• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.1999., Nr. 412/415 https://www.vestnesis.lv/ta/id/14555

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Savā skolā, ar savu orķestri - pasaules konkursu laureāte

Vēl šajā numurā

14.12.1999., Nr. 412/415

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības kārtību

Ekonomikas ministrija iesniegusi valdībai izskatīšanai grozījumus MK noteikumos "Vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības organizēšanas kārtība". Šos grozījumus izskatīja vakar, 13.decembrī, Ministru kabineta Komitejas sēdē.

Laikā, kopš stājušies spēkā MK noteikumi "Vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības organizēšanas kārtība", Ekonomikas ministrija minēto noteikumu kontekstā ir veikusi plašu skaidrojošu darbu un noteikumu nepilnību apzināšanu. Tiekoties ar uzņēmējiem un apkopojot saņemtos priekšlikumus, kā arī konsultējoties ar Valsts ieņēmumu dienestu, Centrālo statistikas pārvaldi un citām institūcijām, Ekonomikas ministrija ir apzinājusi tos terminus un normas, kuras jāpilnveido šajos noteikumos.

Ar šiem grozījumiem netiek mainīta noteikumu būtība — vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības nodalīšana dabā un dokumentālajā uzskaitē, kā arī bezskaidras naudas norēķinu ieviešana vairumtirdzniecībā. Grozījumu projekts paredz precizēt noteikumos lietotos terminus saskaņā ar ekonomiskās darbības statistisko klasifikāciju un strukturālo biznesa statistiku.

Svarīgākais priekšlikums šajos grozījumos, kas skar arī vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības nodalīšanu dabā, ir svītrot no noteikumiem normu, ka "tirgotājs vienā ēkā drīkst nodarboties tikai ar vairumtirdzniecību vai tikai ar mazumtirdzniecību. Vienā ēkā ir atļauta vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, ja ēka neatrodas tirdzniecības teritorijā un vairumtirdzniecībā preces pasūta, izmantojot katalogus vai preču paraugus" (noteikumu 11.punkts). Šī ir uzņēmējdarbību ierobežojoša norma, īpaši tiem uzņēmumiem, kas ir vienpersoniski ēku valdītāji un izmantotāji.

Vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības organizēšanas kārtību vienā ēkā reglamentēs noteikumu 13. un 14.punkta normas, kas arī ir precizētas grozījumos — mazumtirdzniecība un vairumtirdzniecība notiek ēkas inventarizācijas plānā fiksētās konstruktīvi nodalītās atsevišķās telpās, turklāt vairumtirdzniecību vienā telpā var veikt tikai viens vairumtirgotājs.

Noteikumu normas par vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības nodalīšanu dabā (MK noteikumu II nodaļa) stāsies spēkā no 2000.gada 1.janvāra.

Kaspars Paupe, Ekonomikas ministrijas preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!