• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jaunievēlētais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2006., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145430

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas pārstāvi EP Vispārējās konvencijas par nacionālo minoritāšu aizsardzību konsultatīvajā komitejā

Vēl šajā numurā

11.10.2006., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jaunievēlētais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess

A1.JPG (10413 bytes)

Pirmdien, 9.oktobrī, pēc zvēresta nodošanas parlamentā, svinīgās inaugurācijas ceremonijas un uzrunas deputātiem (attēlā) pie sava amata pienākumu pildīšanas stājās mūsu kaimiņvalsts – Igaunijas Republikas – jaunievēlētais prezidents Tomass Hendriks Ilvess (Toomas Hendrik Ilves)
Foto: Toms Kalniņš, A.F.I.

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga savu apsveikuma vēstuli jaunievēlētajam prezidentam nosūtīja neilgi pēc Igaunijas prezidenta vēlēšanām, kuras notika 23.septembrī.

Vēstulē prezidente izsaka pārliecību, ka T.H.Ilvesa plašā pieredze, nemainīgi spēcīgais atbalsts brīvības un demokrātijas ideāliem, kā arī Baltijas valstu neatkarībai jau totalitārā komunisma laikos ir bijusi liela vērtība. “Jūsu pūles Igaunijas sekmju veicināšanā ir patiešām ievērojamas. Igaunija attīstās kā valsts ar redzējumu par savu nākotni un arvien pieaugošu iesaisti starptautiskajā arēnā.”

Prezidente atzīmē, ka Latvijas un Igaunijas vēsturē un nākotnes veidošanā ir daudz kopēja, paužot pārliecību, ka, T.H.Ilvesam esot prezidenta amatā, abas valstis turpinās viena otru atbalstīt un veidot kopīgu nākotni savām tautām un Eiropai kopumā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!