• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu izglītības attīstības projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.1999., Nr. 410/411 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14505

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielbritānijas atbalstu Latvijai

Vēl šajā numurā

10.12.1999., Nr. 410/411

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu izglītības attīstības projektu

Trešdien, 8.decembrī, Lielajā ģildē notika izglītības sistēmas attīstības projekta atklāšanas konference, kurā piedalījās 150 dalībnieku — rajonu un pilsētu pašvaldību pārstāvji, skolu pārvalžu vadītāji, skolu direktori, projektēšanas organizāciju, profesionālo asociāciju pārstāvji, žurnālisti, Pasaules bankas atbildīgie darbinieki, nozaru ministriju pārstāvji, kā arī izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) darbinieki. Konferences nolūks bija plašākai sabiedrībai izklāstīt projekta mērķus un uzdevumus, projekta saturu, kā arī iepazīstināt ar Pasaules bankas nosacījumiem projekta veiksmīgai īstenošanai.

Konferences atklāšanā gan IZM valsts sekretārs Guntis Tomsons, gan bijušie ministri Silva Golde un Jānis Gaigals uzsvēra projekta nozīmīgumu, akcentējot faktu, ka šis projekts ir nozīmīgākais izglītības sistēmā pēdējo gadu laikā. Īpašu uzdevumu ministrs sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Roberts Zīle uzsvēra projekta stabilo virzību, neraugoties uz to, ka tā sagatavošanas periodā ir mainījušies četri izglītības ministri un divi finansu ministri. Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis par projekta lielāko vērtību atzina skolu apsekojuma nozīmīgumu, kā arī projekta vadības kompetenci, taču izteica bažas, cik lielā mērā projektā varēs iesaistīties pašvaldības, kuru budžets ar katru gadu samazinās. Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības stratēģijas departamenta direktore Baiba Pētersone šo dienu nosauca par "lielo cerību dienu", kad ir jānotic darba mērķim un kad projekta īstenotājiem ir dota sabiedrības uzticība, kuru saglabāt ir liela atbildība. B.Pētersone arī norādīja, ka par mērauklu jāņem izglītības kvalitāte un noteiktu stratēģiju izstrāde, jo siltinātas un izremontātas skolas tikai tad dos ieguldījumu, ja tajās strādās augsti kvaliticēti skolotāji. Aktīvu projekta pasākumu izskaidrošanas darbu veica apakšprogrammu vadītāji Gatis Kristaps un Līga Krēsliņa. Konference beidzās ar Pasaules bankas atbildīgā pārstāvja Frederika Goladeja uzstāšanos. Pasaules bankas pētījumi liecina, ka ekonomiskie rādītāji var uzlaboties, ja tiek sakārtota izglītības sistēmas darba organizācija, un ka ekonomika ir cieši saistīta ar labu izglītības sistēmu: pasaulē vidēji vienu trešdaļu ekonomiskās augsmes nodrošina investīcijas cilvēkkapitālā. F.Goladejs un I.Šemzo klātesošos iepazīstināja ar Pasaules bankas valsts pasūtījuma un finansu norēķinu procedūru, lai projekta īstenotājiem nerastos sarežģījumi projekta ieviešanas laikā.

Izglītības sistēmas attīstības projekts ir uzsācis savu darbību, nākamais pasākums būs rajonu un pilsētu koordinatoru seminārs Izglītības un zinātnes ministrijā 15.decembrī.

Izglītības un zinātnes ministrijas informācija

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!