• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Dienu ritumā: - Eiropas diplomatzinēju sanāksme notiks Rīgā; - jauns ziņu avots par Latviju un ES; - bibliotēka integrācijai; - kas būs 1999.gada "Eiropas cilvēks"?. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.1999., Nr. 410/411 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14521

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija: citu valstu kopskatā

Vēl šajā numurā

10.12.1999., Nr. 410/411

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Dienu ritumā:

— Eiropas diplomatzinēju sanāksme notiks Rīgā

Eiropas Padomes un UNESCO diplomatizēšanas tīkla (ENIC) prezidents Andrejs Rauhvargers informēja, ka 30.novembrī Briselē ENIC biroja sēdē ir pieņemts lēmums par Eiropas diplomatzīšanas tīklu kopējās apspriedes rīkošanu Rīgā 2001.gada jūnijā.

ENIC konferencēs piedalās gandrīz 50 valstu pārstāvji no tā sauktā UNESCO Eiropas reģiona, kurā bez ģeografiskās Eiropas valstīm ietilpst arī valstis, kas vēlas sadarboties ar Eiropu — ASV, Kanāda, Austrālija, Izraēla un vairākas bijušās PSRS republikas, kuras neatrodas Eiropā. Konference ir ievērojams notikums rīkotājas valsts izglītības sistēmai, jo tās laikā vesela diena tiek veltīta, lai iepazīstinātu ENIC tīkla dalībvalstu pārstāvjus ar izglītības sistēmu šajā valstī un apmeklētu augstskolas.

Latvija jau iepriekš bija izteikusi gatavību Rīgas jubilejas gadā rīkot ENIC konferenci. Tam savu atbalstu izteica arī Latvijas Nacionālā UNESCO komiteja, kuras piekrišana ir nepieciešama, jo pasākumu līdzfinansē UNESCO.

IZM informācija

— jauns ziņu avots par Latviju un ES

Eiropas Integrācijas birojs (EIB) atjaunojis un paplašinājis "mājas lapu" internetā. Turpmāk EIB "mājas lapā" būs šādi jaunumi: notikumu kalendārs, EIB jaunākā informācija (preses relīzes), jaunumi par EIB darbiniekiem, iespēja iesaistīties diskusijā par Eiropas Savienību, tekstu meklēšanas iespējas, Eiropas Integrācijas padomes sēžu protokoli.

EIB direktors Edvards Kušners domā, ka iestāde, kurai ir interneta "mājas lapa", ir sevi cienoša un progresīva, taču vēl svarīgāk ir regulāri atjaunot "mājas lapā" ievietoto informāciju. EIB arī turpmāk papildinās to — lai tajā būtu visi ar EIB saistītie jaunumi. "Mūsu mērķis nav reklamēt Eiropas Integrācijas biroju, bet gan atgādināt, ka viens no biroja pamatuzdevumiem ir ieviest un īstenot sabiedrības informēšanas stratēģiju. "Mājas lapa" šo uzdevumu turpmāk veiks," uzsver E.Kušners. EIB Informācijas departamenta vadītāja Gunta Misāne atzīmē, ka "mājas lapa" atjaunota tā, lai būtu pēc iespējas ērtāka lietotājiem. G.Misāne atgādināja, ka "mājas lapa" pieejama ne vien latviešu, bet arī angļu valodā.

EIB mājas lapas adrese ir: http://www.eib.lv. Tā atjaunota ar Sorosa fonda – Latvija un PHARE Eiropas integrācijas programmas finansiālu atbalstu.

— bibliotēka integrācijai

Jau veselu gadu Eiropas Integrācijas birojā (EIB) darbojas bibliotēka, kurā pieejama plašākā un jaunākā informācija par norisēm Eiropas Savienībā (ES). Bibliotēkā apkopota arī visa ES dokumentācija.

EIB bibliotēkas koncepcijas izstrādāšanā apvienotas klasiskās bibliotēku tradīcijas ar modernu informācijas centru darbību. Bibliotēka veidota, maksimāli izmantojot informācijas tehnoloģiju piedāvātās iespējas un interneta resursus. Bibliotēka ir automatizēta un atbilst Eiropas specializētu bibliotēku līmenim visās bibliotēkas funkcijās: komplektēšanā, kataloģizācijā, bibliogrāfiski informatīvo pakalpojumu sniegšanā (elektroniska dokumentu piegāde), tā iekļaujas arī globālā tīklā internetā un var sadarboties ar citām bibliotēkām.

