• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par drošību vēlēšanu laikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2006., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145168

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Azerbaidžānas prezidenta valstsvizīti Latvijā 3.-5.oktobrī

Vēl šajā numurā

06.10.2006., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par drošību vēlēšanu laikā

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētājs Arnis Cimdars otrdien, 3.oktobrī, tikās ar Drošības policijas (DP) priekšnieka vietnieku Intu Ulmani. Galvenais sarunu temats tikšanās laikā bija iespējamā balsu pirkšana 9.Saeimas vēlēšanās.

DP priekšnieka vietnieks Ints Ulmanis apliecināja, ka DP jau pastiprināti strādā gan pie iespējamo balsu uzpircēju, gan citu sabiedrības drošības apdraudējumu apzināšanas. DP un Valsts policijai arī izstrādāts rīcības plāns, kā reaģēt gadījumos, ja vēlēšanu laikā tiks saņemtas ziņas par balsu uzpirkšanu vai citiem vēlēšanu pārkāpumiem, kuru novēršana ir tiesībsargājošo iestāžu pārziņā.

Tikšanās laikā tika akcentēts, ka būtiska nozīme balsu pirkšanas gadījumu novēršanā ir savlaicīgai informācijai par pārkāpumiem. Tādēļ CVK aicinās vēlēšanu iecirkņu komisijas gadījumos, kad saņemta informācija par iespējamo balsu pirkšanu, nekavējoties par to informēt Valsts policiju un Drošības policiju.

Pēc tikšanās CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars atzina, ka ir guvis pārliecību, ka tiesībsargājošās iestādes jau šobrīd izvērtē jebkuru informāciju par iespējamiem vēlēšanu tiesību pārkāpumiem, tādēļ vēlēšanu dienā “nekādiem pārsteigumiem nevajadzētu būt”.

Kristīne Bērziņa,
CVK Informācijas nodaļas vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!