• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot Igaunijas Republikas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.10.2006., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/145436

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Akreditējot Zambijas Republikas vēstnieci

Vēl šajā numurā

11.10.2006., Nr. 162

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot Igaunijas Republikas vēstnieku

 

A12_1.JPG (11791 bytes)

Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un Igaunijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Jāks Jērīts vakar, 10.oktobrī, Rīgas pilī
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Valsts prezidente otrdien, 10.oktobrī, Rīgas pilī saņēma akreditāciju no pirmā diplomāta, ko uz ārvalstīm nosūtījis jaunievēlētais Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, – Igaunijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Jāka Jērīta (Jaak Jõerüüt).

Prezidente atzīmēja, ka ir gandarīta uzņemt Rīgā kaimiņvalsts vēstnieku: “Mūsu valstis un cilvēki ir cieši kaimiņi un draugi, un man ir prieks, ka vēlaties nostiprināt esošos labos kontaktus un atrast atkal jaunus sadarbības ceļus starp mūsu zemēm,” sacīja V.Vīķe-Freiberga. Viņa pauda gandarījumu, ka jau pēc nedēļas, 16.oktobrī, Rīgas pili pirmo reizi Igaunijas prezidenta statusā apmeklēs T.H.Ilvess.

J.Jērīts apsveica V.Vīķi-Freibergu ar lielisku Baltijas valstu un Austrumeiropas reģiona pārstāvēšanu ANO ģenerālsekretāra kandidāta statusā, atzīmējot, ka tas nesis daudz plašāku pozitīvu atpazīstamību reģionam un vērsis pasaules uzmanību uz nepieciešamību pēc lielākas atvērtības un demokrātiskuma ANO ģenerālsekretāra izvēlē. Prezidente sirsnīgi pateicās Igaunijai par izrādīto atbalstu.

Abas puses apspriedās par aktuālākajiem sadarbības projektiem, minot nepieciešamību pabeigt darbu pie Latviešu–igauņu vārdnīcas. Prezidente arī pieminēja, ka auglīga sadarbība varētu būt arī abu valstu vēsturniekiem. J.Jērīts informēja par līdz šim mazzināmu faktu, ka pirmais kritušais par Igaunijas brīvību 1918.gada 4.februārī bijis latvietis, kas vēlreiz apliecina abu tautu solidaritāti.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!