Šobrīd EIB bibliotēkas "mājas lapā" var iegūt īsu, vispārīgu informāciju par bibliotēku, pastāv iespējas lietot bibliotēkas elektronisko katalogu, kas izveidots bibliogrāfiskās informācijas sistēmā ALISE. Bibliotēkas komplektēšanas politikas prioritāte ir pilnīgs EK dokumentācijas nodrošinājums bibliotēkā — gan datu bāzēs, gan iespiestā veidā.

Gada laikā bibliotēkas grāmatu fonds ir gandrīz dubultojies. Lasītāji var lietot apmēram 800 grāmatas un brošūras par ES likumdošanu, politiku, materiālus par Latviju un Eiropas Savienību, ES institūciju izdevumus, Eiropas Kopienas Oficiālā publikāciju biroja bezmaksas publikācijas, preses arhīvu no 1997.gada. brošūras par ES un citi izdales materiāli.

Par bibliotēkas tematiskās klasifikācijas sistēmu izvēlēta CELEX, kas dod iespēju pēc vienota tematiskā indeksa strādāt gan internetā Eiropas serverī, gan Oficiālā Vēstneša direktorijā, gan EIB bibliotēkas elektroniskajā katalogā un bibliotēkas fondā.

Paralēli visām iepriekšminētajām funkcijām bibliotēka veic arī informatīvi bibliogrāfiskos pakalpojumus: Eiropas Kopienu dokumentu elektronisko piegādi, izmantojot datu bāzes un interneta resursus; sniedz un gatavo tematiskās uzziņas; konsultē lasītājus par EK dokumentāciju un to pieejamību, arī par citu bibliotēku un informācijas centru sniegtajām iespējām sameklēt nepieciešamos materiālus par Eiropas Savienību.

Gada laikā EIB bibliotēka lasītājiem sniegusi vairāk nekā 6000 bibliogrāfiski informatīvo pakalpojumu, no kuriem lielākā puse ir Eiropas Kopienas dokumentācijas elektroniska piegāde. Bibliotēka attīstās elastīgi, ņemot vērā tās specializāciju Eiropas Savienības lietās, lasītāju pieprasījumu un bibliotēku attīstības tendences Latvijā un Eiropā. Tā sadarbojas ar citām bibliotēkām, kurās arī ir iespējams iegūt informāciju par Eiropas Savienību un Eiropas lietām vispār: Eirobibliotēku Valsts kancelejā; Latvijas Universitātes Eiropas Dokumentācijas centru, Latvijas Attīstības aģentūras Eiropas Informācijas centru, Eiropas Padomes Informācijas centru, ministriju bibliotēkām.

EIB informācija

— kas būs 1999.gada "Eiropas cilvēks"?

Jau otro gadu nevalstiskā organizācija "Eiropas kustība Latvijā" (EKL) rīko aptauju, lai gada nogalē nosauktu cilvēku, kura darbi un humānās idejas Latviju aizgājušajā gadā visvairāk tuvinājušas Eiropas Savienībai (ES). Pagājušajā gadā par savu intelektuālo ieguldījumu — grāmatām par Eiropas Savienību latviešu valodā — "Eiropas cilvēka" titulu saņēma zinātnieks un Eiropas Komisijas darbinieks Eduards Bruno Deksnis, kurš šogad piedalīsies jaunā laureāta izvēlē. "Eiropas cilvēka" 1999.gada nosaukšanas ceremonija notiks 16.decembrī muzikālajā centrā "Vernisāža". Visi, kas vēlas balsot par savu "Eiropas cilvēku", var to izdarīt internetā (http://home.parks.lv/ekl), kā arī pa pastu līdz 15.decembrim.

EKL informācija

Lappušu redaktores:

"LV" Saeimas un valdības lietu virsredaktore, Bundestāga stipendiāte un praktikante Dina Gailīte,

"LV" iekšlietu redaktore Liena Pilsētniece

 

 

 

 

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!