tas gūs attiecīgu novērtējumu — mēs saņemsim uzaicinājumu iestāšanās sarunu sākšanai."

Latvijas valdības vadītāja viedoklim pievienojās arī starptautiskās investoru sanāksmes līdzpriekšsēdētājs, sabiedrības "Stora Enso" prezidents Juka Harmala, izsakot pārliecību, ka Helsinku sanāksmes lēmumus pozitīvi ietekmēs arī šajās dienās Helsinkos notikušās Eiropas Uzņēmēju un darba devēju asociācijas (UNICE) sanāksmes viedoklis.

Pārliecību par Latvijas, kā arī citu kandidātvalstu uzaicināšanu iestāšanās sarunām paudis arī Latvijas ārlietu ministrs Indulis Bērziņš un Lietuvas ārlietu ministrs Aļģirds Saudargs. Visnotaļ optimistisks, nesen uzturoties Latvijā, bija arī Nīderlandes Karalistes Eiropas lietu ministra Dika Benshopa un vairāku citu ārvalstu politiķu viedoklis. Politiķu runās un intervijās, kā arī plašsaziņas līdzekļu publikācijās daudzkārt uzsvērts, ka Eiropas Komisijas ziņojums Latvijai bija īpaši labvēlīgs, pozitīvi izceļot Latviju citu ES kandidātvalstu vidū.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!