• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par bezmaksas pieeju konsolidētiem likumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.10.2006., Nr. 160 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145194

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ASV papildu militāro atbalstu Latvijai

Vēl šajā numurā

06.10.2006., Nr. 160

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par bezmaksas pieeju konsolidētiem likumiem

Ar šā gada 16.oktobri VSIA “Latvijas Vēstnesis” nodrošinās bezmaksas piekļuvi likumu konsolidētajām versijām portālos www.likumi.lv un www.lv.lv, jo internets šobrīd ir ērtākais un operatīvākais informācijas ieguves avots un tādējādi indivīdam tiek dota iespēja iegūt bez maksas informāciju par savām tiesībām, atbildību un pienākumiem. Turpinās darbs, lai pēc iespējas drīzāk nodrošinātu bezmaksas pieeju arī Ministru kabineta noteikumu konsolidētajām versijām.

Šāds VSIA “Latvijas Vēstnesis” valdes lēmums pieņemts, lai nodrošinātu Satversmē ierakstītās pilsoņu tiesības un pienākumu – zināt un pildīt valsts likumus, tādējādi veicinot pilsoniskās sabiedrības attīstību, kā arī sekojot vairāku Eiropas valstu labas prakses paraugam un Eiropas Savienības kopējām nostādnēm par informācijas pieejamības nodrošināšanu.

Lēmums saskaņots un atbilst Tieslietu ministrijas sagatavotajai un valdībā izskatīšanai iesniegtajai koncepcijai “Par nacionālo normatīvo aktu pieejamības veicināšanu un elektronisko versiju autentiskuma atzīšanu”, kā arī rada priekšnoteikumus tam, lai Latvija varētu līdzdarboties Eiropas Kopienu Oficiālo publikāciju biroja izveidotajā “N–Lex” informācijas sistēmā, kuras darbības princips ir nodrošināt vienotas piekļuves mehānismu dalībvalstu normatīvajiem aktiem, tādējādi nacionālajām tiesībām piešķirot starptautisku dimensiju.

Līdz šim vienīgais brīvi pieejamais normatīvo aktu bezmaksas avots internetā bija VSIA “Latvijas Vēstnesis” portāls www.likumi.lv, tomēr likumu konsolidētās versijas tajā, tāpat kā citās komerciālās datu bāzēs, bija iegūstamas tikai par maksu.

Papildu informāciju var sniegt portāla www.likumi.lv galvenā redaktore Inese Kovaļova (inese.kovalova@lv.lv; 7310675).

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!